اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چهره‌های جهنمی، جنگ اوکراین نقطه عطف تحولات جهانی، چشم‌انداز روشن اقتصادی در شرق آسیا به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چهره‌های جهنمی، جنگ اوکراین نقطه عطف تحولات جهانی، چشم‌انداز روشن اقتصادی در شرق آسیا به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «چهره های جهنمی» نوشت: خانه های به کلی ویران، زمین های سوخته و ستون های دودی که تا قلب آسمان بلند شده؛ اینها تازه ترین دستاوردهای یک چهره برای کشورش است. باخموت این روزها به همه چیز شبیه است جز یک شهر! چهره ها همیشه دردسر سازند. آنها با بلاهت مثال زدنی شان یا با شهوت دیده شدنشان طعمه های خوبی برای بازی خوردن در زمین صاحبان قدرت و ثروت به حساب می آیند. سال 1۹85 باب گلداف هنرمند ایرلندی ردی بانی یک کنســرت خیریه بزرگ در ورزشگاه ومبلی لندن با اجرای مرکوری شد. هدف، کمک به قحطی زدگان اتیوپی بود. بیش از هفتاد هزار نفر در کنسرت خیریه الیو اید شرکت کردند و چیزی حدود 271 میلیون دلار کمک نقدی جمع آوری شد. نتیجه کار اما اصلا خوشایند نبود. تمام کمک های نقدی در قالب یک چک، طی مراسمی ویژه و پر از تشریفات به»منگیستو هایله ماریام دیکتاتور اتیوپی داده شد و او نیز کمک های خیریه را صرف خرید سلاح و سرکوب مخالفان داخلی اش کرد. هایله ماریام به پول کافی برای خرید سلاح رسید و باب گلداف و فردی مرکوری به شهرت و اعتبار اجتماعی شان افزودند اما در این فرآیند کسانی که قطعا هیچ سودی نکردند قحطی زدگان اتیوپی بودند. هر چند هایله ماریام مدتی بعد به جرم نسل کشی در اتیوپی ابتدا به حبس ابد و سپس به اعدام محکوم شد.

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «جنگ اوکراین نقطه عطف تحولات جهانی» چنین نوشت: از نــگاه تحليلگران روابط بين المللي، جهان همــواره در تعاريف گوناگون بحران ها چرخيده است. به طوري كه محك نقد و بررسي چگونگي روابط دولت ها، چه در سطح منطقه اي يا بين المللي بازتابي از چگونگي يا چرايي توازن قدرت شرقي و غربي توصيف و تعريف مي شد، اما اكنون توازن ســنتي يا تاريخي بين المللي قدرت به ويژه برآمده از شاخصه هاي كلاســيك آن (شرقي و غربي) به هم ريخته، تا آنجا كه تعاريف پايدار از قدرت تعيين كننده سيال شده است. ذخاير انرژي (نفت و گاز و...) و در كنار آن داشــتن قدرت تخريبي نظامي ـ امنيتي و تأكيد بر داشتن قدرت تكنولوژي و توليدات برتر همزمان در انحصار گرفتن بازارهاي سرمايه اي و نقش تعيين كننده دارد و به نوعي شــاخص شده است. در اين مسير قدرت اتمي چنان شده است كه توازن سياسي ـ امنيتي سه قدرت برتر جهاني (آمريكا، روسيه و چين) را به هم ريخته و نقد و تفســيرهاي آن در كنار نشانه ها و آينده نگراني فاجعه بار از بحران هــاي آب و هوا تا به هم ريختن تعادل در مقياس ثروت و فقر و آلودگي هاي محيط زيست بشري و امواج مهاجرت ها و تا به هم ريختگي بحراني فرهنگي و... نشانه هاي جهان ناپايدار شده است.

جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «تغییری متناسب با تحول در شورای عالی امنیت ملی» این گونه نوشت: با کناره گیری دریابان شمخانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی کشور که پس از 10سال مسئولیت انجام شد، سردار احمدیان با حکم ریاست محترم جمهور، به این مسئولیت منصوب گردید. دریابان شمخانی که توافق ایران با عربستان از مهم ترین دستاوردهای دوره حضور او در این مسئولیت بود، پیش از این با آوردن یک بیت شعر از محتشم کاشانی در توئیت شخصی خود، زمینه گمانه زنی درباره این تغییر را فراهم کرد و اینک جای خود را به دکتر احمدیان داد. سردار احمدیان که از دوره دانشجویی پزشکی در سال 1359 وارد سپاه شده و سطوح بالای مسئولیت و فرماندهی را در کارنامه عملکرد خویش دارد، علاوه بر مدیریت مرکز راهبردی سپاه از سال 1386 به این سو، از شهریورماه سال گذشته به عنوان عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نیز بوده که حاکی از قابلیت، توان و استعداد چندبعدی وی است.

خراسان: سعید برند در یادداشتی با عنوان «شاخص های رسانه امام رضایی» نوشت: می گویند عصر، عصر ارتباطات است. شاید در روزگــاری احساس می شد، قدرت برتر از آن کشوری است که تسلیحات پیشرفته تر و مخرب تری دارد یا شاید این تصور وجود داشت که عمر پایداری یک نظام، به میزان دسترسی اش به منابع انرژی است. اگرچه همه این ها در جای خود باقی است، اما اکنون این عقیده هم طرفداران زیـادی دارد که قدرت برتر درد حکمرانانی است که بتوانند بهتر و شایسته تر افکار عمومی جامعه را با خود همراه سازند. در مدیریت افکار عمومی و احیای حس اعتماد و انسجام سازی، ارکان موثری نقش ایفا می کنند و دستگاه های مختلفی وظیفه دارند، امــا یکی از مهم ترین ایـفـاگـران ایــن نقش، رسانه است. رسانه ای که می تواند همچون شمشیر دو لب در این مسیر ایفای نقش کند.

عصر ایرانیان: زهره الهیان در سرمقاله ای با عنوان «تحول در قوانین اقتصادی اولویت اصلی نمایندگان» چنین نوشت: در آستانه اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم مناسب است مردم در جریان اقدامات و عملکرد این دوره از مجلس قرار گیرند. بر این اساس مرور کارنامه مجلس یازدهم در خروجی نهایی و آنچه در عملکرد و مصوبات این دوره از مجلس انجام شده در این یادداشت مختصر خدمت ملت شریف ایران گزارش می شود. اولویت اصلی مجلس یازدهم، بهبود وضعیت معیشت و حل مسائل اقتصادی مردم بود که در این راستا اقدامات زیر انجام شد: الف: تحول در قوانین اقتصادی؛ اقدام برجسته مجلس یازدهم در خصوص تصویب 3۰ قانون برای اصلاح ریل گذاری اقتصادی کشور: مجلس یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که کمتر از دو سال به پایان دولت دوازدهم باقی بود و کشور از لحاظ شاخص های اقتصادی یط رها شدگی از لحاظ اقتصادی و تورمی در شرا اجرایی بود در این شرایط مجلس یازدهم همان گونه که در تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز وجود دارد.

قدس: حسینی در مطلبی با عنوان «چشم انداز روشن اقتصادی در شرق آسیا» این گونه نوشت: رئیس جمهور ایران به دعوت رسمی جوکو ویدودو رئیس جمهور اندونزی و با هدف تعمیق و گسترش روابـــط اقـتـصـادی، سیاسی و فرهنگی روزگـذشـتـه در سفری سـه روزه و در رأس هیئتی بلندپایه به جاکارتا پایتخت اندونزی سفر کـرد. رئیسی در این سفر عـلاوه بر دیـدار با رئیس جمهور اندونزی با رؤسای مجلس نمایندگان و مجلس مشورتی این کشور نشست و گفت وگو خواهد کرد. جلسه با تجار و فعالان اقتصادی دو کشور، گفت وگو با علما و اندیشمندان اندونزیایی و دیدار با ایرانیان مقیم اندونزی از دیگر برنامه های اقامت رئیس جمهور در جاکارتا خواهد بود. یک کارشناس شرق آسیا در گفت وگویی با قدس دربـاره اهـداف سفر رئیس جمهور به اندونزی اظهار کرد: اندونزی دومین کشور پرجمعیت مسلمان در جهان اســلام اسـت و ایـن کشور می تواند بازار خوبی برای کالاهای ایرانی از جمله اقلام خوراکی و موادغذایی باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه