روزنامههای امروز در سرمقاله های خود چه نوشتند؟
![روزنامههای امروز در سرمقاله های خود چه نوشتند؟](https://s3.dana.ir/dana/uploads/2023/04/26/01febade7ec14d49afa649bd41d41f15.jpg)
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شوک بعدی، برجام بدون آمریکا، گرانی و کمبود دارو، اقتصاد در دوراهی نسخههای جوانان و جنجان موسپیدها به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شوک بعدی، برجام بدون آمریکا، گرانی و کمبود دارو، اقتصاد در دوراهی نسخههای جوانان و جنجان موسپیدها به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «شوک بعدی، برجام بدون آمریکا!» نوشت: در حالی که ایران مشغول خنثی سازی تحریم ها و کاهش تاثیر دلار بر اقتصاد کشور با سیاست گسترش روابط با کشورهای جهان به خصوص همسایگان است و جایگاه برجام در اولویت های سیاست خارجی جمهوری اسلامی تنزل یافته، مقامات آمریکایی در چند هفته اخیر چندبار تلاش ناموفقی در رسانه های خود کردند تا شاید همچون سال های گذشته علیه ایران فضا سازی کنند؛ اما در فضایی که جمهوری اسلامی با سیاست های خود برای رقم زدن تحولات سریع و تشکیل نظام جدید در سطح مدب بین المللی و منطقه به وجود آورده، نتوانستند. این یعنی اولا در فضا سازی به عنوان آخرین حربه هم شکســت خوردند و ایران توانسته این تهدید را نیز خنثی کند. ثانیا یعنی اینکه آمریکایی ها همچنان نیازمند شــدید برجام هستند. آنها ابتدا در اقدامی فریبکارانه دوباره از توافق موقت و تعلیق برخی تحریم ها در ازای توقف برخی فعالیت های هســته ای ایران، از جمله غنی سازی 60 درصد سخن گفتند.
اطلاعات: در مطلبی با عنوان «گرانی و کمبود دارو!» نوشت: بسياري از ما، قبل از پيروزي انقلاب و بعد آن تا امروز، به یاد داریم که یكي از مشكلات عموم مردم در سراسر کشور و دولت هایي که آمدند و رفتند، ناکارآمدي مجموعه نظام بهداشتي و درماني بوده که هنوز هم ادامه دارد. شاخص این ناکارآمدي در هزینه هاي سنگين و کمبود و دشواري تهيه دارو براي بيماران و خانواده آنها است. البته با این تفاوت که در مسير گام به گام عملكرد دولت ها دو تجربه چنان حک شده است که شرایط گراني و کمبود دارو چندان حساسيت ها را برنمي آورد. آن دو تجربه، یكي تجارت و تجاري شدن صدر تا ذیل بخش هاي گوناگون درماني در نظام بهداشتي کشور است که شاخص آن در بخش دارو است؛ اعم از توليدات داخلي یا واردات خارجي و البته صادرات قاچاق دارو در راستاي انباشت دلار از سوي کاسبان ارز در کشور.
جوان: حسن رشوند در یادداشتی با عنوان «3 راهبرد در یک سخرانی کوتاه» چنین نوشت: در 34 سالی که رهبر حکیم انقلاب خطبه های نماز عید فطر را خوانده اند قطعا می توان گفت کوتاه ترین خطبه در نماز عید امسال خوانده شده است و در میان این خطبه ها هم ، خطبه دوم امسال رهبر انقلاب کمتر از 380 واژه بود، اما در همین 380 واژه ، معظم له یک هدف کلان و سه راهبرد را بیان کردند که با توجه به شرایط کشور و تحولاتی که در حال رخ دادن است، این خطبه از هر جهت بی مانند است. البته ایشان در سخنرانی آغازین روز سال جدید در حرم رضوی در باب تحول نکاتی را بیان فرمودند که از همان سخنرانی می شد فهمید که این تحول مورد انتظار یک ضرورت هایی دارد که همکاری و هماهنگی قوا از الزامات آن است. اراده تقویت ملی کلید واژه ای است که بار ها رهبری بر آن تأکید داشته و شرایط امروز جهان و مبارزه حق و باطل را در جنگ اراده ها معرفی و پیروز این جنگ را ملتی می دانند که بتواند اراده خود را بر اراده دشمن تحمیل کند. در این سخنرانی کوتاه هم ایشان اراده تقویت شده ملی را به عنوان یک هدف کلان گره گشا که می تواند مسئولان را در مسیر پیشرفت و جهت متعالی که تعیین کننده آن پروردگار است، رهنمون کردند. اما سه راهبرد اساسی که بتواند حلال مشکلات و پیش برنده پیشرفت کشور در راستای راهبرد کلانی که رهبری انقلاب ترسیم کردند باشد.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «اقتصاد در دوراهی نسخه های جوانان و جنجان موسپیدها» این گونه نوشت: دوشنبه شب، شبکه افق میزبان دو اقتصاددان قدیمی و موسپید کرده کشور بود. دو اقتصاددانی که از دو مشرب فکری متفاوت مناظره داغی داشتند که البته واکنش بسیاری از اقتصاد خوانده ها و سایر مخاطبان به این مناظره، مثبت نبود، چرا که این مناظره فـارغ از انگ زدن ها، ناظر به مسائل اصلی و چالش هـای بنیادین امـروز اقتصاد کشور نبود. در حقیقت در اقتصادی که طی 5 سال مداوم تورم بالای ۴0 درصد را تجربه کرده و یک دهه میانگین رشد اقتصادی نزدیک به صفر را به خود دیـده است و براساس همین دو چالش اساسی، امسال از سوی رهبر انقلاب سال مهار تورم و رشد تولید نام گذاری شده است، دو اقتصاددان قدیمی و سرشناس کشور بر سر این که قانون اساسی ما در حوزه اقتصاد گرایش لیبرالیستی یا سوسیالیستی دارد، بحث تاریخی می کنند. این در حالی است که این بحث پاسخی به چرایی تورم مستمر سال های اخیر و رشد کم جان و بی رمق سال های گذشته ندارد.
عصر ایرانیان: عباس مقتدایی در سرمقاله ای با عنوان «غربی ها نگران قدرت های نوظهور آسیا هستند» نوشت: بیانیه ضدایرانی گروه ۷ در خصوص فعالیت هسته ای کشورمان اقدام غیرسازنده دیگری علیه ملت ایران است. امروزه شاهد شکل گیری قطب جدیدی از قدرت های نوظهور در آسیا مانند جمهوری اسلامی ایران هستیم و این موضوع موجب شده تا چرخش قدرت اقتصادی و سیاسی از غرب به شرق شدت یابد. امروزه می توان مشاهده کرد که اعمال تحریم های ظالمانه غربی ها علیه برخی کشورها از جمله ایران بی اثر شده است، در واقع کشورهایی از جمله آمریکا و غیره که عضو گروه ۷ هستند با شکست سختی روبرو شده اند از این رو جبهه کشورهای غربی علی رغم اختلاف سلیقه ها، اقدام به موضع گیری های سیاسی علیه ایران می کنند.
قدس: حسینی در مطلبی با عنوان «منطقه در جستجوی امنیت پایدار» چنین نوشت: مـــــــذاکـــــــرات چــهــارجــانــبــه وزرای دفــــاع فدراسیون روسـیـه، جمهوری اســـلامـــی ایـــــــران، جـمـهـوری عربی سوریه و جمهوری ترکیه سه شنبه در مسکو برگزار و با تاکید بر مبارزه مشترک با تروریسم همراه شد. بنا براعام روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایـران، در این مذاکرات اقدامات فعلی در زمینه تحکیم امنیت در جمهوری عربی سوریه و عـادی سـازی روابـط جمهوری ترکیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ارسال دیدگاه