logo
یک‌شنبه 26 مهر 1405 | یکشنبه 18 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد
  2. عاقبت سرپیچی کشتی‌ها از مقررات ایرانی تنگه هرمز سوختن است
  3. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  4. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  5. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  6. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  7. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!
  8. انتخابات زیر سایه جنگ؛ قمار نظامی ترامپ و نتانیاهو چه هزینه‌ای دارد؟
  9. آمریکا با وارونه‌نمایی واقعیت‌ها به دنبال پیروزی در جنگ روایت‌ها است
  10. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  11. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  12. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  13. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  14. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  15. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  16. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  17. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  18. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  19. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  20. سیستم طاغوتی نمایش در ایران

گرم‌ترین سال‌ها در پیش روی جهان

گرم‌ترین سال‌ها در پیش روی جهان
سازمان هواشناسی بریتانیا اعلام کرد گرمای جهانی در دو سال آینده به دمایی بی‌سابقه خواهد رسید و رکوردی جدید را در تاریخ افزایش دمای زمین ثبت خواهد کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این سازمان هشدار داد احتمال افزایش شدید دمای جهانی در دو سال آینده به واسطه افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و تاثیر رویداد‌های طبیعی بسیار بالاست.
به گزارش همشهری، تحقیق جدید سازمان هواشناسی بریتانیا نشان می‌دهد پدیده ال‌نینوی عظیمی در منطقه اقیانوس آرام فعال است که انتظار می‌رود گرمای جهانی را افزایش دهد. با این‌همه محققان می‌گویند درحالی که بیشتر مناطق جهان در گرما به سر خواهند‌برد، اروپا تابستان خنک‌تری را پشت سر خواهد‌گذاشت.
دانشمندان تایید کرده‌اند میانگین دمای سطحی زمین در سال 2015 نزدیک به 0.68 درجه سلسیوس بالاتر از میانگین 1961-1990 بوده‌است. استفان بلچر مدیر مرکز هدلی در سازمان هواشناسی بریتانیا می‌گوید می‌دانیم که الگوهای طبیعی هرسال در افزایش گرمای جهانی نقش دارند اما افزایش بیش از اندازه دمای امسال نقش تاثیرگذار انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های انسانی را تعیین کرد و احتمال زیادی وجود دارد که سال آینده نیز دمای جهان به همین اندازه و یا بیشتر گرم باشد، آنچه مسلم است شرایط اقلیمی جهان درحال تغییر است.
محققان می‌گویند درصورتی که فوران آتشفشانی بزرگی رخ ندهد، احتمال اینکه سال‌های 2014، 2015 و 2016 در میان گرم‌ترین سال‌های تاریخ جهان قرار گیرند، بسیار زیاد است.
به گفته محققان ترکیبی از افزایش انتشار دی‌اکسید کربن و جریان‌های طبیعی اقیانوسی باعث شده تا سیستم آب‌و‌هوایی در شرایط عجیبی قرار گیرد،‌درحالی که باید در انتظار تغییرات بزرگتری نیز بود. دو نمونه‌ از اصلی‌ترین جریان‌ها که در کوتاه‌مدت بر سیستم آب و هوای جهانی تاثیرگذار خواهند بود در اقیانوس آرام درحال وقوعند. ال‌نینو زمانی رخ می‌دهد که جریان‌های اقیانوس آرام هر پنج سال یکبار وارونه می‌شوند و به این شکل مناطقی که تا پیش از این خشک بوده‌اند دچار بارندگی شدید و مناطق پرباران خشک خواهند شد.
آنچه اکنون در اقیانوس آرام درحال وقوع است شباهت زیادی به ال‌نینوی سال 1998 دارد، رویدادی که سیستم آب و هوایی جهان را در آن سال دچار آشوب کرد. این جریان حتی می‌تواند آفریقای جنوبی، آسیای شرقی و فیلیپین را با خطر خشکسالی مواجه ساخته و سیل را راهی آمریکای جنوبی کند. شاید تنها نکته مثبت این رویداد،‌پایان احتمالی خشکسالی چهار ساله در کالیفرنیا باشد.
دومین رویداد طبیعی بروز تغییر در الگوی دمای 10 ساله در اقیانوس آرام شمالی است که در وضعیت سرما به سر می‌برد و باعث شده بود تا میانگین دمای سطحی اتمسفری در دهه گذشته ثابت بماند. اکنون این بخش درحال گرم شدن است و این یعنی گرمتر شدن جهان.
با این‌همه این دو رویداد تا حدودی توسط الگوی هوایی اطلس شمالی که درحال سردتر شدن است،‌ تعدیل خواهند شد و خنک شدن اطلس شمالی می‌تواند مانع از نابودی یخ‌های قطبی شود. محققان می‌گویند افزایش دمای زمین هرگز دچار توقف نشده‌است،‌زیرا گرمتر شدن اقیانوس‌ها،‌ذوب شدن یخ‌ها و افزایش سطح آب دریاها همچنان ادامه دارد. اگرچه اطمینانی از پایان یافتن روند کند گرم‌تر شدن جهان وجود ندارد،‌ اما احتمال زیادی وجود دارد که شدت گرمای دو سال آینده به رکورد دمای اواخر قرن بیستم برسد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/بخ
 

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه