اعتبار مالیاتی موجب تقویت رشد اقتصادی و افزایش رقابت در صنایع می‌شود

محمدصادق سالم کارشناس حوزه علم و فناوری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ دررابطه‌با ایجاد انگیزه مالی برای صنعت در جهت انجام فعالیت‌های نوآورانه باتکیه‌بر اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه اظهار کرد: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، انگیزه‌های مالی برای سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های نوآورانه را به کسب‌وکارها می‌دهد. با کاهش بار مالیاتی، این اعتبار شرکت‌ها را تشویق می‌کند تا منابع بیشتری را به تحقیق و توسعه اختصاص دهند.

اعتبار مالیاتی موجب تقویت رشد اقتصادی و افزایش رقابت در صنایع می‌شود

وی توضیح داد: اعتبار مالیاتی منجر به افزایش نوآوری و پیشرفت‌های فناوری می‌شود. این به نوبه خود، با ایجاد محصولات، خدمات و فرایندهای جدید که می‌تواند درآمدزایی و ایجاد شغل کند، رشد اقتصادی را هدایت می‌کند. در ایران، اجرای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه می‌تواند به پرورش فرهنگ نوآوری و ارتقای تنوع اقتصادی کمک کند.

بیشتر بخوانید:

رشد تولید مبتنی بر ورود فناوری؛ دستاورد سیاست اعتبار مالیاتی

وی ادامه داد: یکی از مزایای کلیدی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، توانایی آنها در تکمیل زنجیره ارزش در صنایع است. اغلب، شرکت‌ها در تجاری‌سازی تلاش‌های تحقیق و توسعه خود به دلیل هزینه‌های بالا یا عدم‌اطمینان در مورد تقاضای بازار با چالش‌هایی مواجه هستند.

این کارشناس اقتصادی گفت: با ارائه مشوق‌های مالیاتی، دولت‌ها می‌توانند با تشویق شرکت‌ها به سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های لازم برای عرضه نوآوری‌های خود به بازار، این شکاف را پر کنند. این شامل فعالیت‌هایی مانند توسعه نمونه اولیه، آزمایش، تحقیقات بازار و تلاش‌های بازاریابی است. با تکمیل زنجیره ارزش، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه تضمین می‌کند که ایده‌های نوآورانه به محصولات یا خدمات تجاری قابل‌دوام تبدیل می‌شوند.

تقویت بازارسازی برای اقتصاد دانش‌بنیان به کمک اعتبار مالیاتی

وی با اشاره به اهمیت تقویت بازارسازی برای اقتصاد دانش‌بنیان به کمک اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه گفت: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه ابزاری ضروری در ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان است. با تشویق سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، دولت‌ها می‌توانند از توسعه مالکیت معنوی، پتنت‌ها و دانش فنی در صنایع داخلی حمایت کنند.

این کارشناس حوزه علم و فناوری افزود: تکمیل زنجیره ارزش نه‌تنها مزیت رقابتی ایجاد می‌کند، بلکه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را نیز جذب می‌کند و انتقال فناوری را تقویت می‌کند. در ایران که تأکید زیادی بر اقتصاد دانش‌بنیان است، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه می‌تواند نقش مهمی در ایجاد این تحول ایفا کند.

تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام‌فروشی

وی توضیح داد: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه مزایای زیادی در تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام‌فروشی صنعتی دارد. این اعتبار با تشویق شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، نوآوری را تحریک می‌کند، رشد اقتصادی را تقویت می‌کند و رقابت را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، آنها همکاری انتقال دانش و توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش را تشویق می‌کنند. در ایران، اجرای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه می‌تواند به رفع چالش‌های خام‌فروشی صنعتی، ارتقای تنوع اقتصادی و سرعت‌بخشیدن به گذار کشور به اقتصاد پایدارتر و رقابتی‌تر کمک کند.

محمدصادق سالم در پایان گفت: حاکمیت باید مشوق‌های مالیاتی مشروط و جهت‌دار مناسبی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر بگیرند و از همین رو نیز باید اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی در برنامه هفتم توسعه کشور به‌عنوان یک برنامه تعیین‌کننده چشم‌انداز توسعه کشور، تقویت گردد.

به گزارش راه دانا؛ تحقیق و توسعه نقش مهمی در هدایت نوآوری، تقویت رشد اقتصادی و افزایش رقابت در صنایع مختلف دارد. بااین‌حال، هزینه‌های بالای مرتبط با فعالیت‌های تحقیق و توسعه، اغلب مانع مهمی برای کسب‌وکارها، به‌ویژه در بخش صنعتی است. برای تشویق شرکت‌ها به سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، دولت‌ها در سراسر جهان اعتبار مالیاتی را به‌عنوان وسیله‌ای برای ارتقای نوآوری و تکمیل زنجیره ارزش اجرا می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه اثربخش است و انحراف منابع ندارد

مجلس با حذف اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق‌ و توسعه قانون جهش تولید دانش بنیان مخالف است

اعتبار مالیاتی، راهکاری برای رهایی از تله انرژی فروشی مجازی

 

یک کارشناس حوزه علم و فناوری با اشاره به اهمیت توسعه زنجیره ارزش در تولید گفت: اعتبار مالیاتی این روند را تسریع و تولید را دانش‌بنیان خواهد کرد.