اخبار داغ

نماینده مجلس در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

تجارب اشتباه خصوصی‌سازی در دولت‌های پیشین نباید تکرار شوند

تجارب اشتباه خصوصی‌سازی در دولت‌های پیشین نباید تکرار شوند
عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به اینکه بازار سرمایه روش خوبی برای مولدسازی برخی اموال دولتی است گفت: تجارب اشتباه خصوصی‌سازی در دولت‌های قبل نباید تکرار شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ امروز بازار سرمایه در کشور ما با تنوع ابزارهای مالی می‌توانند به‌عنوان یک بازوی کمکی به‌منظور حمایت از تولید استفاده شود و بر تحقق شعار سال یعنی حمایت از تولید و کاهش تورم مؤثر افتد و به‌منظور تأمین مالی بخش‌های تولیدی کشور از آن استفاده شود.

نقش بورس در مولد سازی صنایع غیر مولد دولتی

اکنون بسترهای قانونی و انعطاف‌پذیر لازم در بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری سودآور، در دسترس است که می‌تواند به‌عنوان بازوی رشد و توسعه اقتصادی در اختیار کشور قرار بگیرد و حضور سازمان بورس در هیئت مولدسازی اموال مازاد دولت هم اقدامی عملی در همین راستا است که می‌تواند محرک این موضوع باشد.

 

بیشتر بخوانید:

پاسخ به ابهامات درباره مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت
مولدسازی برای مردم در فضای شفاف و واضحی انجام شود


غلامرضا مرحبا عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره این موضوع به راه دانا اظهار کرد: اگر که نقش بخش خصوصی در کشور  پررنگ شود، جایگاه بازار سرمایه در بحث مربوط به مولدسازی دارایی‌ها راهگشا است و می‌تواند کمک بزرگی برای بخش مولد و شفاف اقتصاد کشور باشد.

وی ادامه داد: اینکه دستگاه‌ها، سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و نهادهای مختلف هرکدام اموال و دارایی‌هایی را در دست داشته باشند که برای اقتصاد آورده‌ای نداشته باشد، هزینه بسیار زیادی را روی دوش دولت برای نگهداری می‌گذارد.

این نماینده افزود: اگر املاک، شرکت‌ها، سهام یا دارایی شرایط لازم برای ورود به بازار سرمایه را داشته باشند، استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه، روش خوبی برای واگذاری در بحث مولدسازی برخی اموال است؛ زیرا بورس تنها بازاری است که به رقابت کامل نزدیک‌تر است و جریان صحیح اطلاعات و شفاف و نظارت در صورت‌های مالی آن وجود دارد.

مرحبا گفت: در مولدسازی دارایی‌های دولت بر اساس قانون، اصل بر این است که دارایی‌های راکد به بهره‌وری برسد تا بتواند در نهایت بر رشد اقتصادی کشور مؤثر باشد.

تجارب اشتباه خصوصی‌سازی در دولت‌های پیشین نباید تکرار شوند

وی تأکید کرد: متأسفانه تجارب ناموفقی در خصوصی‌سازی، موجب شد تا بسیاری از دارایی‌های باارزش کشور و دولت که نقش بسیار خوبی در کشور داشتند به افرادی واگذار شود که اهل آن صنعت خاص نبودند؛ بنابراین اگر برخی اموال از طریق بازار سرمایه به دست اهل آن می‌رسید، دولت هم به حق‌وحقوق خود دست می‌یافت.

وی در پایان تأکید کرد: در صورت مهیا بودن شرایط برای واگذاری، بازار سرمایه می‌تواند به‌عنوان روشی مناسب برای مولدسازی دارایی‌های غیرمولد دولتی به‌کارگیری شود.
 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه