عشقِ محزون علی یاس است و بس
حضرت زهرا (س) به عنوان مدافع حقیقی و واقعی ولایت و امامت، برترین الگوی بشریت به ویژه جامعه اسلامی است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، میان معصومین(ع) آن که زندگی پر برکتش به خصوص برای زنان مسلمان همچون خورشیدی نورافشانی میکند، وجود نازنین حضرت فاطمه زهرا(س) است که آشنایی با سبک زندگی آن حضرت بسیار برای ما راهگشا خواهد بود.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,
در جامعه امروز که نظام سرمایهداری غرب با تهاجم فرهنگی خود سعی دارد الگویی مبتذل و غیرانسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه کند، مسلما پرداختن به ابعاد گوناگون شخصیتی آن حضرت میتواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد.
حضرت فاطمه (س) برای آسمانیان میدرخشید
امام جمعه آبیک در گفتوگو با فارس در این شهرستان ولایتمداری را از ویژگیهای بارز حضرت زهرا (س) ذکر کرد و گفت: حضرت زهرا (س) مدافع واقعی و حقیقی ولایت و امامت بود چراکه پس از مشکلاتی که غاصبان خلافت ایجاد کردند، با سخنرانی قراء و طولانی در مسجدالنبی (ص) غاصبان خلافت را به استیضاح کشید و یک مهر ننگین بر پیشانی آنان زد که این مهم از ابعاد مهم سیاسی و اجتماعی شخصیت حضرت زهرا (س) محسوب میشود.
حجتالاسلام سید ابوتراب موسوی با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) در امور مذهبی و معنوی در بین زنان دنیا نظیر نداشت، افزود: هیچ کدام از بانوان برتر عالم یعنی حضرت خدیجه (س)، حضرت مریم (س) و آسیه همسر فرعون به پای حضرت فاطمه (س) نمیرسند چراکه ایشان در زهد، ایمان، اعتقاد راسخ به خدای، نبوت و امامت نظیر نداشت و در عبادت نمونه بود و در هنگام اقامه نماز آن قدر در محراب میایستاد که پاهای مبارکشان ورم کرده بود.
وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) در عبادت چنان غرق خدای تبارک و تعالی میشد که خدا هم توجه خاص به ایشان داشت و در روی زمین مانند ستارگان آسمان برای آسمانیان میدرخشید.
گواه این مطلب امام جمعه شهر آبیک حدیثی از امام ششم، امام صادق (علیه السلام) است که فرمود: «"چون دخت پیامبر در محرابش میایستاد (مشغول عبادت میشد)، نورش برای اهل آسمان میدرخشید؛ همانطور که نور ستارگان برای اهل زمین میدرخشد» و همچنین فرمایش امام علی (ع) که هنگام دفن حضرت زهرا (س) فرمود: «خدا را در این گفتارم شاهد میگیرم همچنانکه فرزندان روز جسد بیجان فاطمه (س) ناله میزدند، مشاهده کردم از جسم بیجان زهرا (س) نالهای بلند شد».
دستهای حضرت زهرا (س) از کفن بیرون زد و عزیزان را به سینه چسبانید ناگاه هاتفی ندا داد: یا علی! فرزندانت، فرشتگان آسمان را گریان کردند بچهها را از روی سینه مادر بردار.
امام جمعه شهر آبیک با بیان اینکه حضرت زهرا (س) فرزندانشان را طبق اصول اسلامی تربیت میکردند، بر تربیت فرزندانی صالح و سالم از سوی بانوان جامعه تاکید و تصریح کرد: حضرت زهرا (س) فرزندانشان را به مسجد میفرستادند تا به سخنان پیامبر اکرم (ص) خوب گوش دهند و سپس در منزل ان سخنان را تعریف کنند و به نوعی فن سخنوری را به حسنین (ع) میآموخت.
موسوی اضافه کرد: حضرت زهرا (س) برای زیارت قبور شهدا مسافت زیادی را طی میکرد و گاهی اوقات هم حسنین (ع) را با خود میبردند تا شهیدپروری و فرهنگ ایثار و شهادت را یاد گرفته و در قلبشان حک شود.
وی خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه (س) در طول زندگی حتی یک بار هم از امام علی (ع) چیزی درخواست نکردند چراکه پیامبر اکرم (ص) به ایشان فرموده بود که از علی چیزی نخواه که قادر به آماده کردن آن نیست.
امام جمعه شهر آبیک بیان کرد: زنان و مردان جامعه باید نسبت به وظیفه یکدیگر آشنا شده و از زندگی زناشویی از زندگی امام علی (ع) و حضرت صدیقه زهرا (ص) الگو و درس بگیرند و فرزندانشان را با تأسی از سیره فاطمی و علوم تربیت کنند.
موسوی، حضرت زهرا (س) را برترین الگوی زنان جهان به ویژه بانوان جامعه اسلامی عنوان کرد و گفت: پیامبر اکرم (ص) از حضرت زهرا (س) سئوال کرد که چه چیز برای زن خوب است که ایشان در پاسخ فرمود نه مردی زن را بشناسد و نه او مرد دیگری را بشناسد گرچه در شرایط امروزی امکان تحقق این موضوع وجود ندارد ولی شناختن و شناساندن در حد ضروری اشکالی ندارد و بانوان طبق شناخت ضروریات میتوانند در جامعه ظاهر شوند.
وی یادآور شد: همه لحظات عمر مبارک حضرت زهرا (س) برای بشریت چه زن و چه مرد الگو است به ویژه حجاب و عفاف، حفظ چشم، زبان و حرکات هر مسلمانی باید مطابق سیره، رفتار، کردار و گفتار حضرت فاطمه (س) باشد.
حضرت فاطمه (علیها السلام) با آن همه فضیلت، همسری نیکو برای امیرالمؤمنان بود تا جایی که روایت شده هنگامی که علی (علیه السلام) به حضرت فاطمه (علیها السلام) مینگریست، غم و اندوهش زدوده میشد.
اگر بخواهیم هرچه بهتر رابطه زناشویی آن دو نور آسمان فضیلت را بررسی کنیم، باید از امام علی (علیه السلام) بشنویم؛ چه آن هنگام که در ذیل خطبهای به فاطمه (علیها السلام) با عنوان بهترین بانوی جهانیان مباهات میکند و او را از افتخارات خویش برمیشمرد و یا آن هنگام که میفرماید: «به خدا سوگند که او را به خشم در نیاوردم و تا هنگامی که زنده بود، او را وادار به کاری که خوشش نیاید ننمودم؛ او نیز مرا به خشم نیاورد و نافرمانی هم ننمود».
بانوان جامعه به وجود حضرت زهرا (س) افتخار کنند
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان آبیک در گفتوگو با خبرنگار فارس در این شهرستان اذعان داشت: با اعطای حضرت زهرا (س) به پیامبر گرامی اسلام (ص) به جایگاه زنان در جامعه شخصیت بخشیده شد و از موقعیت ویژهای برخوردار شدند.
حجتالاسلام سیدجلال حسینی افزود: خداوند به برکت وجود مبارک حضرت زهرا (س) سوره کوثر را در شأن این بانوی بزرگوار اسلام نازل کرد و آن قدر عظمت و ارزش به ایشان بخشید که به پیامبر دستور اقامه نماز و قربانی شتر داده شد.
وی ادامه داد: بانوان جامعه اسلامی باید به وجود حضرت زهرا (س) و منزلت و مقام ایشان افتخار کرده و ابعاد شخصیتی این حضرت را الگوی زندگی خود قرار دهند.
این مسئول خاطر نشان کرد: متأسفانه امروز بانوان جامعه به امر شوهرداری، وظایف متقابل نسبت به همسر توجه ندارند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان آبیک خاطرنشان کرد: بانوان جامعه باید بیشتر به امر خانهداری، تربیت فرزندان صالح و شوهرداری توجه ویژه داشته و از کار کردن در خارج از منزل که در شأن و منزلتشان نیست، پرهیز کنند چرا که حضرت زهرا (س) انجام کارهای داخل منزل و امام علی (ع) امور خارج از منزل را عهدهدار بوده و انجام میدادند.
حسینی اضافه کرد: بانوان باید در تربیت فرزندان که مسئولیت بسیار بزرگی است کوتاهی نکرده و به عنوان تکیهگاه خانواده نقش پررنگتری در داخل منزل ایفا کنند.
وی با تاکید بر رعایت عفاف و حجاب از سوی دختران و زنان جامعه به تأسی از حضرت فاطمه (س) تصریح کرد: بانوان جامعه باید ارزش، جایگاه و قداست خود را در خانواده و جامعه حفظ کنند.
جانم بین سینه و گلوگاهم تنگی میکند
هنگامی که امام علی (ع) بدن مطهر حضرت زهرا (س) را داخل قبر میکرد، همراه با سیلاب اشک، لبانش به این کلمات مترنم بود.
سلام بر تو ای پیامبر (ص)، سلام بر تو از طرف من و از جانب دخترت؛ آن دختری که هم اکنون به دیدارت میآید؛ آن دختری که در ناف تیره خاک فرو میرود؛ آن عزیزی که از همه زودتر به تو ملحق میشود.
ای پیامبر(ص) ! با فقدان زهرای عزیزم شکیبایی من کم شد، دیگر همسری بانوی بانوان جهان از من رخت بربست. جانم بین سینه و گلوگاهم تنگی میکند. بلی در کتاب خدا، دستوری است که از آن پیروی میکنم و با سرودن جمله «انالله و انا الیه راجعون»( آیه 156 سوره مبارکه بقره) به خود تلقین آرامش میکنم.
ای پیامبر (ص)! امانتی را که به من سپرده بودی به تو برگرداندم. زهرا (س) از من گرفته شد. چقدر سبزه و خاک زشت است.
ای پیامبر(ص)! اندوهم همیشگی است، شبم تیره و بیدار است و غصه از صفحه دلم زدوده نمیشود تا آن هنگام که خدا مرا به آن خانهای ببرد که تو را برد. چه زود روزگار ما را از هم جدا کرد!
ای پیامبر(ص)! دردانه دخترت به تو خبر خواهد داد که امت و ملت تو چگونه حقش را پایمال کردند؛ از او بپرس و حال زار ما را از او جویا شو. چه عقدههایی که با سینه زهرا (س) به گور رفت و راهی به گشودن آنها نیافتیم و به زودی میگوییم:« والله خیر الحاکمین».
امام علی (ع) در بخش دیگری از این نغمه فرموده است: سلام بر شما! سلامی وداعآمیز. اگر بعد از اینکه زهرای عزیزم را در دل خاک ناپدید کردم، برگردم، نه از این جهت است که از او بیزارم و اگر هم بر سر قبرش بایستم و ناله بزنم نه به این خاطر است که به آنچه خدا به شکیبایان وعده داده، بدبین هستم. ای وای! ای وای! صبر زیباتر است.
اگر به ملامت مردم گرفتار نمیشدم، بر سر گور عزیزم مسکن میکردم و همچون زن جوانمرده اشک میباریدم.
ای پیامبر (ص)! خدا شاهد است که دخترت، مخفیانه دفن میشود، حقش پایمال شده، ارثش غصب شده؛ در صورتی که از عهد تو هنوز چیزی نپائیده و یاد تو کهنه نشده.
ای پیامبر (ص)! به خدا شکایت میکنم و از تو دلداری میجویم.
درود خدا بر تو و سلام رضوان بر دختر گرامیت باد.
سرگذشت این بانوی بزرگ اسلام با نغمات جانسوز مولیالموحدین امیرالمومنین امام علی (ع) پایان یافت.
امروزه پس از گذشت سالیان متمادی همچنان مزار سرور بانوان جهان مخفی است و کسی از محل آن آگاه نیست. مسلمانان و به خصوص شیعیان در انتظار ظهور امام مهدی (عج) بزرگترین منجی الهی و یازدهمین فرزند از نسل فاطمه (س) در میان ائمه(ع) هستند تا او مزار مخفی شده مادر خویش را بر جهانیان آشکار سازد و به ظلم و بیعدالتی در سراسر گیتی پایان دهد.
,
,
, حضرت فاطمه (س) برای آسمانیان میدرخشید ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, جانم بین سینه و گلوگاهم تنگی میکند ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام
]
ارسال دیدگاه