اخبار داغ

دانا گزارش می‌دهد؛

اجرای انتقال آب به دریاچه ارومیه به ۶ ماه آینده موکول شد؟!

اجرای انتقال آب به دریاچه ارومیه به ۶ ماه آینده موکول شد؟!
وضعیت دریاچه ارومیه اورژانسی بوده و مسئولان در تلاش هستند تا از طریق انتقال آب از سد کانی بخشی از خسارت را جبران کنند که متاسفانه شتاب زدگی در آبگیری زودتر از موعد، تونل دچار ترک خوردگی‌های متعدد شده که تلاش می‌شود تا ۶ ماه آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.
[

به گزارش خبرنگار اجتماعی  شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدتهاست زمزمه خشکی ۹۵درصدی دریاچه ارومیه به گوش می‌رسد که بسیار ناراحت کننده است؛ اما مسئولان و کارشناسان این موضوع را تکذیب کردند و گفتند هنوز این دریاچه به طور کامل خشک نشده است و دولت سیزدهم با جدیت برای احیای آن در تلاش است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دریاچه ارومیه,

متاسفانه دریاچه ارومیه به دلیل خودخواهی برخی انسان‌ها و بی‌توجهی مسئولان امر در حال نابودی است، در واقع دلایل اصلی مرگ دریاچه را می‌توان ابنگونه برشمرد: سدسازی بی‌رویه، احداث چاه‌های آب بیش از حد مجاز در اطراف آن برای استفاده‌های شخصی و کشاورزی و البته تغییرات آب وهوایی و اقلیمی که باعث کم شدن بارش باران در این سال‌ها شده است.

, دریاچه ارومیه,

حتی کارشناسان درباره تهدید طوفان‌های نمکی دریاچه ارومیه برای زندگی ۱۵ میلیون نفر از اجتماعات پیرامونی آن هشدار می‌دهند، البته بر طبق نظر آنان خوشبختانه بلورهای نمکی سطح دریاچه هنوز نشکسته‌اند و اقدامات حفاظتی دقیق و فراگیر می‌تواند از بروز هرگونه طوفان نمکی در منطقه جلوگیری کند.

, طوفان‌های نمکی دریاچه ارومیه,

وضعیت دریاچه ارومیه اورژانسی است

,

روح الله متفکر آزاد رئیس هیئت تحقیق و تفحص از فعالیت‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در گفتگویی درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، گفت: وضعیت دریاچه اورژانسی بوده و این نگین فیروزه‌ای شمال غرب درحال خشکی کامل است.

,

وی با تاکید براینکه انجام پروژه‌های احیای دریاچه باید فورا صورت بگیرد، گفت: دولت باید با تمام قوا، تلاش‌های خود را برای احیای اورژانسی دریاچه به کار گیرد.

,

تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در حال ترمیم است

,

این امر سبب شد تا به سراغ علی سلاجقه رییس جدید سازمان حفاظت محیط زیست برویم و آخرین وضعیت دریاچه ارومیه را جویا شویم و اینکه آیا خشکی بیش از ۹۰ درصد دریاچه صحت دارد سوال بپرسیم.

, آخرین وضعیت دریاچه ارومیه,

علی سلاجقه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به اینکه خشکی ۹۰درصد دریاچه ارومیه را تایید نمی‌کنم، اظهار داشت: اقدامات بسزایی در راستای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته که می‌توان به ۱۰۰میلیون متر مکعب آب از محل تصفیه خانه های شهرهای تبریز و ارومیه که به سوی دریاچه ارومیه راهی شده است، اشاره کرد که این امر بسیار کمک کننده بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, احیای دریاچه ارومیه,

وی در ادامه با بیان اینکه در حال ترمیم تونل انتقال آب هستیم، تصریح کرد: بالافاصله بعد از ترمیم تونل، ۶۰۰میلیون متر مکعب آب از سد کانی سیب انجام می‌شود.

,


شتاب زدگی در آبگیری مهمترین عامل ترک خوردن تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه

,
,

کریم شیبانی یکتا مدیرعامل شرکت آب و نیرو نیز درباره اهداف، روند ساخت و اجرای سامانه تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه اظهار داشت: عملیات اجرایی تونل از چندین سال قبل شروع شده و حفاری این تونل ۳۶ کیلومتری در تابستان سال گذشته به اتمام رسید، ولی پایان حفاری به معنای تمام شدن کار تونل نیست، در واقع بخشی از اقدامات پایانی تونل باقی‌مانده است.

مدیرعامل شرکت آب و نیرو با اشاره به سختی‌های کار در این پروژه گفت: در حدود ۲ کیلومتر از این تونل با سازند آبرفتی مواجه شدیم که به‌رغم تمهیدات خوبی که پیمانکار پروژه دیده بود، ولی متاسفانه در ۷۰۰ متر از تونل دچار ترک خوردگی‌ها و آسیب دیدگی‌هایی شدیم که قطعا قبل از بهره برداری این آسیب دیدگی‌ها باید مرمت شود.

, دریاچه ارومیه,
,
, ترک خوردگی‌ها,

شیبانی افزود: شتاب زدگی در مطالعات و آبگیری زودتر از موعد تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه، سبب بروز ترک خوردگی‌های متعدد در این تونل شده است.

, شتاب زدگی,

تلاش برای اجرایی شدن طرح‌های انتقال آب به این دریاچه تا ۶ ماه آینده

,

مجتبی ذوالجودی معاون سازمان حفاظت محیط زیست نیز در بازدید از طرح‌های احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: تلاش می‌شود طرح‌های انتقال آب به این دریاچه که با هزینه ۶ هزار میلیارد تومان آغاز شده بود، تا ۶ ماه آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.

, سازمان حفاظت محیط زیست,

معاون سازمان حفاظت محیط زیست طرح‌های دولت را در سه محور تکمیل، اصلاح و بهره برداری از پروژه‌های سخت افزاری اعلام کرد و گفت: از جمله این طرح‌ها تاسیس سدها و کانال‌هایی است که آب را به سمت دریاچه هدایت کنند.

,

ذوالجودی ادامه داد: سد کانی سیب که قرار است آب حوضه زاب را به دریاچه منتقل کند با تکمیل آن ۶۲۳ میلیون مترمکعب آب به دریاچه خواهد رسید؛ همچنین با تکمیل سد سیلوه حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه می شود.

,

به گفته وی تصفیه و هدایت آب فاضلاب استان های آذربایجان شرقی و غربی با ۹۰ میلیون مترمکعب حجم از دیگر طرح های در دست اجراست که طی ۶ ماه آینده تکمیل می شود.

,

چند سالی است دریاچه ارومیه بنا به دلایل انسانی و محیطی در حال خشک شدن است و به جرات می‌توان گفت دیگر اثری از آن نمانده و این فاجعه زیست محیطی در برابر چشمان مردم و مسئولان در حال اتفاق افتادن است. بیش از دو دهه است که کارشناسان محیط زیست بارها نسبت به آغاز روند خشک شدن دریاچه ارومیه هشدار داده بودند اما هیچ گاه شاهد اقدامات کارشناسی شده نبودیم و این امر منجر به نابودی بخش اعظم دریاچه شده که خشک شدن آن چندین میلیون نفر را تحت تأثیر مسائل اقتصادی، سلامت و بهداشت قرار می‌دهد.

اهمیت احیای دریاچه ارومیه به قدری است که باید مسئولان، احیای این دریاچه را در اولویت اول برنامه‌ریزی‌های خود قرار دهند، اما لازمه احیای دریاچه ارومیه علاوه بر تامین بودجه، مدیریت صحیح و علمی نیز هست، چرا که شاهد بودیم حتی با تامین اعتبار هیچ گونه دستاوردی برای نجات این دریاچه به دنبال نداشته، پس بهتر است مسئولان به جای  شعارهای تکراری دست به اقدامات علمی و کارشناسی شده برنند که شاید بتوانند بخشی از دریاچه را نجات دهند.

, خشک شدن دریاچه ارومیه,
,
,

 اما سوال اصلی این است که کم کاری در این موضوع نشات گرفته از چیست؟ چه کسی مسئول رسیدگی به این فاجعه زیست محیطی است؟ از همه مهمتر آیا با تامین حقابه دریاچه از طریق تصفیه خانه و تونل آب شاهد احیای دریاچه خواهیم بود؟! آیا اجرای انتقال آب به دریاچه ارومیه به ۶ ماه آینده موکول شد؟!

,

بیشتر بخوانید:

, بیشتر بخوانید:,

بهای نابودی دریاچه ارومیه را مردم می‌پردازند یا مسئولان ؟!

, بهای نابودی دریاچه ارومیه را مردم می‌پردازند یا مسئولان ؟!,



 

,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه