رحمت اله فیروزی پوربادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ درباره چالشهای موجود در راستای تأمین مصالحی نظیر فولاد و سیمان برای مسکن ملی و موضع کمیسیون متبوعش اظهار کرد: کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره این موضوع معتقد است که برای محققشدن شعار دولت در حوزه تأمین مسکن بازوهای اقتصادی دولت باید هدایتگر، کنترلکننده و ناظر رسیدن مصالح موردنیاز این مسکن است.
لزوم حفظ چرخه اقتصادی ساختوساز مسکن
وی ادامه داد: مهم است که قیمت این مصالح نیز کنترل شده باشد تا تولید مسکن از چرخه اقتصادی خارج نشود؛ زیرا کسانی که امروز فاقد مسکن هستند و در این طرحهای حمایتی شرکت میکنند از اقشار ضعیف جامعه هستند که یا فاقد شغل هستند و یا درآمد کمی دارند و یا از قشر جوان کشور هستند که درآمد آنان کفاف تهیه مسکن در بازار مسکن را نمیدهد.
بیشتر بخوانید:
فیروزی افزود: اگر قرار است اتفاقی در حوزه مسکن رخ دهد و وعده ۴ میلیون مسکن دولت عملی شود باید در همه حوزهها از جمله فولاد و سیمان این کنترل قیمت صورت پذیرد تا مسکن به قیمت تمام شده منطقی به دست اقشار آسیبپذیر برسد و نمیشود که ما قیمتها را رها کنیم و دنبال مسکن حمایتی هم باشیم.
وی درباره تصمیمات کمیسیون عمران در این زمینه گفت: کمیسیون عمران به دولت پیشنهاد میدهد که با یک سیاستگذاری واحد عمل کند تا با نظارت و کنترل صحیح مصالح فعلاً حداقل در این حوزه مصالح با قیمت حمایتی به دست مردم برسد.
کنترل قیمت و تأمین مصالح ساختمانی با سیاستهای یکپارچه
وی در پاسخ به این سؤال که این عملکرد با سازوکار بورس اجرا میشود یا سازوکار جایگزینی خواهد داشت پاسخ داد: این وظیفه دولت است که تصمیم نهایی با سیاستی یکپارچه را در این موضوع بگیرد؛ ولی نمایندگان مجلس و بهخصوص کمیسیون عمران همچون گذشته در کنار دولت است تا به پیشنهاد دولت ورود کند و در جاهایی که قانون نواقصی دارد تا دولت به خواسته خود برسد این قوانین اصلاح شوند.
عضو کمیسیون عمران افزود: اجرا، هدایت و نظارت به عهده بازوهای اقتصادی دولت است و مجلس موظف به حل نیازمندیهای قانونی طرحها و لوایح در این حوزه خواهد بود تا در نهایت نفع این سیاست به اقشار ضعیف برسد.
بیشتر بخوانید:
خروج سیمان و فولاد از بورس کالا بر کاهش قیمت مسکن مؤثر است
بورس عامل گرانی سیمان و فولاد در بازار مصرف است