خسرو معتضد در گفتوگو با دانا:
یتیم خانه ایران" واقعیت را گفته است/ در جریان تماشای فیلم اشک از چشمانم سرازیر شد/ مردم ایران نباید از تاریخ کشور غفلت کنند/ یتیم خانه شدن ایران نتیجه حاکم شدن بیگانگان در کشور بود
خسرو معتضد با تأکید براینکه این نوع فیلم ها واقعیت را می گویند و به همین خاطر در اروپا به ویژه انگلستان پخش نمی شوند، افزود: آنها می خواهند بگویند که انگلستان یک دولت انسانی بوده که تمدن را به ایران آورده است و مردم نسبت به تاریخ خود بی علاقه اند.[
خسرو معتضد پژوهشگر تاریخ ایران و در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و هنر شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به فیلم یتیم خانه ایران، اظهار کرد: این فیلم ساخته آقای طالبی است و هنر پیشگان هم خوب نقش آفرینی کرده اند و در کل فیلمی است که برای آن زحمت کشیده و مطالعه شده است.
, پژوهشگر تاریخ ایران, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,,
وی در ادامه تصریح کرد: فیلم "یتیم خانه ایران" با تحقیقات کافی ساخته شده است اما در مورد تعداد کشته شدگان که در این فیلم ۹میلیون نفر بیان شده بنده نظر مساعدی ندارم.
,
کارشناس مسائل تاریخی با تأکید براینکه جمعیت ایران در آغاز قرن ۱۹شش و نیم میلیون طبق برآورد انگلیسی ها تخمین زده شده است، گفت: انگلیسی ها در کارهای اقتصادی و نظامی مشاور دولت فتحعلی شاه بودند و فرانسوی ها که قبل از انگلیس ها به ایران آمدند یک نقشه برداری کامل از ایران کردند.
,
معتضد تصریح کرد: فرانسوی ها می خواستند از طریق ایران به هندوستان لشکرکشی کنند و در حال جنگ با انگلیس بودند و انها جمعیت ایران را پنج و نیم میلیون نفر شامل شهر نشین و چادر نشین و ده نشین اعلام کردند.
,
وی با بیان اینکه جمعیت شناسی در ایران از طریق بیگانگان بررسی می شد، گفت: بعید می دانم در آن سال ها ایران ۲۰میلیون جمعیت داشته باشد که حدود 9 میلیون آن کشته شده باشند زیرا جمعیت ایران در زمان اولین سرشماری ۱۳۳۵حدود ۱۸ میلیون بود و در آخرین آمار در زمان شاه جمعیت ایران ۳۴میلیون نفر بوده است.
,
کارشناس مسائل تاریخی با بیان این نکته که این رقم که در فیلم آمده را تذکر دادم و آقای طالبی هم قبول کردند، بیان کرد: خود کارگردان گفت این عدد را از منابع آمریکایی درآورده ایم و به خود آقای مجد هم تذکر دادم که منابع آمریکایی در این باره اشتباه کرده اند.
,
معتضد با تأکید بر اینکه جمعیت ایران از زمان صفویه همینطور با حرکت به عقب بر اثر بیماری های وبا، طاعون و جنگ کم می شود، بیان کرد: در آن سال ها مرتب با عثمانی ها و ازبک ها جنگ داشتیم و از جنوب به ما حمله کرده و سواحل جنوب را غارت می کردند.
,
وی ادامه داد: ملخ و انواع بیماری ها در کاهش جمعیت در دوره ذکر شده تأثیر داشت.
,
معتضد با بیان اینکه فیلم "یتیم خانه ایران" هشت میلیارد تومان هزینه دربر داشت، گفت: اگر بیست میلیارد هم خرج می کرد لازم بود چون مردم ایران باید این فیلم ها را ببینند تا بدانند که بر سر کشوری که اشغال می شود چه بلایی می آید.
,
کارشناس مسائل تاریخی با بیان این نکته که این فیلم مختصات سال ۱۲۹۶ و مطابق تاریخ است با تأکید براینکه کتاب سبز وزارت خارجه در سال ۱۳۳۶را اگر مطالعه کنیم همه این اسناد در آن وجود دارد، تصریح کرد: سربازان عثمانی، روسی، انگلیسی و پلیس جنوب که پلیس مستعماراتی بود که انگلیسی ها از سال ۱۳۱۵ایجاد کردند همه در ایران بودند و مردم را به شدت اذیت می کردند.
,
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۲۹۳ تا ۱۲۹۸را سال های قحطی، خشکسالی و طاعون می گویند، گفت: چند سال بعد هیئتی از سازمان اتفاق ملل مانند سازمان ملل الان اظهار نظر کرده اند که در آن سال ها وبا، طاعون، انواع بیماری ها و حمله ملخ بود و مردم فوت می کردند.
,
معتضد با بیان این مطلب که در جریان فیلم اشک از چشمان من سرازیر شد، تصریح کرد: "یتیم خانه ایران" از تاریخ گیلان شروع می شود که نواحی شمالی در اشغال روس ها بود تا سال ۱۲۹۶ که انقلاب شوروی رخ می دهد و انگلیسی ها جایگزین روس ها می شوند و در این فیلم صحنه های مرگ و میر مردم، نبود دارو و کشتار بچه ها با وبا و طاعون آمده است.
,
وی با بیان اینکه دیدن این فیلم را به تمام مردم ایران به ویژه گیلانی ها توصیه می کنم، افزود: تصاویری از مقبره میرزا در این فیلم آمده است.
,
کارشناس مسائل تاریخی ادامه داد: طالبی بر تاریخ مسلط است و اطلاعاتی که عرضه می کند جالب است.
,
وی با تأکید براینکه این نوع فیلم ها واقعیت را می گویند و به همین خاطر در اروپا به ویژه انگلستان پخش نمی شوند، افزود: آنها می خواهند بگویند که انگلستان یک دولت انسانی بوده که تمدن را به ایران آورده است و مردم نسبت به تاریخ خود بی علاقه اند.
,
معتضد گفت: انگلیسی ها گندم خراسان رابه هندوستان می بردند و عثمانی ها هم در کرمانشاه غارت می کردند و روس ها با ایرانیان و عثمانی ها می جنگیدند.
,
این کارشناس تاریخ با بیان اینکه ملت ایران تاریخ خود را نمی شناسند، اظهار کرد: پیشنهاد می کنم که ملت ایران در سینماها این فیلم را نگاه کنند.
,
گفتگو از سعید پیرزاده
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه