روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله کلاس درس سیاست خارجی برای مدعیان اصلاحات، مرگ حیاط خلوت شیطان بزرگ، قانون پرطمطراق جوانی جمعیت و مشکلات پیش پا افتاده به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله کلاس درس سیاست خارجی برای مدعیان اصلاحات، مرگ حیاط خلوت شیطان بزرگ، قانون پرطمطراق جوانی جمعیت و مشکلات پیش پا افتاده» به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «کلاس درس سیاست خارجی برای مدعیان اصلاحات» نوشت: به عقیده صاحب نظران روابط بین الملل، سیاست خارجی منطقه ای و ارتقای روابط با همسایگان، مهم ترین و کلیدی ترین بخش سیاست خارجی هر کشور را تشکیل می دهد؛ چرا که به شکل مستقیمی دربردارنده منافع و به خصوص امنیت آن کشور است. یکی از نقاط قوت کارنامه دولت سیزدهم در حدود ۲ سال اخیر، دیپلماسی پویا و از جمله توجه ویژه به سیاست خارجی منطقه ای است. به این موارد توجه کنید: روز گذشته فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی در ســفر به تهران با وزیر امور خارجه و رئیس جمهور کشورمان دیدار کرد. فرحان در نشست خبری مشترک با امیرعبداللهیان تاکید کرد: همکاری با ایران، به سود منطقه و جهان اسلام است. این سفر پس از توافق اخیر ایران و عربستان انجام شد. چندی پیش خبرنگار رادیو بین المللی فرانسه در بیت المقدس گفته بود: رسانه های اسرائیلی می گویند که توافق ایران و عربستان و این وضعیت جدید، یک سیلی واقعی به گوش آمریکا و اسرائیل است.
اطلاعات: محمد درویش زاده در مطلبی با عنوان «تجویز گردن شکست یا جرم بدبین کردن مردم به نیروهای مسلح» چنین نوشت: اخیرا کليپى در فضاى مجازى پخش شده كه نشان مى دهد كــه يك فرمانده عالى رتبه نيروى انتظامى در مقام تشــويق و ترغيب همكارانش اظهار مى كند: هر كس خواست توى اين استان يا توى شهرســتان هاى ما خداى نكرده ناهنجارى كند، به حكم قانون گردنش را بشــكنيد؛ پاسخش هم با من! البته ضرورت برخورد با جرايم خشــن و ضرورت پليس مقتدر و قانونمند بر كسى پوشيده نيست؛ اما پليس زورگو و ناقض قانون در فرهنگ و جامعه ما هيچ جايگاهى ندارد و اين گونه رفتارها مى تواند مشمول جرم ايجاد جو بدبينى مردم نسبت به نيروهاى مسلح باشد. اصولا برخى اعمال و رفتارها براى آحاد نيروهاى مسلح به صورت خاص جرم انگارى شده اند؛ از جمله عنصر قانونى جرم مزبور در مــاده 55 قانون مجازات جرائم و مجازات نيروهاى مسلح آمده و تصريح مى كند: هر نظامى اى كه با اقدامات خلاف شــئونات نظامى، به هر نحوى از انحاء موجبات ايجاد بدبينى مردم را نســبت به نيروهاى مسلح فراهم نمايد، به حبس از دو ماه تا يك سال محكوم مى شود. عنصر مادى اين جرم مى تواند هر گونه فعل يا ترك فعلى باشــد كه موجبات بدبينى مردم به نيروهاى مسلح را فراهم كند. در اين راستا مصاديقى در حافظه و رويه قضايى دادســراى نظامى تهران وجود دارد؛ از جمله زمانى يك سخنران به همين اتهام - به خاطر مطالبى كه درباره ارتش مطرح كرده بود- مورد تعقيب كيفرى قرار گرفت.
جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «مرگ حیاط خلوت شیطان بزرگ» این گونه نوشت: نام امریکای لاتین در ادبیات سیاسی با واژه حیاط خلوت ایالات متحده امریکا مترادف است. جیمز مونروئه رئیس جمهور وقت امریکا، ۲۰۰ سال پیش امریکای لاتین را به عنوان حیاط خلوت ایلالت متحده اعلام کرده که به دکترین مونروئه مشهور شد و عملا به حضور مؤثر اروپایی ها در امریکای جنوبی خاتمه داده شد. بر اساس این دکترین، منطقه کارائیب و بلکه نیمکره غربی به عنوان منطقه نفوذ ایالات متحده دارای اولویت بسیار بالای امنیتی بوده و سرنوشت کشورهای این منطقه به سرنوشت ایالات متحده گره خورده است و حضور هر یک از کشورهای جهان در این منطقه تهدید ایالات متحده محسوب شده و با حضور مقتدرانه، سرنوشت ساز و ممانعت ایالات متحده روبه رو خواهد شد.
خراسان: سید صادق غفوریان در یادداشتی با عنوان «قانون پرطمطراق جوانی جمعیت و مشکلات پیش پا افتاده» نوشت: در ســـال هـــای اخــیــر، هــرگــاه از جمعیت و سـالـخـوردگـی نسلی سخن بـه میان مـی آیــد، بــدون استثنا از واژه بــحــران بــرای این غصه ها استفاده می شــود. حقیقت نیز همین اســت، جوامعی که بــه دلایـــل مختلف فـرهـنـگـی، اجـتـمـاعـی و اقــتــصــادی نـتـوانـنـد، مسئله کـاهـش جمعیت خـــود را حـتـی بــا راهــکــار مهاجرپذیری حــل کـنـنـد، آیــنــده روشــنــی پـیـش روی خـــود نـخـواهـنـد داشـــت. در کشور ما از حدود ۱5 سال قبل چرخش از سیاست آسیب رسان جلوگیری از افزایش جمعیت آغـاز شد و سرانجام در آبـان ۱400 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به تصویب رسید تا بخش مقننه، گام بلندی در ایجاد ابزارهای قانونی برای حمایت از افزایش جمعیت بـردارد. ضمن این که در قامتی فراتر نیز همین روزها کشور در تـدارک برنامه هفتم توسعه است که بـرای نخستین نوبت، فصل مجزا و مستوفایی با عنوان جمعیت و خانواده در آن لحاظ کرده است؛ برنامه و چشم اندازی که در صورت تحقق، نرخ باروری کشور را به رقم آرمانی 2.5 درصد خواهد رساند. چرا که اکنون در بحرانی ترین وضعیت هستیم. شاهد مثال این فاجعه، گزارش محققان ایرانی و بریتانیایی است که چندی قبل در هفته نامه پزشکی لنست منتشر و این گونه روایت شد: ایران در روند پیری جمعیت با شتابی روزافزون روبه روست؛ به طوری که در سال 2022میلادی، نسبت افراد باالی ۶0 سال در ایران از ۱0 درصد کل جمعیت فراتر رفته و نرخ رشد جمعیت در ایران 0/۷ است که کمترین نرخ در 25 سال گذشته است.
عصر ایرانیان: محمد رشیدی در سرمقاله ای با عنوان «استیصال غرب با تصویب قانون اقدام راهبردی مجلس» چنین نوشت: اجرای قانون اقدام راهبردی بر لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت از سوی سازمان انرژی اتمی کشورمان تاثیرگذار بود، متاسفانه بر اساس اجرای یکطرفه مفاد برنامه جامع اقدام مشترک، صنعت هسته ای کشورمان رو به تعطیلی حرکت می کرد اما با تصویب قانون یاد شده این روند متوقف شد و به سمت پیشرفت تغییر جهت داد. برجام به دلیل عهدشکنی کشورهای اروپایی و ایالات متحده معطل ماند و در این راستا ملت ایران دچار ضرر شدند، بر این اساس نمایندگان مردم برای صیانت از حقوق ملت و مقابله با تحریم ها، قانون اقدام راهبردی را تدوین کردند که رهبر انقلاب نیز در دیدار خود با دانشمندان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته ای صراحتا اعلام کردند نباید از قانون مصوب مجلس تخطی کرد.
قدس: معصومه محمدی در یادداشتی با عنوان «ثمره دیپلماسی همسایگی برای ایران» این گونه نوشت: روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آسیای مرکزی در 4۰ سال گذشته با فراز و نشیب هایی دنبال شده است. در دولت سیزدهم اما، با توجه به اولویت یافتن سیاست منطقه گرایی، شاهد تحول عمیق در نگرش نظام نسبت به رشد روابط در این حوزه هستیم که از آن می توانیم به تغییر نگاه راهبردی کشور یاد کنیم. برای فهم بهتر این موضوع لازم است به رشد روابط و تعمیق منافع ایران با برخی کشورهای غرب آسیا مثل سوریه، لبنان و عراق اشاره کنیم که فتح باب آن ابتدا در مسائل دفاعی و امنیتی بوده است، اما در گذر زمان دیگرحوزه ها نظیر علم و فناوری، تجارت و اقتصاد را نیز در برگرفته و شاهد تشکیل شبکه ای از عناصر متصل کننده این کشورها به یکدیگر هستیم که از نقطه کلان آن امنیتی است و به واسطه آن داد و ستد در دیگر زمینه ها قوام و رشد می یابد.
ارسال دیدگاه