یادداشت
شهدا و سرزمینهای نور مرز پیوند با نینوای حسین (ع)
یادمانهای دفاع مقدس و مشهد شهیدان سالهای جنگ تحمیلی باید به آوردگاه بزرگ فرهنگی اجتماعی تبدیل شود به گونهای که مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با حضور در این مکانهای مقدس و خاکریزهای خط مقدم جبهه فرهنگی و نبرد با دشمن با تجدید روحیهای مضاعف، پیاده روی به سوی ضریح نورامام عاشقان را اغاز کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یادمانهای شهدا به عنوان محوریترین فعالیت و عنصرکارامد درعرصه انتقال ارزشهای دفاع مقدس وانقلاب وحفظ فرهنگ عاشورابه نسل های اینده نقش داشته وفعالیت دراین عرصه گاهی به سوی نهادینه کردن ارزشهای دفاع مقدس است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,با جرات میتوان بگویم که گسترش برنامههای دفاع مقدس نقش موثری برای نیازنسل اینده به فرهنگ شهادت وعاشورا دردستور کار باشد.
,ارتباط دادن این یادمانها و فرهنگ عاشورایی نماد هر ملتی برای تعالی نیازمند معرفی الگوها و اسطورههای خود به جوانان و نسلهای اینده است و الگوها و شخصیتهای بینظیری که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند باید به مردم و نسل امروز معرفی شوند و یادمانهای دفاع مقدس فضاسازی ذهنی و قلبی در این زمینه را برعهده دارد.
,باشروع ایام اربعین حسینی، تعداد زیادی از زائرین امام حسین(ع)جهت شرکت دراین فریضه بزرگ قطعا از این یادمان ها باید عبور کنند و وارد سرزمین عراق شوند. در راستای اعتلای ارزشهای دفاع مقدس و عاشورا و ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت انتقال فرهنگ دفاع مقدس نقش تاثیرگذاری در تعالی اجتماعی دارد. عملیاتی شدن برنامه فرهنگی پیاده روی اربعین حسینی در حوزه حفظ اثار و برکات گنجینههای تمام نشدنی دفاع مقدس و حفاظت از این ارزشها نیز موثر بوده است.
,یادمانهای دفاع مقدس و مشهد شهیدان سالهای جنگ تحمیلی باید به آوردگاه بزرگ فرهنگی اجتماعی تبدیل شود به گونه ای که مردم به ویژه جوانان و نوجوانان باحضوردراین مکان های مقدس وخاکریزهای خط مقدم جبهه فرهنگی ونبرد با دشمن با تجدید روحیه ای مضاعف،درپیاده روی به سوی ضریح نورامام عاشقان اغازکنند.
,در واقع نقش انکار پذیرحرکت پیاده روی اربعین درپیوند یادمان های دفاع مقدس وپیوند نسل جدید با نسل جنگ تحمیلی وآشنای جوانان با واژه های عشق ،ایثار وازخودگذشتگی ضرورت استمرار برپایی یادمان های دفاع مقدس درایام مختلف سال به ویژه درایام مراسم اربعین حسینی باهدف زنده نگه داشتن یاد وخاطره حماسه آفرینان هشت سال دفاع مقدس و پاسداشت ارزش های پاک اسلامی با فرهنگ عاشورایی خواستارشد
,این یک نکته است که ما زندگی شهیدان را، برای جوانهایمان، برای نسلهای رو به آیندهمان تصویر کنیم، ترسیم کنیم، به آنها نشان بدهیم که ببینند چه بود و چه شد. چون جنگ تحمیلی که در واقع دفاع مقدّس بود، این یکچیز کوچکی نبود؛ ما هنوز هم بعد از گذشت سالها، ابعاد مهمّ این جنگ را درست نتوانستیم برای مخاطبین خودمان تشریح کنیم؛ یک جنگ بینالمللی بود، یک جنگ بینالملل بود علیه اسلام، علیه حاکمیّت اسلام، علیه امام بزرگوار؛ یک جنگ اینجوری بود. حالا قلّهی آن و بهاصطلاح سرِ نیزه را آن بدبختِ بیعقلِ بعثیِ صدّام قرار داده بودند وَالّا پشتسر او، عقبهی او دیگران بودند؛ کسانی که به او کمک میکردند، کسانی که به او راه نشان میدادند، کسانی که وسایل کار او را برایش فراهم میکردند؛ اگر یک وقتی هم احتمالاً سست میشد، تقویتش میکردند که نگذارند [ضعیف شود]؛ ما با یک چنین جنگی مواجه بودیم. اینهایی که توانستند کشور را از یک چنین بلیّهای نجات بدهند، چه کسانی بودند؟ این برای جوان امروز ما مهم است. اینها چه کسانی بودند که توانستند کشور را نجات بدهند و در وسط میدان بروند؟ اینها مهم است. بنابراین این یک نکته است که بایستی رفتارشناسی این جوانها برای مخاطبین امروز روشن باشد
,شهدا آرمانشان اسلام بود، آرمانشان خدا بود، آرمانشان حکومت_دینی و اسلامی بود؛ این بود که این جوان را میکشاند میبرد جبهه. کسی که باور ندارد، وصیّتنامهها را نگاه کند؛ اینکه امام بزرگوار توصیه میکردند که پنجاه سال عبادت کردید خدا قبول کند، بروید یک بار هم این وصیّتنامهها را بخوانید؛ این بهخاطر این است که این وصیّتنامه نشان میدهد که این جوان برای چه آمده؛ چه جاذبهای، چه مغناطیسی او را حرکت داده؛ از هوسهای جوانی بگذرد، از درسش بگذرد، از دانشگاهش بگذرد، از محیط راحت زندگی کنار پدر و مادر بگذرد، بیاید در سرمای منطقهی غرب یا گرمای منطقهی خوزستان، آنجا با دشمن بجنگد و جانش را کف دستش بگیرد. جنگیدن با دشمن هم از دور یک چیز آسانی به نظر میآید؛ تا کسی نرود آنجا، صدای توپ و تفنگ و انفجار و مانند اینها را نبیند و نشنود، درست درک نمیکند که چه خبر است. این جوان پا میشود میرود آنجا، جانش را کف دستش میگیرد، از خطرات عبور میکند، برای چه؟ این در وصیّتنامهها منعکس است؛ برای خدا، برای امام، برای حجاب. دیدید در وصیّتنامههای شهدا چقدر دربارهی حجاب توصیه شده؛ خب، حجاب یک حکم دینی است؛ این آرمان شهیدان فراموش نشود. اینجور نباشد که تصوّر بشود «فقط یک جنگی بود مثل جنگهایی که بقیّه دارند در دنیا میکنند؛ بالاخره هر کشوری دشمنی دارد، گاهی جنگی اتّفاق میافتد، جوانهایی میروند در جبهه و میجنگند؛ کشته میشوند یا زنده بر میگردند یا مجروح برمیگردند؛ اینها هم مثل آنها»، این نبود قضیّه؛ قضیّه قضیّهی دین بود، قضیّهی آرمان الهی بود، قضیّهی حاکمیّت اسلام بود، قضیّهی انقلاب بود، اسلام انقلابی بود که اینها را میکشاند
,,
از آنجاکه حرکت سیدالشهدا(ع) درعاشورا یک حرکت اصلی برای دین است.باتوجه به فرمایش حضرت که فرموند: من برای اصلاح دین جدم قیام کردم.ما نیزبرای تداوم وتقویت مکتب اسلام علی رغم همه ی جریانات موجود درجهان اسلام ازجمله انحرفات ،بدعت ها وهمچنین وجود گروههای تکفیری درعراق وسوریه که متاسفانه دین مبین اسلام رامشوق کرده اند درجهت تقویت پیاده روی اربعین حرکت می کنیم. زمانی که زائر وارد مرز می شود قطعا درکنار یادمان های شهداودفاع مقدس قرارمی گیرد.این یعنی مبداعاشقی وبستن عهد وپیمان باشد اکه ادامه قیام امام حسین(ع)را انجام دادند و از همان یادمانها اعزام به سرزمین عاشقی کربلا می شوند.این پیوندوحرکت درواقع تبدیل به یک حرکت جهانی شده است وپیش ازاینکه نگاه به گذشته نداشته باشد نگاه به اینده دارد ومی خواهد زمینه سازظهورحضرت بقیه الله(عج)شود.
,این پیاده روی عمل مهمی است به چند منظورانجام می شودکه اهم انان نگاه تبلیغی درجهان است وقتی شبکه های تبلیغی این جمعیت را نمایش می دهند.جویای علت ان خواهند شد ودرایجاد شوروشوق حسینی برای همه ی مشتاقان موثرخواهد بود. بنابراین درانتخاب مسیرحرکت برای پیاده روی اربعین زائرین ازهمان یادمان های مشهد شهیدان بهترین مکان هست
,هرحرکتی برای خدا باشد مردم به آن جذب خواهند شد به عنوان مصداق، خونهای پاکی که در دفاع مقدس ریخته، یاعزیزانی که دردفاع ازحریم حضرت زینب(س)جان خودراازدست می دهند چون نیتی خدایی دارند همه ی سلایق حتی انانی که خیلی معتقد به این ارزشها نیستند، به آنها غبطه خورده و جذب این ارزشها میشوند.
,میتوانم با جرات بگویم که اسلام حدومرز نمی شناسد و در روابط بین الملل مسایل اجتماعی وانسانی حرفی برای گفتن خواهد داشت که اربعین حسینی می تواند نقش افرین باشد و تاثیرش را بر همه جهانیان نشان خواهند داد.
,خادم الشهدا میثم ابراهیمی نویسنده و محقق
]
ارسال دیدگاه