سید محمد حسینی در گفتگو با دانا:
عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای کار ارزشمندی بود/ آماده همکاریهای چند جانبه با کشورهای عضو
معاون پارلمانی رییس جمهور، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را کار ارزشمندی دانسته و به آمادگی برای همکاری با کشورهای عضو در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای، اظهار داشت: "بسیار کار ارزشمندی صورت گرفت. در اجلاس سران کشورهای عضو شانگهای که به صورت مجازی برگزار شد، به صورت رسمی عضویت دائم ایران در این سازمان اعلام شد.
وی افزود: "قطعاً تبادلاتی که ما میتوانیم با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای داشته باشیم، شامل همکاریهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و مهمتر از همه اقتصادی خواهد بود."
حسینی همچنین تصریح کرد: "دیگران قصدشان این بود که ما در انزوا قرار بگیریم، ولی دیدند که ما بدون وابستگی به غربیها هم میتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم. انشاالله بعد از بحث سازمان شانگهای، بحث بریکس را نیز دنبال خواهیم کرد.
معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: تعامل گسترده با کشورها مجامع مختلف به ویژه همسایگان را نیز با قوت و جدیت پیگیری خواهیم کرد تابتوانیم از مزایای آن ها استفاده کنیم.
گفتنی است؛ جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه (۱۳ تیرماه ۱۴۰۲)، همزمان با آغاز بیست و سومین نشست سران سازمان همکاری شانگهای که به شکل مجازی و به میزبانی هند برگزار شد، رسما به عضویت سازمان شانگهای درآمد و به عنوان نهمین عضو سازمان همکاری شانگهای، فعالیتهایش را در این سازمان آغاز کرد، سازمانی که در حوزههای بسیاری فعالیت میکند و البته طبیعتا فعالیتهای اقتصادی برای اعضا اولویت دارد.
هرچند جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۵، به عنوان عضو ناظر، همکاریهایی با سازمان همکاری شانگهای داشت، اما شهریور سال گذشته بود که بالاخره انتظار ۱۶ ساله جمهوری اسلامی به پایان رسید و درخواست ایران برای عضویت رسمی و کامل در این سازمان در بیست و یکمین نشست سران شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان به تایید ۸ عضو دیگر این سازمان مهم منطقهای رسید.
محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور نیز با انتشار مطلبی در جدیدترین حساب کاربری خود در توئیتر در این باره نوشت: عضویت فعال در سازمانهای منطقهای و بینالمللی بخش مهمی از سیاست خارجی دولت آیتالله رئیسی مبتنی بر دکترین همسایگی و همگرایی است.
وی تصریح کرد: عضویت کامل در شانگهای با موفقیت نهایی شد. گام بعدی بریکس است.
ارسال دیدگاه