روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله کاسبان بیحجابی همان قاتلان معیشت مردمند، دشواریهای جهان کارگران، تیک تاک، حجاب و موضوعاتی که نیاز به حکمرانی دارند به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله کاسبان بی حجابی همان قاتلان معیشت مردمند، دشواریهای جهان کارگران، تیک تاک، حجاب و موضوعاتی که نیاز به حکمرانی دارند به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «کاسبان بی حجابی همان قاتلان معیشت مردمند» نوشت: تجربه ثابت کرده اســت جریانی که خود را مدعی اصلاحات و اعتدال می داند، در بزنگاه ها در دام افراط و یا تفریط افتاده و با هر اقدامی که به نفع دنیا و آخرت مردم است، مخالفت می کند. یکی از اقدامات پرتکرار توسط این جریان سیاسی، گره زدن معیشت مردم به مسائل مختلف و ایجاد دوگانه های دروغین با محور اقتصاد است. به عنوان نمونه این طیف در سال های اخیر هروقت قرار بود برای اجرای امری ضروری تحت عنوان ســاماندهی فضای مجازی و مقابله با ولنگاری و کلاهبرداری در فضای ســایبری، اقدام قاطعی انجام شود، به صف شده و به بهانه ضربه به معیشت مردم، در اجرای آن سنگ اندازی می کرد. همین طیف در سال گذشته در مقطعی که اوباش داعشی، گلوی مأمور پلیس را پاره و طلبه بسیجی را شکنجه کرده و حجاب از سر زنان می کشیدند و خانه مردم را- که زنان و کودکان در آن حضور داشتند- به آتش می کشیدند و مغازه مردم را تخریب می کردند، با این بهانه که نباید معیشت مردم تحت تأثیر قرار بگیرد، بــا پلمب مغازه ها- و از جمله واحدهای تجاری متعلق به سلبریتی ها- که حامی آشوب و اغتشاش و اعتصاب زورکی بودند، مخالفت کرده و آن را ضربه به معیشت مردم قلمداد می کرد.
اطلاعات: جمیله کدیور در یادداشتی با عنوان «تونس به کدام سو می رود؟» نوشت: بهار عربی که در تونس، آغاز و به مصر و لیبی و یمن و سوریه و عراق و بحرین و کشورهای دیگر توسعه یافت، شور و شوق زایدالوصفی در جهان عرب و غیرعرب ایجاد کرد. امید برای تغییر با سرنگونی دومینووار سریع و غیر قابل باور رؤسای جمهوری تونس و مصر، به هیجان شهروندان دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال افریقا دامن زد؛ هر کشوری به بهانه و دلیلی. بهار عربی در نگاه بسیاری از ناظران، موج چهارم دموکراسی بود و همه چشم ها را متوجه خود کرد. بعد از بهت اولیه در قبال تحولات تونس و مصر، کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه، آتش بیار معرکه در لیبی و سوریه و یمن شدند. جنگ داخلی و ویرانی گسترده این کشورها حاصل خام اندیشی کسانی بود که متأثر از جو هیجانی، فقط به فکر اسقاط نظام بودند و برنامه ای برای بعد از اسقاط نداشتند.
جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «دشواری های جهان کارگران» چنین نوشت: اول زندگی كارگران بايد ارتقا پيدا كند تا توليد رشد كند. دوم ارتقای زندگی كارگران يك مفهوم كلی است و عوامل مادی و معنوی زيادی را می طلبد. و سوم دست كم برای ارتقای زندگی كارگر بايد تورم، مهار و دستمزد ها متناسب شود. با اين سه گزاره، شعار سال حول گرانيگاهی به نام زندگی كارگران می چرخد. اما مهار تورم، وقتی افزايش نرخ اقلام زندگی كارگران بيشتر از نرخ دستمزدشان باشد، ممكن نيست. در آغاز سال جديد دهها كالای ضروری و غيرقابل حذف در زندگی كارگران بيشتر از نرخ افزايش دستمزد كارگران گران شد. حتی كتاب های درسی مدارس 30درصد افزايش قيمت يافت، 3درصد بيشتر از نرخ افزايش حقوق! افزايش های 55 تا100درصدی هم در كالاها و خدمات ديگری كه نه مانند كتاب، يك بار در سال بلكه خريد هر روزه يا هر هفته ای دارد، رخ داد. اين خلاف شعار سال است كه همه دستگاه ها بايد اولويت شان تحقق مهار تورم و رشد توليد باشد. سال هاست و بلكه قرن هاست كه بيشتر برای كارگران شعار می دهيم. بزرگ ترين جنبش های بشری حول محور كارگران شكل گرفته است. مكاتب فلسفی تازه كه همه گير شده و جهانی به آنها اميد بسته بود تا كارگران را نجات دهد، خلق شد اما شكست خورد و ضعف هايش آشكار شد و همچنان كارگران در همه جهان ته خط هستند و البته از تعاريف کلامی كارفرمايان و سركارگران بی نصيب نيستند:در كلام، همه از كارگر تعريف می كنيم ولی تعريف زبانی كافی نيست.
خراسان: مهدی حسین زاده در یادداشتی با عنوان «نگاهی متفاوت به حمایت از کارگر» این گونه نوشت: روز گذشته دیدار رهبر انقلاب با جمعی از کارگران کشور حاوی نکاتی مهم در زمینه نگاه کـالن و راهـبـردی نظام به کارگران بود. بدون تردید مفهوم تولید و ضـرورت تقویت آن محوری ترین بعد در نگاه رهبری انقلاب به اقتصاد است. ردپای تقویت تولید علاوه بر شعارهای سال های گذشته و امسال در سیاست های کلی نظام نیز دیده می شود، چنان که محتوای بخش عمده سیاست های کلی نظام که از سوی ایشان ابلاغ شده ، تقویت تولید است. در این میان، اشاره ایشان به نقش غالب نیروی کار و به تعبیر دیگر سرمایه انسانی در مقایسه با دیگر عوامل تولید که زاویه جدی نگاه ایشان و اقتصاد اسلامی با نظام سرمایه داری را نشان می دهد جالب توجه اسـت.
عصر ایرانیان: در مطلبی با عنوان «تظاهرات در پاریس علیه نژادپرستی و قانون جدید مهاجرت» نوشت: تعداد زيادی از مردم در پاريس در اعتراض به لايحه جديدی كه مهاجرت به فرانسه را دشوار و اخراج مهاجران غیرقانونی را آسان تر می كند، تظاهرات گسترده ای برپا كردند. به گزارش اسپوتنیک، مردم فرانسه در شهر پاريس پايتخت اين كشور در اعتراض به لايحه جديدی كه طبق آن مهاجرت به فرانسه را دشوار و اخراج مهاجران غیرقانونی را از آن آسان تر می كند، دست به تظاهرات زدند. گزارش اين خبرگزاری در اين باره حاكیست: تظاهرات صدها مهاجر در پاريس در اعتراض به لايحه جديدی كه مهاجرت به فرانسه را دشوار می كند، هم اكنون در حال برگزاری است. خبرنگار اين رسانه مستقر در شهر پاريس، تعداد تظاهركنندگان را صدها نفر تا كنون اعلام كرده است. پیش تر هم در اواسط اسفند ماه و اواخر آذر ماه گذشته، مردم در پاريس در اعتراض به پیش نويس قانون جديد مهاجرت در فرانسه تظاهرات بزرگی برپا كردند.
قدس: مصیب علی اکبر زاده در یادداشتی با عنوان «تیک تاک، حجاب و موضوعاتی که نیاز به حکمرانی دارند» چنین نوشت: همه می دانیم فعالیت تیک تاک در آمریکا، فرانسه و چندین کشور دیگر ممنوع شده است و می دانیم علت اصلی مقابله آن ها با تیک تاک، تـلاش بــرای حفظ حاکمیت بـر فضای مجازی است. با این حال، کنگره آمریکا جلسه استیضاح تشکیل می دهد و نمایندگان کنگره در نقش وکیل مدافع مردم آمریکا، شدید ترین اتهامات را علیه تیک تاک مطرح می کنند و صریح ترین سؤالات را از مدیرعامل چینی آن می پرسند. چنین جلسه ای و چنین بـرخـوردی در چنین سطحی از حاکمیت آمریکا، بیشتر از اینکه به دنبال پاسخ پرسش ها باشد یا در تـلاش برای رفع نگرانی ها از حفظ امنیت داده هـای کاربران آمریکایی باشد، تـلاش می کند افکار عمومی جـهـان را بـــرای یـک عملیات مـسـدودسـازی و محدودسازی بزرگ اینترنتی آماده کند.
ارسال دیدگاه