آسیبهای پنهان انفجار مواد محترقه و چهارشنبه سوری/مراقب بالن آرزوها باشید
مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر، درباره آسیبهای پنهان انفجار مواد محترقه در آستانه چهارشنبه سوری توضیحاتی داد و گفت: مراقب بالن آرزوها باشید.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نواب شمس پور مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر در آستانه چهارشنبه سوری توصیهها و هشدارهایی را به مردم و خصوصاً جوانان، نوجوانان و خانواده های آنان ارائه کرد.
شمس پور با اشاره به نزدیک بودن چهارشنبهسوری گفت: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد آن بودیم که حوادث چهارشنبهسوری موجب مرگ برخی از افراد شده و چندین برابر این افراد را با آسیبهای همیشگی نظیر نابینایی، ناشنوایی، قطع عضو و … درگیر میکند. این درحالی است که با رعایت نکات ایمنی و پرهیز از انجام برخی از اقدامات میتوان از حوادث این شب جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه باید به فرهنگهای اصیل چهارشنبه سوری توجه داشته باشیم، گفت: آنچه با انفجار ترقه و بمب دستساز و روشن کردن آتشهای حجیم و … رخ میدهد، ارتباطی با فرهنگ و آئین کهن چهارشنبه سوری ندارد و تنهاموجب آسیب دیدن مردم میشود. بدتر آنکه برخی از این بمبها و ترقههای دستساز حتی موجب آسیب رسیدن به افرادی میشود که ممکن است هیچ نقشی هم در این میان نداشته باشند، سالمندان، بیماران، کودکان و زنان باردار ازجمله این گروههای حساس هستند که انفجارهای چهارشنبهسوری میتواند آسیبهایی را به آنان وارد کند.
مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه بمبها و ترقههای دست ساز همه ساله بیشترین آسیب را به چشم و دستها وارد میکند، گفت: آمارها نشان میدهد که نوجوانان و کودکان بیشترین آسیب را از حوادث چهارشنبهسوری دیدهاند، این موضوع نشان میدهد که خانوادهها نقش بسیار مهمی در کاهش این حوادث و آسیبهابرعهده دارند و لازم است در این ایام نظارت بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند.
شمس پور ادامه داد: همچنین متأسفانه بسیاری از عابران پیاده که هیچ تقصیری نداشته و بمبهای دست ساز به سمت آنها پرتاب شده نیز از جمله دیگر افراد متاثر از حوادث چهارشنبه سوری هستند که بدون آنکه بخواهند دچارنقص عضو، نابینایی و … شدهاند. انفجار مواد محترقه میتواند سبب ایست قلبی سالمندان و بیماران شده و موجب زایمان پیش از موعد زنان باردار نیز بشود که همه اینها جزو آسیب های دیده نشده چهارشنبهسوری است که آماردقیقی هم نمیتوان از آن به دست آورد.
وی نگهداری از مواد محترقه در جیب و کولهپشتی را هم عامل بسیار خطرناکی برشمرد و گفت: برخی افراد موادمحترقه را در جیب نگه داری میکنند درصورتی که احتمال انفجار این مواد بر اثر گرما چندین برابر میشود و میتواند منجربه قطع عضو در افراد یا حتی مرگ آنان شود.
شمس پور با بیان اینکه برخی از نوجوانان و جوانان مواد محترقه دست ساز را در در پارکینگها، صندوق عقب خودروها و … نگهداری میکنند، گفت: قدرت انفجار برخی از این مواد به قدری است که میتواند ساختمانی را تخریب کند.
مراقب بالن آرزوها باشید
مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر درباره بالن آرزوها نیز گفت: این بالنها چند سالی است که رواج یافته اما درجای درستی باید از آن استفاده شود، استفاده از بالن آرزوها در مناطق پردرخت، مجاور ساختمانهای بلند و حتی مناطق دارای باد زیاد، میتواند منجر به آتشسوزی منازل، خودروهای سواری و حتی منابع طبیعی شود. پساستفاده از آن در محیطهای شهری چندان توصیه نمیشود.
وی همچنین درباره آسیبهای چهارشنبهسوری به محیط زیست نیز گفت: آتش گرفتن گیاهان و درختان از جمله مواردیاست که به محیط زیست خسارت وارد میکند، همچنین انفجار موادمحترقه میتواند سبب ترس حیوانات نظیر گربهها، پرندگان و … شده و به مرگ آنان منجر شود.
شمس پور با تاکید بر اینکه نباید از روی آتشهای حجیم پرید، گفت: این یک رسم نمادین است و نباید برای پریدن ازروی آتش جان خود را خطر بیاندازیم. همچنین شهروندان توجه کنند که نباید از روی آتشهایی خود روشن نکردهاند بپرند، چرا که ممکن است از قبل مواد قابل انفجاری در آتش انداخته شده باشد که از وجود آن بیخبرند.
مدیرکل آموزش همگانی جمعیت هلال احمر در پایان به مردم توصیه کرد که چهارشنبهسوری را با حضور در اعضای خانواده و جمعهای دوستانه سپری کرده و از انجام اقداماتی که شروع سال جدید را برای آنان و دیگرشهروندان با سختی و چالش مواجه کند، پرهیز کنند.
ارسال دیدگاه