اذعان گرینفیلد:
آمریکا بشدت نگران پیشرفتهای هستهای ایران است
سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل بدون اشاره به نقض عهد کشورش در خروج از برجام و تعلل دولت بایدن در بازگشت به این توافق اذعان کرد که دولت جو بایدن رییس جمهور این کشور «به شدت» از پیشرفت های هسته ای ایران نگران است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی به قانونگذاران مجلس نمایندگان کشورش گفت:این پیشرفت ها بسیار نگران کننده است. ما در حال بررسی نحوه واکنش خود هستیم.
نماینده امریکا در سازمان ملل اعلام کرد که گزارش جدید آژانس بین المللی اتمی در خصوص کشف اورانیوم با سطح غنی سازی ۸۳.۷ درصد را مشاهده کرده است.
هال راجرز یک نماینده جمهوریخواه از گرینفیلد پرسید: با توجه به موانع قبلی ایران برای بازرسیهای هستهای سازمان ملل و آژانس، چگونه میتوانیم مطمئن باشیم که ایران عمداً تلاشهای غنیسازی خود را برای استفاده در سلاحهای هستهای افزایش نمیدهد؟ دیگر وقت صحبت نیست. زمان عمل فرا رسیده است.
گرینفیلد در گفتگو با راجرز تلاش کرد تا نگرانی وی را بدون اشاره به هیچ برنامه یا جدول زمانی مشخصی برطرف کند. او گفت: "من پیش بینی نمی کنم که دولت چه زمانی و چگونه پاسخ خواهد داد، اما می دانم که دولت آمریکا آماده است."
راجرز ادعا کرد که ایران بسیار به هسته ای شدن نزدیک شده است و به این دلیل مقامات آمریکایی دیگر نمی توانند به گزینه های دیپلماتیک اعتماد کنند. وی خطاب به گرینفیلد گفت: زمان اقدام رسیده است.
گرینفیلد در پاسخ وعده بایدن را تکرار کرد و گفت: «ما فعالیت ایران در زمینه هستهای را فراموش نکردهایم. من مجدداً تأکید می کنم که رئیس جمهور آمریکا به صراحت گفته است که ما بیکار نخواهیم نشست و اجازه نخواهیم داد که ایران به توانایی های هسته ای دست یابد.»
روز گذشته نیز کالین کال، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی در ارزیابی برنامه هسته ای ایران مدعی شد که ایران با ساخت مواد هستهای لازم جهت تولید سلاح هستهای ۱۲ روز فاصله دارد.
معاون پنتاگون این ادعا را در پاسخ به سوال قانونگذار جمهوریخواهی مطرح کرد که او را برای توضیح درباره دلیل حمایت دولت بایدن از برجام تحت فشار قرار داد.
معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی ادعا کرد: پیشروی برنامه هستهای ایران از زمان خروج ما از برجام قابل توجه بوده است.در سال ۲۰۱۸، زمانی که دولت قبلی تصمیم به خروج از برجام گرفت، ایران حدود ۱۲ ماه زمان نیاز داشت تا مواد شکافتپذیر برای ساخت یک بمب را تولید کند. اما اکنون حدود ۱۲ روز طول می کشد.
این مقام پنتاگون در عین حال تصریح کرد: فکر میکنم هنوز این دیدگاه مطرح است که اگر بتوان این مساله را به صورت دیپلماتیک حل کرد و محدودیتهای برنامه هستهای ایران را برگرداند، بهتر از گزینههای دیگر است. با این حال، برجام اکنون در وقفه و حالت تعلیق است.
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه گفت که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هستهای روز شنبه با آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در تهران دیدار خواهد کرد تا گفت و گوها در خصوص فعالیت هستهای ایران را از سر بگیرد.
به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "فرانسه" به نقل از یک منبع آگاه نامش را فاش نکرد ، افزود که گروسی قصد دارد با صحبت مستقیم با رییس جمهور ایران "روابط آژانس با تهران را در بالاترین سطح از سر بگیرد"
این مقام توضیح داد: «گروسی در هفتههای اخیر به صراحت اعلام کرده بود که آماده سفر به تهران است تا با رئیسجمهور ایران صحبت کند.»
به گزارش ایرنا, آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه با انتشار گزارشی محرمانه برای اعضای شورای حکام اعلام کرد که رایزنیها برای شفافسازی درباره ادعای غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم در ایران جریان دارد.
طبق اعلام آژانس، ایران در نامهای اعلام کرده است که مساله به دلیل «نوسانات ناخواسته در سطح غنیسازی» بوده است. بر همین اساس در گزارش آژانس آمده است که مذاکرات با ایران برای روشن شدن این موضوع ادامه دارد.
هفته پیش نشریه آمریکاییی بلومبرگ با انتشار گزارشی ادعایی، به نقل از دو مقام دیپلمات ناشناس ادعا کرد که در نتیجه بازرسیهای اتمی صورت گرفته در ایران طی هفته گذشته، مقادیری اورانیوم غنیشده با غلظت نزدیک سطح مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی کشف شده است.
در این راستا, رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به حلوفصل موضوعات مورد مناقشه در پرونده هستهای گفت: مواردی که عدم انطباق سانتریفیوژها یا وجود ذره اعلام شده بود، حل و فصل و پرونده پس از کارشناسیها بسته، نهایی و مشخص شد که انحراف خاصی وجود ندارد.
ارسال دیدگاه