اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنگ اراده‌ها از تنگه هرمز تا کانال پاناما، اهداف آمریکا از تهدیدنمایی توان نظامی ایران، بی‌میلی مدیران شستا برای شفاف‌سازی به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنگ اراده‌ها از تنگه هرمز تا کانال پاناما، اهداف آمریکا از تهدیدنمایی توان نظامی ایران، بی‌میلی مدیران شستا برای شفاف‌سازی به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جنگ اراده ها ازتنگه هرمز تا کانال پاناما» نوشت: یک ناو جنگی، صد هزار تن دیپلماسی است؛ این توصیفی است که هنری کیسینجر دیپلمات کارکشــته آمریکایی درباره نسبت میان توان نظامی و دیپلماســی مطرح کرده بود. دیپلماسی دریایی از جمله اســتراتژی هایی اســت که آمریکا و انگلیس در بزنگاه ها از آن با هدف تهدید و ارعاب دیگر کشــورها استفاده می کنند. اما در حال حاضر این رویکرد زورگویانه و مســتکبرانه، در مقابل کشورهای قدرتمند و از جمله جمهوری اسلامی ایران، کارایی خود را از دست داده است. چرا؟! به این موارد توجه کنید: در حال حاضر ناوگروه ۸6 ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از حــدود ۷ ماه دریانوردی و پیمایش بیش از ۷0 هزار کیلومتر و با عبور از دریاها و تنگه های مختلف و گذر از اقیانوس هند، اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام، در حال بازگشت به کشورمان است. ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این در اظهارنظری گستاخانه با اشاره به مأموریت ناوگروه ارتش ایران گفته بود: ما معتقدیم و گفته ایم که این گونه کشتی های جنگی جایی در نیمکره غربی ندارند.

اطلاعات: اکبر ایرانی در یادداشتی با عنوان «زبان فارسی، هویت ملی، مفاخر ایرانی» چنین نوشت: چند سالى است كه جنجال بر سر مصادره برخى مفاخر فرهنگى در رسانه ها و فضاهاى مجازى پخش مى شود. آنچه اتفاق افتاده، معلول است و آنچه مغفول مانده، علت است. تا علل و اسباب اين حوادث روشن نشود، راه علاج آسيب و پيشگيرى از وقوع موارد مشابه كار آسانى نيست. اينكه كشورى نوظهور اصرار بر جعل و تحريف تاريخ دارد و نه تنها به استناد اينكه جسم حكيم نظامى گنجوى در گنجه مدفون است، او را شاعر ملى خود معرفى مى كند؛ بلكه براى تكميل پروژه تحريف، زبان ديوان او را تغيير مى دهد و به دو روايت آن را نقل مى كند. يك روايت اينكه اصل اشعار اول تركى بوده بعد به فارسى برگردان شده و روايت دروغ ديگر اينكه شاعر تحت فشار حاكمان عصر، مفاهيم و امثال و روايات تركى را به فارســى سروده؛ به تعبير ديگرى به تركى فكر مى كرده و به فارسى شعر مى گفته. شك نيست كه زبان تركى از قرن نهم به بعد به دليل مهاجرت تركان به شمال شرق ايران و حاكميت مغولان در تبريز و بعد در قرن دهم هجرى، اشغال بخش هايى از تبريز تا همدان و قزوين توســط فرمانروايان عثمانى پس از نبرد چالدران، رفته رفته زبان برخى مناطق مذكور به تركى آميخته با فارسى تبديل شد.

جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «اهداف آمریکا از تهدیدنمایی توان نظامی ایران» این گونه نوشت: جمهوری اسلامی در عمل و با رفتار مبتنی بر اصول حکمت، عزت و مصلحت به تمام کشورهای منطقه و بلکه جهان نشان داده که نه تنها قدرت و توان نظامی ایران برای کشورهای همسایه و منطقه تهدید محسوب نمی شود، بلکه عامل ثبات آفرین و امنیت بخش هم هست، اما با توجه به این که ساختار، فناوری ها، سلاح ها و مؤلفه های قدرت نظامی ایران خلق الساعه نبوده و در بستر زمان و طی دهه های گذشته ایجاد شده، سؤالی که هم اینک ذهن بسیاری از تحلیلگران، اصحاب رسانه و فعالان عرصه سیاست را به خود مشغول ساخته این است که اهداف امریکایی ها از بمباران سنگین تبلیغاتی و تهدیدنمایی توان نظامی ایران در شرایط کنونی چیست؟ تردیدی نیست که اهداف امریکا در تهدیدنمایی از قدرت نظامی ایران در چارچوب راهبرد ایران هراسی بسیار متنوع است. قرائن و شواهد موجود و مواضع شتابزده و همراه با عصبانیت مسئولان امریکایی بیانگر این است که آنان بر روی ریل بیم و امید حرکت می کنند و خودشان در تله هراس از ایران گرفتار شده اند.

خراسان: علی دارابی در یادداشتی با عنوان «فردوسی، نماد خردورزی در تقویت هویت و وفاق ملی» نوشت: سرزمین، تاریخ، باورها، دین، آیین، زبان، هنرها، نشانه ها، اساطیر، آداب و مناسک ،ارزش ها و... با همه ابعاد ملموس و ناملموس تاثیرگذارترین مولفه هــای هویت ملی یـک کشور محسوب می شوند و انتقال آن به نسل هـای بعدی به منظور تقویت و بازتولید مولفه های فرهنگی و هویتی، امری ضـروری برای حیات یک ملت اسـت. از بین تمامی شخصیت هایی که ایران فرهنگی در تاریخ به خود دیده، صاحب حکمت خسروانی، حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی از نــوادر اسـت. نـدرت از این رو زیبنده حکیم است که به یکی از مهم ترین مولفه هویتی این سرزمین، زبـان پارسی جاودانگی بخشیده و با آفرینش شاهنامه، گنجینه ای ماندگار از میراث ناملموس زبانی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی را در قالبی روایی و حماسی که هم نغز است و هم غرور آفرین؛ به فرهنگ ایرانی امانت سپرده است.

عصر ایرانیان: علی خضریان در سرمقاله ای با عنوان «بی میلی مدیران شستا برای شفاف سازی» چنین نوشت: هیأت تحقیق و تفحص از شستا در حالی طی ماه های گذشته در آن شرکت مستقر و اقدام به اخذ گزارش های مربوطه از عملکرد شرکت های تابعه شستا نموده است که انتظار این بوده و هست تا مسئولان فعلی این مجموعه در شناسایی دقیق تخلفات و مفاسد همکاری بهتری داشته باشند. متأسفانه علی رغم مکاتبات متعدد ارسالی از طرف این هیأت و عدم وصول پاسخ های قانع کننده پیرامون تخلفات مذکور، ملاحظه می شود مدیران ارشد حاضر در شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) تمایلی به ارسال اطلاعات دقیق و کامل پیرامون موضوعات مورد درخواستی این هیأت نداشته و به نوعی موجب مطول نمودن به زمان بررسی ها شده اند که موضوع مکررا مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شخص وزیر محترم منعکس و علیرغم دستورات مؤکد ایشان، عمال تغییری در رویه پاسخگویی آن شرکت ملاحظه نمی شود.

قدس: مهدی شکیبایی در یادداشتی با عنوان «آموخته های جهاد از انقلاب اسلامی» این گونه نوشت: جهاد اسلامی به عنوان سومین گروه کنشگر مقاومت فلسطین هم قدمت بـا انقلاب اسلامی ایـران است که از اوایـل دهه ۸۰ میلادی با پشتوانه فکری افـرادی چون رهبران فقید آن یعنی فتحی شقاقی و عبدالله رمضان شلح توانسته است با اتخاذ رویکردی مستقل، در عین همگرایی با دیگر گروه های جهادی، نقش آفرین عرصه مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی باشد. وجه ممیزه جنبش جهاد اسلامی به خصیصه اصلی انقلاب ملت ایران در مواجهه با استکبار جـهـانـی بــر مـــی گـــردد. اسـتـیـفـای حـقـوق ملت فلسطین از راه مقاومت مستمر و مبارزه، خط اصلی تفکر جهاد اسلامی است که امـروز آقای زیاد نخاله دبیرکلی آن را برعهده دارد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه