اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شرحی بر امتناع طرف فلسطینی از پذیرش آتش‌بس، عینک سیاسی را بردارید، خرید نقدی گندم توسط دلالان به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله شرحی بر امتناع طرف فلسطینی از پذیرش آتش‌بس، عینک سیاسی را بردارید، خرید نقدی گندم توسط دلالان به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «شرحی بر امتناع طرف فلسطینی از پذیرش آتش بس» نوشت: پس از آنکه صهیونیست ها وضع بازدارندگی این رژیم که دست کم طی 3۹ ســال - در حد فاصل جنگ شــش روزه 1346 تا جنگ 33 روزه -1385 بر معادله امنیتی نظامی منطقه حاکم بود را پایان یافته تلقی کرده و نسبت به عواقب بسیار وخیم آن هشدار دادند، نتانیاهو با ترکیب دو هدف دور و نزدیک، عملیات تروریستی علیه رهبران جهادی فلسطینی را در سپیده دم روز سه شنبه گذشته به اجرا گذاشت. هدف دور او بازگرداندن عنصر بازدارندگی لااقل در مواجهه با گروه های فلسطینی و هدف نزدیک آن به دست آوردن حمایت اکثریت یهودیان غاصب سرزمین فلسطین بود. چهار روز پس از آغاز این عملیات زمان مناسبی برای ارزیابی موفق یا ناموفق بودن این اقدام تروریســتی می باشد. در این خصوص گفتنی هایی وجود دارد: ارتش جنایتکار رژیم صهیونیســتی که در طول ماه مبارک رمضان گذشــته به شدت زیرفشار فلســطینی ها قرار داشت و حتی در نیمه این ماه مورد حملــه نظامی حماس از جنوب لبنان و از غزه واقع شــد، یک ماه صبر کرد و پــس از آن در یک اقدام تروریستی با اســتفاده از پهپاد سه فرمانده میدانی جنبش جهاد اســلامی را به همراه زنان و کودکان شان در غزه به شهادت رساند.

اطلاعات: سید مسعود رضوی در یادداشتی با عنوان «عیار فرهنگ» چنین نوشت: در روزهاى اخير، فرصت سفر و شركت در همايش شيخ اشراق و دنياى جديد در شهر زيبا و اصيل زنجان فراهم شد. اين سمينار علمى با حضور استادان آيت االله دكتر مصطفى محقق داماد و دكتر غلامرضا اعوانى و ديگر استادان حكمت اسلامى و فلسفه غرب، جمعه افتتاح شــد و امروز به پايان مى رسد. درباره شيوه اطلاع رسانى و كميت و كيفيت اين همايش و بسيارى از ديگر نشست هاى علمى و دانشگاهى و تخصصى به زودى مطلبى انتقادى به حضور خوانندگان عالى مقام تقديم مى كنم؛ زيرا لازم است هزينه و مصارف و نتايج روشن شود و برونداد فكرى و تحقيقى يا دستاوردهاى اين سمينارها و اولويت آن در شرايط كنونى مورد ارزيابى و سنجش قرار گيرد. اما به جز اين موضوع، به بهانه اين همايش، فرصتى يافته آمد و سعادت بازديد از بناى معظم دوره ايلخانى و يكى از مفاخر معمارى جهان، يعنى گنبد ســلطانيه براى چندمين بــار نصيب نگارندة اين آرامگاه لجايتو (يا همان يادداشــت شد. گفته شده كه گنبد سلطانيه، سلطان محمد خدابنده) اســت. او هشتمين سلطان مغول بود. گنبد سلطانيه بين سال هاى 1302تا 1312ميلادى (703تا 713هجرى قمرى) به دستور سلطان محمد خدابنده در شهر سلطانيه (پايتخت ايلخانيان) ساخته شد و از آثار مهم معمارى ايرانى و اسلامى به شمار مى رود. گنبد سلطانيه در فهرست آثار ميراث جهانى يونسكو به ثبت رسيده است.

جوان: محمد جواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «عینک سیاسی را بردارید!» این گونه نوشت: به طور متعارف، قبل از هر انتخاباتی چهار مسئله مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات در حوزه نخبگانی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و امسال هم که دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان را در پیش داریم چنین بحث هایی کم وبیش مطرح است. در دور پیش رو چالشی ترین بحث ها در حوزه مشارکت است و هر یک از صاحب نظران دیدگاه خود را مطرح می کند. اما راهکار افزایش مشارکت عمومی در انتخابات چیست و چه باید کرد؟ طیفی از جریانات سیاسی دو گزاره را به عنوان پیش فرض پذیرفته اند و سعی می کنند بر همگان بقبولانند که مشارکت نتیجه رقابتی شدن انتخابات است و رقابتی شدن انتخابات در صورت حذف نظارت استصوابی ممکن است. این گزاره ها جدا از اینکه نفع سیاسی گویندگانشان را تا حدی آشکار می کند، در واقع در نتیجه سیاسی دیدن پدیده انتخابات است. حال آنکه انتخابات هرچند متصل به امر سیاسی است، اما مشارکت در آن پدیداری کاملا اجتماعی است. درست است که بازیگران اصلی انتخابات سیاسیون و نظام سیاسی هستند، اما پیوستن عموم مردم به آن ناشی از درك افراد و کنش اجتماعی شان است. بازیگران سیاسی معمولا پیرامون خود، اعضای احزاب ستادهای انتخاباتی و هواداران دوآتشه خود را می بینند و درك عمیقی از خیل عظیم مردمی که سیاست ورز حرفه ای نیستند، ندارند.

خراسان: محمدصادق مصدق در یادداشتی با عنوان «موازنه جدید جهاد اسلامی» نوشت: مقامات تل آویو تصور می کردند به دستاورد بــزرگــی در حـمـلات بــه غـــزه دســـت یافته و توانسته اند پس از تـرور برخی از رهبران مـقـاومـت بـه خـیـال خــود بـــدون هیچ قید و شرطی و با اعلام آتش بس بار دیگر آرامش را به سرزمین های اشغالی برگردانند، اما صحنه معادلات آن گونه که از سوی نتانیاهو و همفکرانش طراحی شده بود پیش نرفته و کار میانجی گری و آتش بس به گره سختی تبدیل شده که می تواند طی روزهـای آینده بـــرای نتانیاهو و دوسـتـانـش دردســرهــای زیــادی به بار آورد. تلاش های قاهره برای برقراری آتش بس همچنان ناکام بوده و رژیم صهیونیستی نیز برای پنجمین روز متوالی همچنان مناطق مختلف نوار غزه را بمباران می کند و در مقابل پاسخ راکتی مقاومت برای چهارمین روز متوالی ادامه دارد. برای نخستین بـار در درگیری های بین جنبش مقاومت جهاد اسلامی و رژیم صهیونیستی، موشک های مقاومت به تل آویو و شهرک های صهیونیست نشین شهر بیت المقدس نیز اصابت کرد که این نشان می دهد فرماندهان مـقـاومـت بــه جـــای ورود دیـگـر گــروه هــای فلسطینی از توانمندی های جدید جهاد اسلامی رونمایی کـرده انـد.

عصر ایرانیان: ذبیح الله اعظمی ساردونی در سرمقاله ای با عنوان «خرید نقدی گندم توسط دلالان» چنین نوشت: تا کنون حدود 2 میلیون تن گندم از کشاورزان کشور در قالب خرید تضمینی خریداری شده و این میزان در جنوب کرمان از مرز 150 هزار تن عبور کرده است. گندم خریداری شده از کشاورزان جنوب استان کرمان دو برابر میزان خریداری شده در مدت مشابه سال قبل است، اگر این روند در سطح کشور تداوم پیدا کند بر اساس برآورد خوش بینانه حدود 10 میلیون تن گندم تحویل سیلوها داده می شود. یکی از مسائلی که کشاورزان گندمکار را دچار نگرانی و آسیب جدی کرده بی ثباتی قیمت و عدم پرداخت مطالبات حتی به صورت علی الحساب است، در حال حاضر دلالان در جنوب استان کرمان گندم را با قیمت 17 هزار تومان از کشاورزان خریداری و طلب آنها را به صورت نقد پرداخت می کنند. این مسئله خرید تضمینی را با چالش مواجه می کند. تا کنون تنها در خوزستان با توجه به دستور رئیس جمهور در جریان سفر به این استان مطالبات گندمکاران پرداخت شده است، افزایش نرخ گندم باعث شده تا الگوی کشت به سمت محصولی حرکت کند که خرید تضمینی دارد اما عدم پرداخت به موقع مطالبات موجب می شود تا استقبال کشاورزان برای کشت این محصول استراتژیک کاهش پیدا کند. اینکه در سال زراعی جاری باتوجه به میزان بارندگی ها باید میزان خرید تضمینی گندم افزایش پیدا کند، بلاتکلیفی قیمت گندم و بی توجهی در پرداخت به موقع پرداخت مطالبات باعث می شود تا نتیجه مطلوبی را کسب نکنیم.

قدس: میلاد دخانچی در یادداشتی با عنوان «نگاهی پدیدارشناختی به چهره هایی که تغییر می کنند» این گونه نوشت: چرخش ســیــاســی افــــــراد اصـــــلا مسئله عجیبی نیست. بسیار هستند افـــرادی که اصـول گـرا بودند و اصلاح طلب شـده انـد و در مقابل اصلاح طلبانی داشـتـه ایـم کـه تغییر مسیر داده انـد و گفتمان جدید را در پیش گرفته اند. نباید چرخش تئوریک بعضی نگران کننده بـاشـد، خـاصـه اینکه تغییر رویـکـرد افــرادی کـه سـوابـق فعالیت انقلابی داشـتـه انـد، یک در مـورد  فـرایـنـد یک شبه نـبـوده، بلکه مـثـال یـکـی از ایــن افــــراد بـه مـــرور زمـــان و در طـول ۲۰ ســـال زیـسـت مـطـالـعـاتـی ایــشــان شکل گرفته اسـت. تغییرات ایـن افـراد را باید ثمره مطالعات و کنش و واکنش هایی دانست که آن هـا با محیط پیرامونی اش داشته و دارنـد. این ساده انگاری است که فکر کنیم تغییرات فــلان آقـــای بـا سـابـقـه، تاکتیکی و لحظه ای و سیاسی است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه