بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ درباره آخرین پژوهشهای این مرکز در راستای ساماندهی بازار مسکن در کشور به دنبال ترک فعل ۸ساله دولت تدبیر و امید و موضوع حذف سیمان و فولاد از قیمتگذاری بورس کالا اظهار کرد: نگاه مرکز پژوهشها به موضوعات اقتصادی باید نگاهی از همه ابعاد و دقیق باشد.
ورود دفتر تخصصی مسکن مرکز پژوهشهای مجلس به موضوع حذف فولاد و سیمان از بورس
وی ادامه داد: نظر مرکز پژوهش درباره این موضوع بهزودی پس از دریافت نقدها و بررسیهای دفتر تخصصی مسکن پژوهشگاه در قالب مقالهای نشر و اطلاعرسانی خواهد شد.
وی در رابطه با اقدامات و ترک فعلهای دولتهای پیشین گفت: اگر مروری بر بخش مسکن از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ داشته باشیم، بدون شک خواهیم دید که بزرگترین موج افزایش قیمت مسکن در این بازه زمانی رخداده است.
نگاهداری با اشاره به اینکه امروز هزینه مسکن بهعنوان هزینه اصلی در سبد خانوارها محسوب میشود و اگر نتوانیم تورم قیمت مسکن را کنترل کنیم، تلاشهای دولت برای مهار تورم در زندگی مردم تأثیر چندانی نخواهد داشت افزود: باتوجهبه تأکیدات رهبری در دیداری اخیر خود با مسئولین دولت سیزدهم و این موضوع که ایشان بحث مسکن را بهعنوان یک موضوع جدی مطرح کردند، انتظار میرود دولت نیز بهطور جدی برای رفع مشکلات این حوزه ورود نماید.
شرایط فعلی، ناشی از کاهش تولید مسکن در سال ۱۳۹۰ است
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد معتقدند که ناترازی موجود در عرضه و تقاضای مسکن در شرایط فعلی، ناشی از کاهش تولیدی است که در سال ۱۳۹۰ در حوزه مسکن رخ داد، افزود: باید به تجربیات گذشته مراجعه کرد و برنامهریزی دقیقی برای جلوگیری از سوداگری و اثربخشی در بازار مسکن داشت.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: باید از تجارب گذشته در اجرای نهضت ملی مسکن بهرهبرداری صحیحی کنیم و درعینحال برنامهریزی دقیقی برای رفع موانع و ایجاد سودآوری برای ورود سازندگان و افزایش تولید و در نهایت تأثیرگذاری بر بازار مسکن را داشته باشیم.
بیشتر بخوانید: