روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
![روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟](https://s3.dana.ir/dana/uploads/2023/03/07/7a98dd47b2c949d3a60c275e0a870c51.jpg)
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله انقلابی که رنگ و بوی فرج دارد، اشد مجازات علیه جنایتکاران، سه گام برای سر به راه کردن ارز به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله انقلابی که رنگ و بوی فرج دارد، اشد مجازات علیه جنایتکاران، سه گام برای سر به راه کردن ارز به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «انقلابی که رنگ و بوی فرج دارد» نوشت: روزی پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله در حالی که عده ای از یارانش نزد ایشان بودند، فرمودند: خداوندا! برادران مرا به من بنما! ایشــان سخن را دو مرتبه تکرار کردند. در این هنگام گروهی از یاران که گرد آن حضرت بودند، گفتند: ای پیامبر خدا! آیا ما برادران شما نیستیم؟ پیامبر اکرم(ص) فرمودند: نه! شما یاران من هستید؛ برادران من قومی هستند که در آخرالزمــان خواهند آمد. آنها به من ایمان می آورند، در حالی که مرا ندیده اند. خداوند آنها را با نام های پدران شــان شناسانده است، پیش از آنکه از پشت های پدران و رحم های مادران شان خارج شوند. هر یک از آنها بر دین خود پایدار می ماند، در حالی که این عمل از ون در شب تاریک و در دست گرفتن آتش برافروخته از درخت دست کشیدن بر خارهای گز دشوارتر است. ایشان چون چراغی فروزان در دل تاریک شب می درخشند. خداوند آنها را از همه فتنه های تیره و تار در امان نگه می دارد.
وطن امروز: ثمانه اکوان در یادداشتی با عنوان «اجلاس اخیر CPAC درباره فضای انتخاباتی آمریکا چه می گوید؟» چنین نوشت: من امروز اینجا ایستاده ام و تنها نامزدی هستم که می توانم این قول را به شما بدهم: من جلوی جنگ سوم جهانی را می گیرم. این جنگ بسیار راحت اتفاق می افتد. این جملات بخشی از سخنرانی جنجالی ترامپ در اجلاس گروه های محافظه کار است که هفته جاری برگزار شد؛ اجلاسی که در آن طبق رویه ۵ دوره گذشته، دوباره دونالد ترامپ بالاترین میزان آرا برای رهبری حزب و نامزدی ریاست جمهوری را به دست آورد. ترامپ اما در سخنرانی ۲ ساعته خود در اجلاس سالانه محافظه کاران در آمریکا، بار دیگر هشدار داد آمریکا کشوری در حال افول است؛ کشوری سرشار از جرم و جنایت که اسیر کابوس کثیف کمونیستی شده است. محور صحبت های او در این کنفرانس، انتقاد شدید دموکرات ها را در پی داشت که معتقد بودند او در حال دروغگویی و ترساندن مردم برای بازگشت به قدرت است. رسانه های لیبرال بر این عقیده اند ترامپ سعی دارد چهره یک قهرمان ناامید و غم انگیز را به خود بگیرد که هنوز هم ایمان دارد می تواند کار نیمه تمام خود را به پایان رسانده و به ماموریت خود برای نجات آمریکا بپردازد. او خود را قربانی مردم می داند و بر همین اساس است که با اشاره به پرونده های قضایی ای که علیه او ایجاد شده، می گوید: آنها سراغ من نمی آیند، سراغ شما می آیند اما این من هستم که سر راه آنها برای رسیدن به شما قرار دارم.
اطلاعات: سید مسعود رضوی در یادداشتی با عنوان «خبر و ابهام» نوشت: در واپسین ماه سال جاري، مي توان متر و معیاري از رويدادها و اخبار و اتفاقات يک سال گذشته را مورد سنجش قرار داد و در يک ارزيابي کلي، اذعان کرد که سالي بسیار سخت و دشوار را پشت سر نهاده ايم. مورخان اين سال و حوادث آن را در چند خط موازي دنبال خواهند کرد و بي گمان سختي و بحران خیز بودن امور را يادآور خواهند شد. در سیاست و تحولات امور مربوط به دولت تحول گرا و تازه کار آقاي رئیسي و انحناي تغییر در ريلهاي قطار توسعه کشورمان، تجربه اي بي سابقه را از سر گذرانده و مي گذرانیم.
جوان: حسن رشوند در یادداشتی با عنوان «اشد مجازات علیه جنایتکاران» چنین نوشت: نزدیک به سه ماه است کشور درگیر یک موضوع خاص آن هم نسبت به معصوم ترین طیف سنی جامعه شده است و اگر گسترش و فراگیری آن به شهرهای دیگر نمی کشید معلوم نبود چه زمانی این خبر همین طوری در شبکه های اجتماعی می چرخید. صرف نظر از بزرگنمایی خبر مسمومیت دانش آموزان مدارس دخترانه توسط مخالفین و معاندین جمهوری اسلامی خواسته و یا دمیدن بر حجم آن توسط جریان های داخلی ناخواسته، باید بپذیریم از زمانی که بحث مسمومیت دختران دانش آموز در مدارس انتشار رسانه ای پیدا کرد، موجب التهابات آزاردهنده شده است . این نگرانی را کاملا می توان از چهره گروه هایی از مردم احساس کرد. به تعبیر دیگر، آن قدر که این مسمومیت ها مردم و خانواده ها را نگران کرده بود چهار ماه اغتشاش در کشور چنین کاری را با مردم نکرد. اگر چنین نبود رهبر معظم انقلاب در مراسم درختکاری به مسئولان دستگاه های اطلاعاتی- امنیتی و قضایی تأکید نمی کردند: این موضوع مسمومیت دانش آموزان یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض است و اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید عوامل و مسببین آن به اشد مجازات برسند.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «اولویتی مهم تر از یارانه نقدی یا کالابرگ الکترونیک» این گونه نوشت: روز گذشـته سـرانجام پـس از گذشـت دو سال از مصوب شـدن کالابرگ الکترونيک و با گذشـت چنـد سـال از مباحث جـدی در حـوزه هـای کارشناسـى و اجرايـى، اجرای سراسـری ايـن طـرح آغـاز شـد. در گـزارش امـروز صفحـه ۱0 روزنامـه جزئيـات خبـر مربوط به کالابرگ الکترونيک آمده اسـت. ترديدی نيسـت که حمايت از مردم در برابر افزايـش قيمت هـا بـه ويـژه در زمينـه تامين حداقـل مـواد غذايـى موضوعـى اسـت کـه اصل آن در بسـياری از کشـورها مورد تاييد بوده اما چگونگـى تامين آن محـل اختلاف بوده اسـت و بسـياری قائل به پرداخت پول نقـد بوده اند چنـان که مـا از سـال ۱۳89 و بـا اجـرای هدفمنـد کـردن يارانـه هـا چنين تجربـه ای را داشـتيم و در سـال ۱۳98 و ابتـدای ۱۴0۱ نيـز بـر هميـن مبنـا عمـل کرديم. با اين حـال تجربه کوپـن کالابرگ کاغـذی را نيـز در دو دهـه نخسـت انقلاب تجربـه کـرده ايـم. در ديگـر کشـورها نيـز تجـارب مشـابهى وجـود دارد.
عصر ایرانیان: جلیل رحیمی جهان آبادی در سرمقاله ای با عنوان «استقبال تهران از افزایش سطح مناسبات قاهره» نوشت: میانجی گری عراق نسبت به روابط ایران با کشورهای عربی و استقبال رییس سیاست خارجی کشورمان از احیاء روابط دوجانبه با مصر قابل تامل است، جمهوری اسلامی از تقویت و افزایش سطح مناسبات با کشورهای منطقه و عربی همسایه و حتی غیر همسایه مانند مصر و اردن استقبال می کند. بر این اساس مشاهده می شود طی ماه های گذشته چندین دور مذاکره میان تهران و ریاض برگزار شده و در سفر اخیر امیرعبداللهیان به کشور اردن، موضوع گفتگوی طرف ایرانی با برخی کشورهای عربی مانند مصر مطرح شده است همچنین در سفر وزیر امور خارجه کشورمان به عراق نیز امیرعبداللهیان اعلام کرد ایران آماده رفع سوء تفاهم ها و تنش ها با کشورهای عربی مانند عربستان، اردن و مصر است و در این راستا رایزنی هایی نیز در دستورکار قرار دارد. مصر تا قبل از انعقاد پیمان کمپ دیوید پیشرو کشورهای عرب و اثرگذارترین کشور عربی در تحولات خاورمیانه بود، بعد از این پیکان مصری ها دچار انزواء شدند و جایگاهشان در اتحادیه عرب تضعیف شد.
قدس: سعید سید حسین زاده در مطلبی با عنوان «سه گام برای سر به راه کردن ارز» چنین نوشت: ســال 1401 منشأ تـحـولات و نـوسـان هـای مختلفی در بـازار ارز بـوده و تا کنون تحلیل ها و ریشه های مختلفی برای تبیین وضعیت کنونی بــازار ارز ارائـه شده است که هر کدام از جنبه و جهتی به بررسی و تحلیل بازار ارز و چشم انداز آن پرداخته است. مرکز پژوهش ها به عنوان بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی در گزارشی که در سیزدهم اسفند منتشر شده اسـت، به تبیین ریشه های رونـد و نوسان های نرخ ارز و ارزیابی اقدام های دولت در حوزه بازار ارز و درنهایت به راهکارهایی برای کنترل بازار ارز پرداخته است.
ارسال دیدگاه