اخبار داغ

کارشناس ارشد مسائل اقتصادی:

احتکار و بار روانی؛ ۲ حربه دلالان برای سودآوری از آشفته بازار ارز/ قیمت دلار به واسطه عرضه زیاد توسط مردم شکسته شد

احتکار و بار روانی؛ ۲ حربه دلالان برای سودآوری از آشفته بازار ارز/ قیمت دلار به واسطه عرضه زیاد توسط مردم شکسته شد
کارشناس ارشد مسائل اقتصادی گفت: دلالان برای افزایش سود خود از نوسان بازار، همواره به دنبال احتکار و ایجاد بار روانی برای کسب بیشترین سود از آشفته بازار ارزی هستند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در تحلیل سقوط ارزش دلار طی 48 ساعت گذشته به خبرنگار تیتریک گفت: مهمترین مسئله ای که در بازار دلار و بازارهای موازی با ان همانند سکه در حال رخ دادن است بار روانی خواهد بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تیتریک,
اکبر کریمی افزود: نوسان در بازارهای موازی با بازارهای پول به واسطه جو روانی ایجاد شده ناشی از تبعات دور دوم تحریم ها که از 13 آبان آغاز خواهد شد گریبانگیر مردم شده است و مردم به جهت تبدیل پول های ریالی خود به دارایی های دیگر و حفظ ارزش پول خود به سمت دلار، سکه، خودرو و مسکن روی می آورند.
,
 
,
وی اظهار داشت: پس از پذیرش بازار ثانویه به عنوان بازاری کنار نرخ های مرجع دولتی که برای تامین کالاهای اساسی در نظر گرفته شد، دولت نسبت به کالاهای ضروری و مایحتاج حیاتی مردم ارز رسمی 4 هزار و 200 تومانی را مطرح کرد.
,
 
,
کریمی تصریح کرد: دولت پس از اعلام ارز رسمی، بازار ثانویه را در قالب سامانه نیما طراحی کرد تا پتروشیمی ها ارز حاصل از صادرات را آنجا به فروش برسانند و بازار به تعادل برسد تا وارد کننده ها و تولیدکننده ها بتوانند از آن ارز استفاده کنند.
,
 
,
وی گفت: در کنار تمامی بازارهای مذکور، بازاری فعالیت می کند که تعیین کننده نرخ دلار در آن دلالان هستند و برخی از نیازهای مردم که در دو بازار مذکور تامین نمی شد در این بخش مرتفع می شد.
,
 
,
کریمی افزود: دلالان برای افزایش سود خود از نوسان بازار، همواره به دنبال احتکار و ایجاد بار روانی برای کسب بیشترین سود از آشفته بازار ارزی هستند.
,
 
,
وی اظهار داشت: با توجه به بخش نامه اخیر بانک مرکزی درباره تخصیص ارز و خدمات آن توسط 11 بانک عامل، سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل که مواضع صلح طلبانه ایران را مطرح کرد، مشخص شدن حباب قیمتی و اینکه در جایی باید ترمز دلار کشیده می شد به دلیل اینکه اکثریت بازار به عنوان فروشنده شناخته شدند قیمت دلار به واسطه عرضه زیاد توسط مردم شکسته شد.
,
 
,
کریمی تصریح کرد: ارزهایی که وارد بازار می شود و به فروش می رسد با هر افزایش قیمتی سیر نزولی خواهد داشت و این قانون اقتصاد است اما زمانی که مردم شرایط روانی را به گونه ای دیدند که عرضه ارز در بازار زیاد شده است و در بین عرضه کنندگان افرادی دلار را با قیمت کمتر اعم از 3 و 5 هزار تومان تهیه کرده بودند، بازار دلار 18 هزار تومانی را مناسب دیدند چرا که تقریبا 5 برابر افزایش بازدهی داشت.
,
 
,
وی گفت: با توجه به جو روانی ایجاد شده در بازار عرضه کننده دلار بر متقاضی پیشی گرفت و کاهش قیمت دلار را شاهد هستیم، اما تکرار روند مذکور در روزهای آینده به عملکرد خود مردم باز می گردد، رفتار دوگانه مردم در بازارهای سرمایه ای عامل اصلی نوسان قیمت ها است.
,
 
,
کریمی افزود: وضعیت گوجه فرنگی را مردم به وضوح دیدند، اما هجوم مردم برای خرید گوجه فرنگی و احتکار رُب نشان دهنده حرکت شتابزده مردم بود لذا هر خرید اضافه تیشه زدن به ریشه اقتصاد خانواده و فرد است و به نوعی می توان گفت مردم غالبا ارزش یک کالا را از بین می برند.
,
 
,
وی اظهار داشت: با توجه به نزدیک بودن دور دوم تحریم های آمریکا، درباره وضعیت ارز با توجه به سیاست های بانک مرکزی و تصمیم گیری سران سه قوا باید دید بخش تقاضا که مردم هستند معقولانه نسبت به بازار است که در صورت تحقق این امر نوسان های چند هزار تومانی را در نرخ ارز نخواهیم داشت.
,
 
,
کریمی تصریح کرد: سود نوسان نرخ ارز به جیب دلالانی می رود که خود عامل ایجاد نوسانات هستند، لذا پیشنهاد می شود در این برهه مردم برای تبدیل ریال های خود به دلار عجله نکنند، همچنین مسئولین درباره ثبات اقتصادی به مردم اطمینان خاطر بدهند و مردم نیز بپذیرند تحریم یکی از شرایطی است که ممکن است هر کشوری درگیر آن شود.
,
 
,
کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در خاتمه با اشاره به اینکه بنا نیست ما در قالب مردم به وضعیت موجود در اقتصاد دامن بزنیم خاظر نشان داشت: نباید با خرید و پرداخت قیمت بالاتر از ارزش واقعی وجه یا ارز ضربه به پیکره اقتصاد داخلی کشور وارد کنیم.
,
 
,
 
,
 
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه