اخبار داغ

کارشناس صنعت در گفت‌وگو با دانا مطرح کرد؛

سیاست گذاری غلط برای واردات ماشین آلات به بخش صنعت آسیب می‌زند

سیاست گذاری غلط برای واردات ماشین آلات به بخش صنعت آسیب می‌زند
یک کارشناس مسائل صنعتی با اشاره به معافیت بند غ ماده ۱۱۹، قانون امور گمرکی، آن را ابزاری در دست وزارت صمت برای حمایت از تولید دانست و گفت: تولید ماشین‌آلات پرکاربرد منجر به‌شتاب در توسعه صنعتی می‌شود؛ ولی عملکرد ضعیف در دوره‌های گذشته، موجب اعتراض به این معافیت و سیاست‌گذاری غلط برای واردات ماشین‌آلات به بخش صنعت شد.
[

رسول میرزا وند کارشناس صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره تأثیر خودکفایی در صنعت تولید ماشین‌آلات در توسعه صنعتی کشور، اظهار کرد: سیاست‌گذاری غلط برای واردات ماشین‌آلات به بخش صنعت آسیب می‌زد؛ تولید ماشین‌آلات پرکاربرد منجر به‌شتاب در توسعه صنعتی می‌شود.

, شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا, خودکفایی در صنعت تولید ماشین‌آلات,

سیاست گذاری غلط برای واردات ماشین آلات به بخش صنعت آسیب می‌زد

,

وی ادامه داد: توانمندی در ساخت ماشین‌آلات صنعتی، علاوه بر اینکه ما را به خودکفایی می‌رساند، می‌تواند عامل افزایش سرعت حرکت در مسیر صنعتی  هم باشد. ذکر این نکته لازم است که اگر بخش بزرگی از فناوری به شکل ماشین‌آلات در صنعت ورود پیدا کند، برای نوآوری در حوزه صنعت می‌توانیم گام جدی و جدیدی برداریم.

بیشتر بخوانید:
تعرفه‌گذاری هوشمند بر واردات/ حذف معافیت‌ واردات ماشین‌آلات در مقابل حمایت از تولید داخلی

, توانمندی در ساخت ماشین‌آلات صنعتی,
,
, بیشتر بخوانید:,
, تعرفه‌گذاری هوشمند بر واردات/ حذف معافیت‌ واردات ماشین‌آلات در مقابل حمایت از تولید داخلی,

این کارشناس صنعت درباره واردات بی‌رویه ماشین‌آلات، بیان کرد: در سال‌های گذشته، وضعیت تراز تجاری ماشین‌آلات صنعتی در میان همه فصول کد HS بزرگ‌ترین تراز منفی را دارد. آمار واردات کل ماشین‌آلات صنعتی کشور در سال‌های ۱۳۹۲ تا پایان ۱۳۹۷ بالغ بر ۲۵ میلیارد دلار بوده است. در حقیقت، اگر از منظر جایگزینی واردات به این مسئله توجه شود، ظرفیت بالایی برای داخلی‌سازی در این صنعت وجود دارد.  کافی است که یک هدف‌گذاری برای کاهش ۵۰ درصدی وابستگی به واردات در این زمینه انجام شود تا سالانه از خروج بیش از ۲ میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری شود. در این زمینه دقت لازم باید صورت بپذیرد. زیرا ماشین‌آلات صنعتی بستر تولیدات دیگر محصولات است. با سیاست‌گذاری اشتباه برای واردات ماشین‌آلات، به بخش تولیدی صنعت، صدمه وارد خواهد شد. از طرفی، کشور ظرفیت لازم برای تأمین تمام ماشین‌آلات صنعتی را ندارد. ما نمی‌توانیم به خودکفایی ۱۰۰ درصدی برسیم به همین جهت نیاز به واردات داریم.

میرزا وند ادامه داد: حوزه ماشین‌آلات صنعتی گسترده است اگر بخواهیم در هر حوزه ماشین‌آلات ورود پیدا کنیم و بخواهیم خودمان تولید داشته باشیم، این مطلب به‌صورت شعاری خواهد بود و بعد از مدتی شکست خواهد خورد.

این کارشناس صنعت با اشاره به اینکه در تمام حوزه‌های تولیدات ماشین‌آلات نمی‌توانیم به خودکفایی برسیم، افزود: باید با انتخاب بهینه باتوجه‌به نیازها و مزایای نسبی که در کشور وجود دارد، در برخی از زمینه‌های ماشین‌سازی ورود کنیم و از تولید داخل حمایت کنیم. برای این اقدام لازم است که با یک برنامه مناسب مانند جایگزینی واردات و نه حذف واردات، در این حوزه اقدام کنیم. برنامه‌ای که دارای پشتوانه کار کارشناسی باشد.

, واردات بی‌رویه ماشین‌آلات, ماشین‌آلات صنعتی, واردات ماشین‌آلات,
,
,
,
,

تولید ماشین آلات پرکاربرد منجر به شتاب در توسعه صنعتی می‌شود

,

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر واردات ماشین‌آلات کاهش‌یافته است، اضافه کرد: متأسفانه هم‌زمان با کاهش واردات، جایگزینی اتفاق نیفتاده و اقدامات خوبی دراین‌خصوص صورت نگرفته است. در دولت قبل وزارت صمت برنامه داشت تا ۴ میلیارد دلار از واردات را کاهش دهد و جایگزینی صورت گیرد؛ اما متأسفانه فقط واردات کاهش داشت.

میرزاوند تصریح کرد: در تمام دنیا واردات ماشین آلات انجام می‌شود، اما اگر می‌خواهیم به سمت صنعتی شدن برویم باید برنامه ریزی کنیم که چه طور واردات را کاهش دهیم و برنامه ای همزمان برای حمایت از تولید داخل برای جایگزینی داشته باشیم.

این کارشناس صنعت اضافه کرد: با کاهش واردات و جایگزین‌شدن تولید داخل، قطعاً اشتغال‌زایی نیز ایجاد خواهد شد؛ اما کاهش واردات به‌تنهایی تأثیرگذار نیست، چراکه اگر با کاهش واردات، تولید داخل را رونق ندهیم، نه‌تنها اشتغال‌زایی ایجاد نکردیم؛ بلکه با جلوگیری از ایجاد صنایع جدید وابسته به واردات ماشین‌آلات، شاخص اشتغال را نیز کاهش داده‌ایم.

وی درباره ظرفیت استفاده از دانش‌بنیان‌ها در توسعه صنعت ماشین‌آلات، گفت: ظرفیت‌های خوبی در صنایع ماشین‌سازی و شرکت‌های دانش‌بنیان داریم و با کمک این شرکت‌ها می‌توانیم در ارتقای کیفیت صنعت گام‌هایی را برداریم.

میرزا وند درباره حذف معافیت‌های واردات ماشین‌آلات، خاطرنشان کرد: معافیت بند غ ماده ۱۱۹، قانون امور گمرکی، یک ابزار در دست وزارت صمت بود و می‌توانست به‌عنوان ابزار حمایتی برای تولید باشد. عملکرد ضعیف و نامناسب وزارت صمت در دوره‌های گذشته، موجب اعتراضات به این معافیت شد. سیاست‌گذاری غلط برای واردات ماشین‌آلات به بخش صنعت آسیب می‌زد؛ تولید ماشین‌آلات پرکاربرد منجر به‌شتاب در توسعه صنعتی می‌شود.
 

, واردات ماشین‌آلات,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه