گزارش سایت اینساید د گیمز از دختران پولادین؛
برقراری موازنه جنسیتی در وزنهبرداری آسیا با زنان ایرانی و عربستانی
وزنهبرداران زن ایرانی و عربستانی نقشی مهم در برقراری موازنه جنسیتی در ورزش قاره آسیا خواهند داشت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پایگاه اینترنتی اینسایددگیمز در خصوص افزایش حضور زنان در وزنه برداری قاره آسیا نوشت: زنان وزنه بردار از کشورهایی که این ورزش در آنجا تا چند سال قبل صرفا مردانه بود، نقش های مهمتری در فدراسیون وزنه برداری آسیا (AWF) برعهده گرفته اند؛ در شرایطی که این فدراسیون برای تحقق استراتژی اصلاحات خود تشنه این برابری جنسیتی است.
به نوشته این سایت، تعداد اعضای خانم کمیسیون ورزشکاران AWF در حال حاضر از تعداد مردان بیشتر است و ریاست آن را «غدا التاسن» وزنه بردار عربستانی برعهده دارد. سیده الهام حسینی اولین وزنه بردار زن ایرانی نیز که عنوان قهرمانی در آسیا را به دست آورده، در کنار التاسن و «وانگ ژویو» وزنه بردار صاحب مدال طلای المپیک از چین و دو مرد از عراق و نپال، صاحب کرسی عضویت در این کمیسیون است. این در حالی است که پنج سال قبل، زنان هم در ایران و هم عربستان، از وزنه برداری محروم بودند.
یکی دیگر از انتصابات کلیدی حضور «اولگا سلوویوا» از قزاقستان، همسر محمد جلود رییس فدراسیون وزنه برداری جهان و در کنار او «نورا چوبانیان» از لبنان است که به ترتیب به عنوان رییس کمیته فنی و پزشکی منصوب شده اند، به علاوه «منگ بو» از چین که ریاست کمیسیون توسعه را برعهده گرفته است.
چین از جمله کشورهایی است که از توسعه وزنه برداری آسیا حمایت می کند و بارها میزبان اردوهای تمرینی کشورهای دیگر بوده است. اوال همین ماه منگ بو طرحی ارایه داد که فدراسیون وزنه برداری چین امکانات اقامت، تغذیه و تمرین برای 40 وزنه بردار را در ماه سپتامبر فراهم سازد تا برای بازی های آسیایی هانگژو آماده شوند.
از سوی دیگر هیات اجرایی فدراسیون وزنه برداری آسیا نیز بنابر پیشنهاد اسحاق ابراهیم اسحاق، رییس فدراسیون بحرین، پیشنهاد ایجاد کمیسیون برابری جنسیتی را تصویب کرده و احتمالا «نیلا المیر» داور درجه یک بحرینی، ریاست آن را خواهد گرفت.
«محمد الحربی» دبیر فدراسیون وزنه برداری آسیا در این خصوص اظهارداشت: تلاش ما این است که فرهنگ وزنه برداری در آسیا را تغییر دهیم و شعار من این است «مثل یک خانواده تلاش کنیم.»
التاسن، رییس کمیسیون ورزشکاران نیز معتقد است: حضور بیشتر زنان نسبت به مردان برای کشور ما که در تلاش است فرصت های برابر برای همه ایجاد کند، اصلا شگفت آور نیست. تغییرات ما از سال 2016 و بر اساس حمایت از زنان در تمامی عرصه ها شروع شده و در این مسیر، محمد الحربی برای افزایش حضور زنان در پست های مختلف از جمله داوری و تقویت توانمندی های آنان در وزنه برداری آسیا همواره در تلاش است.
ارسال دیدگاه