چیستی و چرایی نهادینه شدن فرهنگ خشونت در جامعه آمریکا
خشونتهای مسلحانه در آمریکا که از دیرباز به مرگ و میرهای فراوان در این کشور منجر شده است.[
به گزارش گروه بین الملل شبکه اطلاع رسانی دانا، خشونتهای مسلحانه در آمریکا از جمله معضلاتی است که از دیرباز به مرگ میرهای فراوان در این کشور منجر شدهاند. کارشناسان، آزادی حمل سلاح و رواج فرهنگ خشونت در آمریکا را از جمله عوامل اثرگذار بر چنین خشونتهایی میدانند.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,
در یکی از دردناکترین این خشونتها در آذرماه سال گذشته حمله یک مرد مسلح به دبستان ابتدایی سندیهوک در ایالت «کانتیکت» بیش از 26 کودک جان باختند.
,
قانون حمل اسلحه در ایالات متحده آمریکا
, قانون حمل اسلحه در ایالات متحده آمریکا, قانون حمل اسلحه در ایالات متحده آمریکا,
این قانون توسط تعدادی از ایالاتها و فدارالها تعریف شدهاست و این قانون اجازه حمل اسلحه را بر پایه متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا برای دفاع شخصی اعطا میکند.
,
مالکیت سلاح در آمریکا یک سنت قدیمی است، سنتی که به اندازه تاریخ این کشور قدمت دارد بحث درباره محدود کردن این سنت هم همواره از جنجالی ترین موضوعهای اختلاف برانگیز بوده است.
,
بعد از جنگ استقلال در برابر بریتانیا حق حمل اسلحه به شهروندان آمریکا داده شد که ایالتهای مختلف قوانین متفاوتی نسبت به این موضوع دارند و دولت فدرال قوانین خاصی را برای مالکیت اسلحه وضع کردهاست.
,
تعداد اسلحهها و کشتارها
, تعداد اسلحهها و کشتارها, تعداد اسلحهها و کشتارها,
در آمریکا طبق آمارهای سال ۲۰۱۲ حدود ۲۷۰ میلیون اسلحه شخصی دراختیار مردم قرار دارد که قوانین نیمی از ایالات به افراد اجازه حمل آنها را در فضای عمومی می دهد.در سال ۲۰۱۲ هر روز به طور متوسط ۳۲ نفر در آمریکا به علت شلیک گلوله کشته شدند و بیشتر سلاحهای به کار گرفته شده در اتفاقها، به طور قانونی تهیه شدهاند از جمله تیراندازی دبستان سندی هوک که مادر آدام لانزا اسلحهها را به صورت قانونی خریداری کرده بود.
,
واکنشها
, واکنشها, واکنشها,
هر زمان که تعدادی از شهروندان توسط سلاح گرم کشته میشوند گروههای مخالف با آزادی سلاح گرم دست به مخالفت میزنند ولی به علت نفوذ زیاد لابی انجمن ملی اسلحه (ان آی ای) بحثها به تدریج به فراموشی سپرده میشوند.
,
پس از بروز واقعه تیراندازی دبستان سندی هوک در نیوتاون، جدود ۲۰۰ نفر در واشنگتن در حالی که شمع در دست داشتند، در محوطه مقابل کاخ سفید تجمع کردند. گروهی از این تجمعکنندگان خواهان اقدام دولت برای کنترل استفاده از سلاحهای گرم در آمریکا بودند.
,
به عنوان مثال، در اوایل سال جاری میلادی مجلس سنای آمریکا با پیشنهاد دموکراتها برای ممنوعیت داشتن سلاح های گرم تهاجمی و نگهداری مهمات پرقدرت مخالفت کرد. باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا موافقت نکردن با این پیشنهاد را برای واشنگتن شرم آور توصیف کرد که به نفع یک اقلیت در داخل مجلس سنا است.
,
اوباما در کنفرانس خبری خود در جمع خانواده های برخی قربانیانی که فروش اسلحه عامل قتل و زخمی شدن فرزندانشان بود، بسیار صریح سخن گفت. وی از گروههای طرفدار فروش اسلحه در مجلس سنا انتقاد کرد و گفت آنها اقلیتی هستند که به مردم دروغ گفتند.
,
جامعه خشن
, جامعه خشن, جامعه خشن,
"جو آرپایو"، کلانتر ایالت آریزونای آمریکا برای حفظ جان پرسنل خود از آنها خواسته است تا همواره با خود تفنگهای مدل 'ای آر-15' را حمل کنند. وی در این زمینه گفته است: ما در یک جامعه خشن زندگی میکنیم و باید بگویم که پاسخ آتش را باید با آتش داد.
,
"مارک میسون"، استاد علوم سیاسی دانشگاههای آمریکا درباره خشونت در جامعه آمریکا می گوید: فرهنگ خشونت در جامعه آمریکا ریشهدار است. در سال 2012، بیش از هشت هزار نفر با سلاح کوچک کمری در آمریکا به قتل رسیدهاند.
,
حجم تجارت اسلحه در آمریکا
, حجم تجارت اسلحه در آمریکا, حجم تجارت اسلحه در آمریکا,
داشتن سلاح شاید بیش از هر پدیدهای با تاریخ و فرهنگ مردم آمریکا گره خورده است. اسلحههای گرم، در بدو حضور مهاجران اروپایی در این قاره، به عنوان ضامن حیات و بقا و پس از انقلاب بر ضد استعمار انگلستان و پیروزی در جنگهای استقلال آمریکا، به عنوان نماد مبارزه و عامل بازدارنده استبداد حکومتی به صورت رسمی در فرهنگ آمریکایی نهادینه شده است.
,
همچنین، سفیدپوستان آمریکا همواره برای آنکه بتوانند اقلیتهای مهاجر بالاخص سیاهپوستان را اداره کنند و بر ناامنیهای جامعه تبعیضآمیز خود غلبه کنند، از امتیاز سلاح بهرهمند بودهاند. امروز نیز خرید اسلحه در آمریکا، با توجه به آزادی حمل آن در ۴۳ ایالت، امری آسان محسوب میشود. 217سال پیش (در سال 1791) حق داشتن اسلحه به عنوان یکی از حقوق انسانی و شهروندی در قالب متمم دوم حقوق مدنی به قانون اساسی آمریکا افزوده شد.
,
آمار رسمی حاکی از آن است که ۴۷درصد از خانوارهای آمریکایی صاحب حداقل یک اسلحه هستند. در این کشور به ازای هر صدنفر ۹۰ اسلحه سبک وجود دارد که این رقم سهبرابر اسلحه موجود در آلمان، فرانسه و سوئد و ۲/۵ برابر عراق است. از ۸۷۵میلیون اسلحه سبک در جهان، ۲۷۵میلیون توسط آمریکاییها خریداری شده است که ۷۰درصد از آن متعلق به شهروندان معمولی است.
,
همچنین سالانه هشتمیلیون اسلحه جدید تولید و ۴/۵میلیون از آن توسط آمریکاییها خریداری میشود. این ارقام گویای گردش مالی قابل توجه این کالا در آمریکا است که نه تنها هزینههای خرید این کالا را شامل میشود، بلکه مالیاتهای دولتی و ایالتی را نیز در برمیگیرد.
,
همچنین، گردانندگان صنعت رسانه آمریکا از حامیان قدرتمند دسترسی آسان به اسلحه و مخالف سرسخت قوانین کنترل اسلحه در این کشور هستند. خشونت با اسلحه و کشتار یکی از تمهای اصلی و تکرار شونده در موسیقی، تلویزیون، بازیهای رایانهای و سینمای آمریکا است و اصلا هالیوود، با فیلمهای گانگستری و وسترن که در آنها اسلحه یکی از شخصیتهای اصلی و همیشگی است، ظهور یافت و جهانی شد.
,
حال با توجه به اینکه داشتن اسلحه در آمریکا یک عادت و فرهنگ و حق فردی و اجتماعی محسوب میشود که قانون اساسی کشور نیز از آن حمایت میکند، آیا هیچ سیاستمداری قادر است برای کمرنگ کردن جایگاه آن و چه بسا ممنوعیتش اقدام موثری انجام دهد؟!
,
ناامنی و ضرورت حمل سلاح
, ناامنی و ضرورت حمل سلاح, ناامنی و ضرورت حمل سلاح,
مردم ایالات متحده مفهوم امنیت را تنها با خریداری سلاح گرم مترادف میدانند. عدم ثبات اقتصادی در ایالات متحده در سالهای اخیر سبب شده است تا مردم بیش از گذشته به نگهداری اسلحه برای حفظ اموال و محافظت از حریم شخصی خود روی بیاورند. براساس اسناد منتشرشده پلیس ایالات متحده، در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۱میلیون سلاح گرم در این کشور به فروش رسیده است که این رقم ۱۴درصد بیش از سال ۲۰۱۰ و ۵۰درصد بیش از سال ۲۰۰۲ است.
,
علت اصلی این افزایش بیرویه، ترس و هراس مردم این کشور از ناامنی یا در معرض تهدید قرار گرفتن است. عامل ترس باعث شده است امسال10میلیون و 200هزار قبضه سلاح در آمریکا به فروش برسد که در مقایسه با سال گذشته ۲۰درصد افزایش داشته است. به گزارش سی بیاس، عامل دیگر افزایش فروش سلاح احتمال محدود شدن قانون حمل سلاح در دوره دوم ریاستجمهوری اوباما است.
,
کارخانههای اسلحهسازی و بازار داخلی
, کارخانههای اسلحهسازی و بازار داخلی, کارخانههای اسلحهسازی و بازار داخلی,
تخمین زده میشود که در آمریکا بیش از ۳۰۰میلیون قبضه اسلحه شخصی وجود دارد و سالانه صدها نفر با سلاح گرم در این کشور کشته میشوند. با این همه، سود هنگفت فروش تسلیحات سبب شده است، شرکتهای تسلیحاتی از لابیهای قدرتمندی در کنگره آمریکا برخوردار شوند که مانع از تصویب و اعمال هرگونه قوانین مرتبط با محدود کردن خرید و حمل سلاح شوند.
,
ادامه وضعیت کنونی در زمینه آزادی حمل سلاح در آمریکا بر امنیت اجتماعی این کشور اثرات مخربی خواهد نهاد و میتوان انتظار داشت که در آینده نه چندان دور، شمار این حملات به طور چشمگیری افزوده شود. در حقیقت تجارت پرسود اسلحه در این کشور سبب شده است، راه برای تغییر قوانین و محدودیت خرید فروش این ابزار مرگبار بسیار ناهموار باشد. شرکتهای آمریکایی بخش بزرگی از بازار صنایع نظامی جهان را در اختیار دارند؛ صدشرکت بزرگ جهان بیش از ۴۱۱میلیارد دلار سلاح، مهمات و خدمات مربوط به صنایع نظامی به مشتریان خود فروختهاند که ۶۰درصد از آنها آمریکایی هستند.
,
شایان ذکر است، صنعت اسلحهسازی یک صنعت Hi-Tech محسوب میشود و از ظرافتها و حساسیتهای خاصی برخوردار است؛ از طراحی تا تولید مواد سازنده. از اینرو، خطوط تولید اسلحه بسیار پرهزینه است. همچنین تکنولوژی ساخت آلیاژ که در اسلحهسازی نیز انواع خاصی از آن مورد استفاده قرار میگیرد، از سرّیترین تکنولوژیها در تمام کشورها بوده و از کشور صاحب فن، قابل انتقال و واگذاری به سایر کشورها نیست. بنابراین، در صورت ایجاد اختلال در بازار تسلیحات سبک و انفرادی، چارهای جز تعطیلی خطوط تولید یا تبدیل آن به خطوط تولید صنایع نظامی باقی نمیماند.
,
حوادث تیراندازی و تلاش برای حل تنش
, حوادث تیراندازی و تلاش برای حل تنش, حوادث تیراندازی و تلاش برای حل تنش,
طی ۲۵سال گذشته، ۵۰حادثه تیراندازی به جمع (قتلعام و کشتار گروهی با اسلحه) در آمریکا رخ داده است که ۸۲درصد از آن با اسلحههای قانونی صورت گرفته است. به طور کلی، هیچ تعریف رسمیای از «قتلعام گروهی» (mass shooting) وجود ندارد اما براساس اسناد دفتر بازرسی فدرال (FBI)، قتلعام گروهی به معنای هرگونه حادثهای است که در آن یک مجرم چهار نفر یا تعداد بیشتری را به جز خود میکشد.
,
با این تعریف، در سال ۲۰۱۲، در آمریکا ۱۶قتلعام گروهی اتفاق افتاده است که حداقل ۸۸کشته برجا گذاشته است. پس از کشتارهای اخیر، آتش مذاکرات برای تصویب قانون منع خرید، حمل و نگهداری اسلحه، شعلهورتر شد و در سالجاری پس از جنایت کلورادو در ۲۰ ژوئیه سالجاری و کشته و زخمی شدن ۷۰ انسان در یک سینما، ضعف در این قوانین و نبود قانون فدرال یکپارچه نظارت بر حمل سلاح بهعنوان یکی از عوامل اصلی قتلعامهای آمریکا به شدت از طرف مخالفان فرهنگ اسلحه در آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت و از سیاستمداران آمریکایی خواسته شد تا چارهای برای این مشکل جامعه آمریکا اندیشیده شود.
,
پس از کشته شدن ۲۷نفر در مدرسه سندی هوک در شهر نیوتاون ایالت کانتیکات، باراک اوباما، رییسجمهور ایالات متحده از احیای قانونی که دسترسی مردم آمریکا را به سلاحهای نیمهخودکار محدود میکند، حمایت خواهد کرد. قانون فدرال ممنوعیت سلاحهای تهاجمی که در سال ۱۹۹۴ تصویب شده بود، 10 سال بعد در سال ۲۰۰۴ منقضی شد.
,
این قانون مالکیت سلاحهای نیمهخودکار با ظرفیت خشاب بیشتر از دهگلوله را محدود میکرد. گرچه بسیاری از سناتورهای آمریکایی با طرح ممنوعیت فروش آزاد اسلحه موافق هستند اما لابی قدرتمند «انجمن ملی سلاح» (NRA) آمریکا با هرگونه تغییر قانون درباره نظارت بر اسلحه مخالف است. نظر برخی سیاستمداران و مردم آمریکا این است که تنها راه مبارزه با یک فرد مسلح جانی، یک فرد مسلح قانونمند است. نظرسنجیها از مردم آمریکا نیز نشان میدهد که تنها 26درصد از مردم از ممنوعیت حمل سلاح استقبال میکنند. «انجمن ملی سلاح» (NRA) آمریکا با بیش از ۴/۳میلیون نفر عضو، قویترین لابی و گروه ذینفع آمریکا است و هرگونه موضعگیری فردی یا حزبی در مقابل NRA تعادل سیاست را در واشنگتن بر هم خواهد زد.
,
رونق فروش پس از انتخاب مجدد اوباما
, رونق فروش پس از انتخاب مجدد اوباما, رونق فروش پس از انتخاب مجدد اوباما,
واقعیت این است که موضعگیری اوباما در مقابل قوانین آزادی حمل و نگهداری اسلحه، سبب رونق چشمگیر فروش تسلیحات در آمریکا و رشد اقتصادی در این صنعت شده است. در ماه اکتبر سالجاری، آمار درخواست بررسی عدم سوءپیشینه از سوی متقاضیان خرید اسلحه ۱۸/۴درصد افزایش یافت. جهشی مشابه نیز پس از اولین پیروزی اوباما در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸ رخ داد؛ ۱۲/۷میلیون نفر متقاضی خرید اسلحه، درخواست عدم سوءپیشینه کردند که آشکارا این رقم نسبت به آمار ۱۱/۲میلیون نفری در سال قبل، رشدی صعودی داشت.
,
ارزش سهام تولیدکنندگان اسلحه نیز پس از ریاستجمهوری اوباما از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. با این اوصاف، به نظر میرسد دستاندرکاران این صنعت برخلاف موضع کنونیشان، باید سپاسگزار اوباما باشند؛ چراکه در عمل حامی این صنعت بوده است. مشابه این وضعیت نیز در روسیه مشاهده میشود. دیمیتری مدودف، نخستوزیر روسیه اخیرا طی اظهاراتی ضمن ابراز همدردی با خانوادههای قربانیان تیراندازی نیوتاون، موضع خود را در مقابل قانونیسازی حمل و نگهداری اسلحه در روسیه تحدید کرد. مدودف در سال ۲۰۱۰ و در سمت ریاستجمهوری، اقدام به وضع ضوابط و قوانینی کرد که حمل و نگهداری و نیز قاچاق و استفاده غیرقانونی اسلحه را در این کشور محدود میساخت. اما نتیجه این اقدامات، نه تنها مثبت نبود، بلکه آمار جنایت با استفاده از اسلحه سبک در روسیه رشد چشمگیری داشت.
,
این مقوله، نشانگر ناکارآمدی قوانین و سیاستهای محدودکننده برای مبارزه با استفاده غیرقانونی از اسلحه است.
,
حجم قاچاق اسلحه سبک
, حجم قاچاق اسلحه سبک, حجم قاچاق اسلحه سبک,
به گزارش سازمان ملل، قاچاق اسلحه در کنار قاچاق مواد مخدر، قاچاق دارو و فحشا فعالیتی غیرقانونی و بسیار سودآور است. بازار بینالمللی قاچاق اسلحه ۱/۲تریلیون دلار در سال برآورد میشود. حدود 60درصد سلاحهای سبک به طور غیرقانونی در اختیار افراد قرار دارد. در سال ۲۰۰۴، رقم سلاحهای سبک در گردش در جهان ۵۰۰میلیون قبضه تخمینزده میشد.
,
این سلاحها در هیچ یک از معاهدات بینالمللی جای ندارند، در حالی که بیش از صدمیلیون از آن (یعنی یک سلاح به ازای هر ۱۲شهروند) فقط در افریقا یافت میشود. باید گفت که روسیه با ۳۱درصد فروش در صدر صادرات غیرقانونی اسلحه قرار دارد، در حالی که آمریکا (۳۰درصد)، فرانسه (۹درصد)، آلمان (۶درصد)، انگلیس (۴درصد) و اوکراین (۲درصد) در جایگاههای بعدی قرار میگیرند. البته، حجم واقعی قاچاق اسلحه، به دلیل آنکه در بازاری موازی بازار رسمی، موسوم به «خاکستری» انجام میپذیرد، همواره مبهم باقی میماند.
,
هماکنون، تنها ۱۶کشور مقرراتی به منظور ثبت دلالان اسلحه و سرکوب معاملات غیرقانونی به امضا رساندهاند، اما بسیاری از کشورها خود در بازاری موازی به فروش اسلحه میپردازند. طی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ دستکم ۶۰ کشور به طور غیرقانونی اسلحه به ۳۶ کشور جهان صادر کردهاند. همچنین طبق آمار در سال 2011، در هر دقیقه 15 سلاح اضافی به هدف فروش غیرقانونی آن، در جهان ساخته شده است. تسلیحات نظامی به خاطر دارا بودن ابعاد گستردهتر، از معاملات شفافتر برخوردارند و جنگها و مانورهای نظامی نمایشگاه این تجهیزات به حساب میآیند و بازار و حجم تجاری عظیمتری دارند.
,
به رغم آن که داشتن اسلحه در آمریکا بحث برانگیز است اما نقطه قوت آن ناشی از آن است که قانون اساسی آمریکا در اختیار داشتن سلاح برای هر شهروند آمریکایی را مجاز می داند. ولی حوادث متعدد به ویژه در مدارس آمریکا، موجب شده است بسیاری از آمریکایی ها خواستار تدوین قانونی در این زمینه و محدود کردن خرید و فروش آن بشوند اما آنها تاکنون موفق نشده اند، گرچه اوباما قول داده است تلاش جدیدی برای تدوین قانونی به منظور کاهش دادن استفاده از سلاح به عمل آورد.
,
آخرین مورد تیراندازی و وحشت شهروندان آمریکایی
, آخرین مورد تیراندازی و وحشت شهروندان آمریکایی , آخرین مورد تیراندازی و وحشت شهروندان آمریکایی ,
آخرین خبری که درباره استفاده از سلاح گرم در آمریکا و ایجاد وحشت در این کشور منتشر شده، پلیس آتلانتا در ایالت جورجیای آمریکا اعلام کرده است که تیراندازی در یک مدرسه ابتدایی باعث تخلیه دانشآموزان این مدرسه شده است. فرد مهاجم در بازداشت بوده و این تیراندازی هیچ تلفاتی در پی نداشته است.
,
طبق اعلام پلیس، یک مرد 25 ساله پس از ورود به یک مدرسه ابتدایی در حومه شهر آتلانتا، مرکز ایالت جورجیا شروع به تیراندازی کرد که معلمان بلافاصله دانشآموزان را از مدرسه خارج و به مکانی امن منتقل کردند.
,
دقایقی پس از آن که رسانههای آمریکا خبر این تیراندازی را منتشر کردند، باراک اوباما، رئیسجمهوری این کشور در پیامی در صفحه توئیتر خود بر لزوم وضع قوانینی سختگیرانهتر در مورد نظارت بر فروش و حمل سلاح در آمریکا تأکید کرد.
,
شبکه خبری سی.ان.ان گزارش داد، هنوز مشخص نیست که آیا تیراندازی در داخل مدرسه رخ داده باشد.
,
علل فروپاشی و ایجادتنش و خشونت در خانواده های آمریکایی
می توان گفت که آزار جسمی و جنسی و بهره کشی از زنان و کودکان و نادیده گرفتن آنها در تمامی جوامع دنیا وجود دارد. این خشونت به ویژه اگر در کانون امن و گرم خانواده، جایی که بایستی افراد با عشق و مهربانی مراقبت شوند رخ دهد بسیار باعث نگرانی خواهد بود. متاسفانه پرخاشگری به ویژه در جوامع امروزی بسیار شایع شده به گونه ای که بنابه گفته پنمن دیگ والیری در سال ۱۹۹۴، حدود یک سوم افراد متاهل در آمریکا نسبت به یکدیگر انواع پرخاشگری همچون اعمال زور، تهدید با اسلحه و کتک زدن را داشته اند.
بنا به گزارش وزارت دادگستری آمریکا در سال ۱۹۹۷ آدم کشی بعد از تصادف و خودکشی در جایگاه سوم حوادث قرار دارد. اغلب روزنامه ها و مجلات خبری در آمریکا مملو از پرخاشگری وحشیانه است که نوع و تعداد آنها روز به روز در حال گسترش و افزایش است.
استفاده از سلاح های کشتار جمعی و هسته ای در جوامع مختلف هر انسانی را که احساسات و عواطف بشری در او نمرده باشد متاثر کرده و به تفکر و اندیشه وا می دارد که به راستی چه چیزی انسان، این اشرف مخلوقات که خداوند از روح خویش در او دمیده و وی را جانشین خویش بر روی زمین قرار داده، به چنین اعمال حیوانی وا می دارد و او را چنان از خود بی خود می کند که حتی در برخی موارد به نزدیکان و افراد خانواده خود نیز رحم نمی کند و چنین بی رحمانه آنها را به خاک و خون می کشد؟
از جمله مسائل بسیار مهم در خانواده های آمریکایی وجود مذاهب و ملیت های گوناگون در این کشور است. امروزه بیست درصد جمعیت آمریکا را اروپائیانی تشکیل می دهند که از اروپا مهاجرت کرده و در نتیجه فرهنگ اروپایی از طریق این افراد به جامعه آمریکا رسوخ کرده است. به علاوه سرخ پوستان و سیاه پوستان گروهی دیگر از اقوام و ملیت هایی هستند که در کنار سایرین به زندگی پرداخته اند."
البته سرخ پوستان را می توان بومیان جامعه آمریکا محسوب کرد که همچون ایلات و عشایر در ایران، زندگی ایلاتی داشته و در مکان های خود مشغول کار و فعالیت هستند.
اما سیاه پوستان آمریکا، اغلب به صورت برده، طی سالیان گذشته از کشورهای آفریقایی به آمریکا آورده شده ودر آنجا مستقر شده اند. بنابراین با این تنوع قومی در جامعه آمریکا، می توان چنین عنوان کرد که آمریکایی ها، تنها با یک فرهنگ زندگی نمی کنند و تنوع و تعدد اقوام و ملیت ها دراین کشور بسیار به چشم می خورد و همین امر، یکی از عوامل تاثیرگذار بر زندگی خانوادگی در آمریکاست.
به عنوان مثال در گذشته خانواده های سیاه پوست آمریکا، برای حفاظت خود در برابر هجوم و تعرض سفید پوستان همواره سعی می کردند تا نهاد خانواده را هر چه مستحکم تر حفظ کنند، فرهنگ استثماری و استعماری در آمریکا سبب شد تا آنها مخترع موزیک جاز باشند و بدین وسیله در کنار یکدیگر جمع شده و حرفشان را با زبان موسیقی بیان کنند اما متاسفانه به علت غفلت دولت امروزه خانواده های سیاه پوست آمریکا در حال متلاشی شدن و فرزندان تنها دارای یک نفر از والدین خود هستند یعنی یا با پدر یا با مادر خود زندگی می کنند و عامل اصلی این فروپاشی مسائل و معضلات اقتصادی است.
تا سی سال گذشته، سیاهان فاقد حقوق مدنی بودند و تبعیض نژادی و اوضاع اقتصادی و اجتماعی به گونه ای بود که آنها به صورت کارگر مشغول کار بودند اما، نکته جالب توجه در خانواده های سیاه پوست، علاقه فراوان والدین به فرزندانشان است، به عبارتی آنها بسیار عاطفی هستند.
معضلات خانواده ها در آمریکا، علاوه بر ملیت با مذهب نیز سر و کار دارد. در آمریکا مذاهب مختلف مسیحی، یهودی، مسلمان و... وجود دارد و هر یک از این مذاهب خود شامل چندین فرقه گوناگون هستند، بنابراین می توان گفت که مذهب نیز نقش و تاثیر زیادی در تشکل خانواده دارد. به عنوان مثال کاتولیک ها، به خانواده علاقه بیشتری دارند و گسیختگی در این خانواده ها کمتر است. همچنین یهودیان نیز چون به ملیت و مذهب خود علاقه فراوانی دارند بنابراین به شدت از گروه و قوم خود محافظت می کنند. اخیرا جمعیت هندی و پاکستانی در آمریکا بسیار افزایش یافته است. خانواده های هندی به شدت مراقب فرزندان خود هستند و سعی می کنند تا فرزندانشان از بهترین مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی بهره گیرند و بسیار نزدیک به هم هستند.
بنابراین ملیت ها و مذاهب گوناگون نقش و تاثیر بسیار زیادی بر زندگی خانواده ها در آمریکا داشته و همین امر سبب شده تا بافت آمریکا تغییر کند.
خشونت در خانواده های آمریکایی
خشونت در خانواده یک ناهنجاری بزرگ در آمریکاست و به حد بسیار بالا یی رسیده است. تجدد و مدرنیته یکی از دلا یل بروز خشونت در خانواده هاست که متاسفانه از غرب به شرق نیز نفوذ کرده است در جامعه آمریکا هنگامی که مدرن و صنعتی می شوید، وقتی فردگرایی دارید، مدرنیته می گوید که اخلا ق چندان اهمیتی ندارد و بحث بر سر قانون مدنی است در این جاست که می بینیم مدرنیته و تجدد و صنعتی شدن در کنار برکات دارای آفات فراوانی نیز هست.
مسائل اخلاقی و مذهبی در خانواده های آمریکایی رنگ باخته و زندگی ماشینی و فردگرایی به گونه ای است که هر فردی تنها به خود و منافع خویش می اندیشد و همین امر سبب بروز اختلا فات زیادی در خانواده می شود. وقتی فردگرایی گسترش یافت، هیچ کس در برابر دیگری گذشت نمی کند و همین امر باعث بروز خشونت می شود. میزان طلاق در خانواده های آمریکایی پس از کشورهای اسکاندیناوی بسیار بالا ست و یکی از دلایل آن پراکندگی اعضای خانواده است.
در خانواده های آمریکایی کمتر این فرصت پیش میآید تا اعضا و خویشاوندان دور هم جمع شده و با هم و در کنار هم به سر برند. در آمریکا تنها در روز شکرگزاری است که این فرصت پیش میآید و عمو، عمه، خاله، مادربزگ و... می توانند دور هم جمع شده و با یکدیگر تعامل داشته باشند. مشغله های گوناگون در آمریکا به گونه ای است که حتی افراد ناچارند چای و قهوه خود را در ماشین صرف کنند و فرصت ندارند تا در کنار یکدیگر صبحانه یا حتی قهوه میل کنند. به همین دلیل پارک ها در آمریکا اغلب خالی هستند چون خانواده ها فرصت چندانی برای رفتن به پارک و پیک نیک ندارند و البته نبود امنیت به ویژه در شب بسیار موثر است. در آمریکا حتی زمانی که خانواده ها به پیک نیک می روند معمولا دیده می شود که افراد در سنین مختلف، رابطه مستقیمی با یکدیگر ندارند کودکان از جوان ترها و جوان ترها از افراد مسن فاصله گرفته و جدا هستند، البته تا اندازه ای حرف یکدیگر را می فهمند اما برای فهمیدن مرز و حدودی قائلند و همین امر یکی دیگر از عوامل بروز شورش در خانواده است.
۹۵ درصد از برنامه های رسانه های آمریکا، جنبه بازرگانی و تبلیغاتی دارد بنابراین اخلا ق و آموزش موضوع اصلی آن ها نیست و چون مسائل اخلا قی به صورت آموزشی در رسانه ها و خانواده مطرح نمی شود بنابراین جوانان و نوجوانان به سوی بزهکاری سوق می یابند و این مسائل در محیطی ایجاد می شود که نهاد خانواده گسیختگی یافته است. در برخی ایالا ت آمریکا داشتن اسلحه در خانواده امری عادی است بنابراین هنگامی که در یک خانواده چنین ابزاری وجود داشته باشد، امنیت داخلی خانواده و جامعه و اماکن عمومی نیز مختل می شود.
تا چهل سال گذشته مقام زن در آمریکا با مقام خانواده و اقتصاد خانواده همراه بود اما امروزه وضعیت و مسائل اقتصادی و آزادی زنان تغییر یافته و بهای این امر دوری از خانواده و معاشرت با محیط های دیگر است و همین مساله برای جامعه آمریکا بسیار گران تمام شده است چون سبب بالا رفتن نرخ طلا ق و جدایی شده و فرزندان اغلب در مدارس و شبانه روزی ها و حتی در پرورشگاه به سر برده و نهاد خانواده ضعیف شده و همین امر باعث استفاده احزاب و سیاستمداران شده است. مثلا بوش رییس جمهور آمریکا به این مساله پی برد که خانواده در آمریکا تنزل یافته و با استفاده از این موضوع، عنوان کرد که چنانچه در انتخابات به پیروزی رسد در بهبود وضعیت خانواده ها تلا ش خواهد کرد و به این ترتیب مردم را فریب داد. از هم گسیختگی نهاد خانواده به جامعه آمریکا نیز سرایت کرده به طوری که اکثر اسباب بازی ها و فیلم های هالیوود به موضوع جنگ اختصاص یافته است.
علل فروپاشی و ایجادتنش و خشونت در خانواده های آمریکایی
, علل فروپاشی و ایجادتنش و خشونت در خانواده های آمریکایی, علل فروپاشی و ایجادتنش و خشونت در خانواده های آمریکایی,
می توان گفت که آزار جسمی و جنسی و بهره کشی از زنان و کودکان و نادیده گرفتن آنها در تمامی جوامع دنیا وجود دارد. این خشونت به ویژه اگر در کانون امن و گرم خانواده، جایی که بایستی افراد با عشق و مهربانی مراقبت شوند رخ دهد بسیار باعث نگرانی خواهد بود. متاسفانه پرخاشگری به ویژه در جوامع امروزی بسیار شایع شده به گونه ای که بنابه گفته پنمن دیگ والیری در سال ۱۹۹۴، حدود یک سوم افراد متاهل در آمریکا نسبت به یکدیگر انواع پرخاشگری همچون اعمال زور، تهدید با اسلحه و کتک زدن را داشته اند.
,
بنا به گزارش وزارت دادگستری آمریکا در سال ۱۹۹۷ آدم کشی بعد از تصادف و خودکشی در جایگاه سوم حوادث قرار دارد. اغلب روزنامه ها و مجلات خبری در آمریکا مملو از پرخاشگری وحشیانه است که نوع و تعداد آنها روز به روز در حال گسترش و افزایش است.
,
استفاده از سلاح های کشتار جمعی و هسته ای در جوامع مختلف هر انسانی را که احساسات و عواطف بشری در او نمرده باشد متاثر کرده و به تفکر و اندیشه وا می دارد که به راستی چه چیزی انسان، این اشرف مخلوقات که خداوند از روح خویش در او دمیده و وی را جانشین خویش بر روی زمین قرار داده، به چنین اعمال حیوانی وا می دارد و او را چنان از خود بی خود می کند که حتی در برخی موارد به نزدیکان و افراد خانواده خود نیز رحم نمی کند و چنین بی رحمانه آنها را به خاک و خون می کشد؟
,
از جمله مسائل بسیار مهم در خانواده های آمریکایی وجود مذاهب و ملیت های گوناگون در این کشور است. امروزه بیست درصد جمعیت آمریکا را اروپائیانی تشکیل می دهند که از اروپا مهاجرت کرده و در نتیجه فرهنگ اروپایی از طریق این افراد به جامعه آمریکا رسوخ کرده است. به علاوه سرخ پوستان و سیاه پوستان گروهی دیگر از اقوام و ملیت هایی هستند که در کنار سایرین به زندگی پرداخته اند."
,
البته سرخ پوستان را می توان بومیان جامعه آمریکا محسوب کرد که همچون ایلات و عشایر در ایران، زندگی ایلاتی داشته و در مکان های خود مشغول کار و فعالیت هستند.
,
اما سیاه پوستان آمریکا، اغلب به صورت برده، طی سالیان گذشته از کشورهای آفریقایی به آمریکا آورده شده ودر آنجا مستقر شده اند. بنابراین با این تنوع قومی در جامعه آمریکا، می توان چنین عنوان کرد که آمریکایی ها، تنها با یک فرهنگ زندگی نمی کنند و تنوع و تعدد اقوام و ملیت ها دراین کشور بسیار به چشم می خورد و همین امر، یکی از عوامل تاثیرگذار بر زندگی خانوادگی در آمریکاست.
,
به عنوان مثال در گذشته خانواده های سیاه پوست آمریکا، برای حفاظت خود در برابر هجوم و تعرض سفید پوستان همواره سعی می کردند تا نهاد خانواده را هر چه مستحکم تر حفظ کنند، فرهنگ استثماری و استعماری در آمریکا سبب شد تا آنها مخترع موزیک جاز باشند و بدین وسیله در کنار یکدیگر جمع شده و حرفشان را با زبان موسیقی بیان کنند اما متاسفانه به علت غفلت دولت امروزه خانواده های سیاه پوست آمریکا در حال متلاشی شدن و فرزندان تنها دارای یک نفر از والدین خود هستند یعنی یا با پدر یا با مادر خود زندگی می کنند و عامل اصلی این فروپاشی مسائل و معضلات اقتصادی است.
,
تا سی سال گذشته، سیاهان فاقد حقوق مدنی بودند و تبعیض نژادی و اوضاع اقتصادی و اجتماعی به گونه ای بود که آنها به صورت کارگر مشغول کار بودند اما، نکته جالب توجه در خانواده های سیاه پوست، علاقه فراوان والدین به فرزندانشان است، به عبارتی آنها بسیار عاطفی هستند.
,
معضلات خانواده ها در آمریکا، علاوه بر ملیت با مذهب نیز سر و کار دارد. در آمریکا مذاهب مختلف مسیحی، یهودی، مسلمان و... وجود دارد و هر یک از این مذاهب خود شامل چندین فرقه گوناگون هستند، بنابراین می توان گفت که مذهب نیز نقش و تاثیر زیادی در تشکل خانواده دارد. به عنوان مثال کاتولیک ها، به خانواده علاقه بیشتری دارند و گسیختگی در این خانواده ها کمتر است. همچنین یهودیان نیز چون به ملیت و مذهب خود علاقه فراوانی دارند بنابراین به شدت از گروه و قوم خود محافظت می کنند. اخیرا جمعیت هندی و پاکستانی در آمریکا بسیار افزایش یافته است. خانواده های هندی به شدت مراقب فرزندان خود هستند و سعی می کنند تا فرزندانشان از بهترین مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی بهره گیرند و بسیار نزدیک به هم هستند.
,
بنابراین ملیت ها و مذاهب گوناگون نقش و تاثیر بسیار زیادی بر زندگی خانواده ها در آمریکا داشته و همین امر سبب شده تا بافت آمریکا تغییر کند.
,
خشونت در خانواده های آمریکایی
, خشونت در خانواده های آمریکایی , خشونت در خانواده های آمریکایی ,
خشونت در خانواده یک ناهنجاری بزرگ در آمریکاست و به حد بسیار بالا یی رسیده است. تجدد و مدرنیته یکی از دلا یل بروز خشونت در خانواده هاست که متاسفانه از غرب به شرق نیز نفوذ کرده است در جامعه آمریکا هنگامی که مدرن و صنعتی می شوید، وقتی فردگرایی دارید، مدرنیته می گوید که اخلا ق چندان اهمیتی ندارد و بحث بر سر قانون مدنی است در این جاست که می بینیم مدرنیته و تجدد و صنعتی شدن در کنار برکات دارای آفات فراوانی نیز هست.
,
مسائل اخلاقی و مذهبی در خانواده های آمریکایی رنگ باخته و زندگی ماشینی و فردگرایی به گونه ای است که هر فردی تنها به خود و منافع خویش می اندیشد و همین امر سبب بروز اختلا فات زیادی در خانواده می شود. وقتی فردگرایی گسترش یافت، هیچ کس در برابر دیگری گذشت نمی کند و همین امر باعث بروز خشونت می شود. میزان طلاق در خانواده های آمریکایی پس از کشورهای اسکاندیناوی بسیار بالا ست و یکی از دلایل آن پراکندگی اعضای خانواده است.
,
در خانواده های آمریکایی کمتر این فرصت پیش میآید تا اعضا و خویشاوندان دور هم جمع شده و با هم و در کنار هم به سر برند. در آمریکا تنها در روز شکرگزاری است که این فرصت پیش میآید و عمو، عمه، خاله، مادربزگ و... می توانند دور هم جمع شده و با یکدیگر تعامل داشته باشند. مشغله های گوناگون در آمریکا به گونه ای است که حتی افراد ناچارند چای و قهوه خود را در ماشین صرف کنند و فرصت ندارند تا در کنار یکدیگر صبحانه یا حتی قهوه میل کنند. به همین دلیل پارک ها در آمریکا اغلب خالی هستند چون خانواده ها فرصت چندانی برای رفتن به پارک و پیک نیک ندارند و البته نبود امنیت به ویژه در شب بسیار موثر است. در آمریکا حتی زمانی که خانواده ها به پیک نیک می روند معمولا دیده می شود که افراد در سنین مختلف، رابطه مستقیمی با یکدیگر ندارند کودکان از جوان ترها و جوان ترها از افراد مسن فاصله گرفته و جدا هستند، البته تا اندازه ای حرف یکدیگر را می فهمند اما برای فهمیدن مرز و حدودی قائلند و همین امر یکی دیگر از عوامل بروز شورش در خانواده است.
,
۹۵ درصد از برنامه های رسانه های آمریکا، جنبه بازرگانی و تبلیغاتی دارد بنابراین اخلا ق و آموزش موضوع اصلی آن ها نیست و چون مسائل اخلا قی به صورت آموزشی در رسانه ها و خانواده مطرح نمی شود بنابراین جوانان و نوجوانان به سوی بزهکاری سوق می یابند و این مسائل در محیطی ایجاد می شود که نهاد خانواده گسیختگی یافته است. در برخی ایالا ت آمریکا داشتن اسلحه در خانواده امری عادی است بنابراین هنگامی که در یک خانواده چنین ابزاری وجود داشته باشد، امنیت داخلی خانواده و جامعه و اماکن عمومی نیز مختل می شود.
,
تا چهل سال گذشته مقام زن در آمریکا با مقام خانواده و اقتصاد خانواده همراه بود اما امروزه وضعیت و مسائل اقتصادی و آزادی زنان تغییر یافته و بهای این امر دوری از خانواده و معاشرت با محیط های دیگر است و همین مساله برای جامعه آمریکا بسیار گران تمام شده است چون سبب بالا رفتن نرخ طلا ق و جدایی شده و فرزندان اغلب در مدارس و شبانه روزی ها و حتی در پرورشگاه به سر برده و نهاد خانواده ضعیف شده و همین امر باعث استفاده احزاب و سیاستمداران شده است. مثلا بوش رییس جمهور آمریکا به این مساله پی برد که خانواده در آمریکا تنزل یافته و با استفاده از این موضوع، عنوان کرد که چنانچه در انتخابات به پیروزی رسد در بهبود وضعیت خانواده ها تلا ش خواهد کرد و به این ترتیب مردم را فریب داد. از هم گسیختگی نهاد خانواده به جامعه آمریکا نیز سرایت کرده به طوری که اکثر اسباب بازی ها و فیلم های هالیوود به موضوع جنگ اختصاص یافته است.
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه