اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه اثربخش است و انحراف منابع ندارد

رضا وفایی یگانه، سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص اهمیت تخصیص اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، اثربخشی و انحراف منابع آن به راه دانا اظهار کرد: حذف اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در برنامه هفتم توسعه اقدامی منطقی‌ نیست.

حذف اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه اقدامی منطقی‌ نیست

وی تصریح کرد: درست است که بر اثر اجرای قوانینی مانند اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در کوتاه مدت درآمد سالانه دولت کاهش می‌یابد، اما در میان و بلندمدت از طریق افزایش راندمان و تولید، دولت از درآمد‌های چندین برابری بهره‌مند می‌شود. بنابراین، اعمال چنین قوانینی در کلیت امر به نفع کشور است و باید با جدیت دنبال شود.

بیشتر بخوانید:

رشد تولید مبتنی بر ورود فناوری؛ دستاورد سیاست اعتبار مالیاتی

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم از خام فروشی بنگاه‌های اقتصادی جلوگیری کنیم و آن‌ها را به سمت خلق ارزش افزوده بالا و اشتغال آفرینی سوق دهیم، باید حمایت‌های جدی و حساب شده را در دستور کار داشته باشیم. حذف مشوق‌هایی مانند اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به این اهداف ضربه می‌زنند و به نفع کشور نیستند.

توسعه زنجیره ارزش؛ در راستای ایجاد انگیزه برای صنایع

این عضو اتاق تعاون کشور گفت: دولت‌ها ابزار‌های مختلفی برای سیاست‌گذاری و سوق دادن صنایع به سمت توسعه زنجیره ارزش محصولات‌شان در اختیار دارند. مالیات یکی از این ابزار‌های مهم است. اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در راستای ایجاد انگیزه برای صنایع به منظور به اجرا گذاشتن روند‌های تحقیق و توسعه و فاصله گرفتن از خام فروشی به اجرا گذاشته شده است و حذفش کار درستی نیست.

وفایی خاطرنشان کرد: متأسفانه در برنامه هفتم توسعه دولت پیشنهاد داده است که تمامی مشوق‌های مالیاتی از جمله اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه حذف شود. از نظر من، این امر به صلاح نیست و منافع کشور را تأمین نمی‌کند.

این عضو اتاق تعاون کشور تأکید کرد: هزینه‌های تحقیق و توسعه بالاست و باید برای صنایع انگیزه‌ای به وجود بیاوریم که به سمت توسعه زنجیره ارزش محصولات‌شان گام بردارند. در غیر این صورت، همچنان خام فروشی ادامه می‌یابد و از مزیت‌های تولید محصولات نهایی باز می‌مانیم. طی کردن روند تولید محصولات با ارزش افزوده بالا نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلانی دارد و باید دولت در این زمینه پشتیبان صنایع باشد.

بنگاه‌های اقتصادی به تنهایی نمی‌توانند از عهده مخارج تحقیق و توسعه برآیند

وفایی در پایان تأکید کرد: واقعیت این است که بنگاه‌های اقتصادی به تنهایی نمی‌توانند از عهده مخارج تحقیق و توسعه برآیند و به همین دلیل نیاز به حمایت‌های جدی از طرف دولت دارند و اقدام مجلس در اصلاح بند مذکور کاملاً عقلانی و درست است زیرا باید در برنامه توسعه پنج ساله کشور، مزیت‌های حرکت به سمت نوآوری بیشتر و خلق ارزش افزوده را تقویت کنیم که اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در همین جهت است. اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه یک ابزار اثربخش است و انحراف منابع در آن وجود ندارد. زیرا با هوشمندی بالایی منابع را به سمت تحقیق و توسعه سوق می‌دهد.

به گزارش راه دانا، نگاهی به وضعیت تولیدات صنعتی در کشور به وضوح شرایط ما را نشان می‌دهد. به طوری که صنایع‌مان به شدت به انرژی ارزان وابسته هستند و به صادرات مواد خام و نیمه خام می‌پردازیم، حال اینکه در اقدامی عجیب، دولت در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد حذف تمامی مشوق‌های مالیاتی از جمله اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه را مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید:

اعتبار مالیاتی، ابزار مشوق عدم خام‌فروشی و توسعه زنجیره ارزش

تخصیص اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای تحقق دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی

 

سرپرست معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران گفت: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در راستای ایجاد ارزش افزوده، یک ابزار اثربخش است که انحراف منابع ندارد.