اخبار داغ

نشست مطبوعاتی مفصل رئیس کمیته ملی پارالمپیک؛

کارگری: ورزشکارسالاری نداریم/ در بازیهای پارآسیایی هانگژو رقابت سختی خواهیم داشت

کارگری: ورزشکارسالاری نداریم/ در بازیهای پارآسیایی هانگژو رقابت سختی خواهیم داشت
رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت: در هانگژو برای تکرار سکوی سوم دوره قبلی رقابت سختی خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست مطبوعاتی غفور کارگری رییس کمیته پارالمپیک درباره بازیهای پاراآسیایی هانگژو امروز برگزار شد. کارگری در ابتدا این نشست اظهار داشت: از حاشیه‌ها دوری می‌کنیم و ورود نمی‌کنیم. علاقه‌ای به مصاحبه ندارم اما عدم ورود به این حوزه ظلم است. معتقدم سالی ۲ نشست مطبوعاتی داشته باشیم و جلسه هم اندیشی داشته باشیم. در مقاطع خاص مثل پاراآسیایی و پارالمپیک برنامه بگذاریم.

وی افزود: در پارالمپیک کمترین مشکل را داریم. این نتیجه مدیریت فوق العاده حاج محمود بوده و بستر را برای چنین شرایطی فراهم کرده‌اند.

رییس کمیته پارالمپیک در ادامه به اهداف و برنامه‌ریزی‌اش در این کمیته اشاره کرد و گفت: رویکردمان در پارالمپیک ایجاد تحول است. باید به سمت تعالی حرکت کنیم؛ حرکتمان رو به جلو باید باشد‌. برای تحقق این رویکرد چند اصل بنیادی داریم که نخستین آن بیانات مقام معظم رهبری است و اگر این بیانات را پیاده کنیم، حرکت شتابانی خواهیم داشت. نخستین اصل کیفی‌گرایی است. بعد از آتن ۲۰۰۴ سیاست اصلی ما شد. اولویت بندی رشته‌ها در دستور کار ماست. در یک رشته‌ای که نه بستر آن وجود دارد و نه زیرساخت و نه ورزشکار، هزینه نباید کرد تا رشته‌های مدال‌آور در حاشیه قرار بگیرند. کارها در این حوزه باید هدفمند و برنامه محور باشد. سند راهبردی داشته باشیم.

وی افزود: اصل آسیب شناسی نیز در برنامه ماست. فرصتی برای آزمون و خطا و اشتباه نداریم. بعد از هر ایونتی باید نقاط قوت را تقویت کنیم و اشتباهات و ایرادات را برطرف کنیم. کارگروهی تشکیل داده‌ایم. اگر اشتباهات جاکارتا در هانگژو تکرار شد، باید نقد شویم.

کارگری در ادامه بیان کرد: روی اولویت‌ها باید تمرکز کنیم. رشته‌های ما اولویت‌بندی کرده‌ایم. در کمیته در حال حاضر تمرکز روی هانگژو داریم و هر هفته یک اردو را سرکشی می‌کنیم. در بودجه، هماهنگی و برنامه ریزی هانگژو در برنامه ماست. آخرین اصل نیز گسترش و بسط مسائل فرهنگی است و با پهلوانی و ادب و مردم‌داری همگن شود.

رییس کمیته ملی پارالمپیک در ادامه با اشاره برنامه‌هایش در حوزه قهرمانی گفت: ۲ رشته در المپیک و پارالمپیک داریم که نزدیک به ۳۰۰ مدال دارند؛ دوومیدانی و شنا. ما چه سهمی از این مدال‌ها داریم؟ سطح ما در المپیک صفر است. فقط یک ورودی در پاراشنا گرفتیم در ۲۰۰۸. این رشته‌ها از پاراتکواندو و پاراوزنه برداری و والیبال نشسته پیچیده‌تر نیستند و مشکل این است که در اولویت نیستند. برنامه ما اولویت این دو رشته است. به پاراشنا گفته‌ایم در پارالمپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس نه تنها سهمیه می‌خواهیم بلکه باید به سکو فکر می‌کنیم. در پارادوومیدانی بد نیستیم اما این سهم ما نیست.

کارگری در ادامه از تاسیس یک فدراسیون جدید در این حوزه خبر داد و گفت: در بین معلولیت‌ها در کشور از ۱.۵ تا ۲.۵ معلولین ذهنی داریم. حتی در IPC خیلی بها نمی دهند و تنها در چند رشته محدود فعالیت دارند. با موافقت وزیر فدراسیون مجازی توان‌خواهان ذهنی را راه‌اندازی کنیم. برای اینکه به مشکلات مکان و تجهیزات نخوریم، از NGO ها استفاده خواهیم کرد.

رئیس کمیته پارالمپیک از تعداد رشته ها و نفراتی که در بازیهای پاراآسیایی هانگژو شرکت می کنند، رونمایی کرد و گفت: در ۱۶ رشته در هانگژو شرکت می‌کنیم؛ ۱۶ مردان و ۱۱ زنان. پارادوومیدانی مردان و زنان، پاراتیراندازی مردان و زنان، در پاراوزنه برداری مردان و زنان، بسکتبال با ویلچر زنان و مردان، والیبال نشسته مردان و زنان، بوچیا مردان و زنان، پاراشنا مردان، پاراشطرنج مردان و زنان، گلبال مردان و زنان، فوتبال نابینایان مردان، پاراجودو مردان، پاراتیر و کمان مردان و زنان، پاراتنیس روی میز مردان، پارادوچرخه سواری مردان، پاراکانو مردان و زنان، پاراتکواندو مردان و زنان. مجموع ورزشکاران تا این لحظه ۲۱۲ نفر است که از این تعداد ۱۲۸ نفر مردان و ۸۴ نفر زنان هستند. زنان در قیاس با جاکارتا ۱۲ نفر بیشتر شده‌اند. ۶۶ نفر کادر فنی داریم. از جاکارتا بیشتر اعزام داریم و ۲ ، ۳ مورد دیگر اضافه کردیم. چهارمی ورزشکار جانباز را اضافه کردیم و رکوردش چهارم باشد اعزام می شود. نابینای مطلق و زیر ۱۸ سال را اعزام کردیم. بوچیا هم حمایتی اعزام می‌کنیم. در جاکارتا ۱۳ رشته بودیم و در هانگژو ۱۶ رشته خواهیم بود. کیفی‌گرایی به معنای نفی کمی‌گرایی نیست.

وی افزود: کیفیت گرایی داستان مفصلی دارد‌. فضای ورزش پاراالمپیکی به شدت رقابتی شده. در این فضا با وارد کردن تعداد زیاد ورزشکار نمی‌شود نتیجه گرفت. باید اولویت‌بندی کرد. با تعداد ورزشکار زیاد نمی‌شود تمرکز کرد. من در این زمینه فرمول مدیریتی دارم: فضای رقابتی+محدودیت منابع=تمرکز. این نتیجه ای است که از دهه پیش در برنامه ما بود. سرپرست پارالمپیک آتن بودم. یا مقام نمی‌آوردیم یا یک گونی برنز گرفتیم و ۷ رده در جدول سقوط کردیم. در همان آتن جلسه ستاد بازیهای پارالمپیک پکن را برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که کیفی گرایی کنیم.

وی از تصویب پاداش پای سکو در بازیهای پاراآسیایی گفت: همانند بازیهای آسیایی، پاداش پای سکو بازیهای پاراآسیایی هم ریالی است، طلا ۵۰۰، نقره ۲۰۰ و برنز ۱۰۰ تا درنظر گرفتیم. امکان افزایش هست.

 

کارگری درباره پیش بینی اش از مدال آوری ایران در هانگژو تصریح کرد: در هانگژو رقابت سختی خواهیم داشت. هند سرمایه‌گذاری خوبی داشته؛ چه در ورزشهای المپیکی و چه پارالمپیکی. هند قطعا رتبه بالاتری نسبت به دوره قبل خواهد داشت. قزاق‌ها جدی ورود کرده‌اند. چین قهرمان بلامنازع در یکی دو سال اخیر در مسابقات شرکت نکرده و تحلیل درستی از وضعیت آنها نداریم.

شرایط ما هم تغییراتی داشته. چند طلایی جاکارتا خداحافظی کرده‌اند. چند طلایی ما به رکورد طلا نمی‌رسند. با ادغام کلاس‌ها چند طلا را از دست داده‌ایم. رقبای جدی پیدا کرده‌ایم. کمبود بودجه دست ما را بسته. تکرار مقام سوم دشوار است اما برنامه ماست. ورزشکاران جدیدی داریم. پاراتکواندو و پاراکانو اضافه شده‌اند که امید ما برای مدال هستند و ما امیدواریم.

رئیس کمیته پارالمپیک در پاسخ به پرسش خبرنگار دانا درباره رواج پدیده مذموم ورزشکارسالاری در رشته های پارالمپیکی به ویژه با توجه به شرایط ساره جوانمردب و زهزا نعمتی بیان کرد: ورزشکارسالاری در پارالمپیک نداریم و این نگرانی وجود ندارد. ساره جوانمردی بچه دار شده و بواسطه شرایطش در تمرین و اردو حضور نداشت و با ما هماهنگ بود. ورزشکارسالاری وقتی بروز پیدا می‌کند که خودمختار باشد و نهاد بالادستی خبر نداشته باشد. نعمتی هم همینطور با ما هماهنگ است.

کارگری درباره بودجه کمیته ملی پارالمپیک گفت:  بودجه سال گذاشته ۱۰۹ میلیارد بوده و در امسال ۱۸۰ میلیارد رسانده‌ایم.۳ جلسه در مجلس بوده‌ام و ۱۰۰ میلیارد دیگر هم اضافه شد. جمعا ۲۶۶ میلیارد بودجه داریم اما به نسبت همین افزاش، هزینه های ما بالا رفته. هزینه‌ها بالاست و طرح‌ها را باید اجرا کنیم. هانگژو ۱۹۰ میلیارد هزینه دارد. برآورد ۲ ماه پیش ۱۷۰ تا بود که با افزایش هزینه‌ها به ۱۹۰ می رسد؛ یعنی بودجه یک سال ما. طرح تحول زنان را داریم، طرح استعدادیابی داریم و همه اینها هزینه بر است. مشکل افزایش هزینه‌ها عمومی است. نگاه توسعه و تحول داریم و این هزینه‌بر است.

وی درباره برنامه هایش برای ارتقا سطح ورزشکاران پارالمپیکی گفت: ارتقا سطح فنی ورزشکاران مهم است. در حال حاضر خوبیم اما با این سطح نمی‌توانیم در سطح اول دنیا رقابت کنیم و عقب می‌مانیم. ما برای رسیدن به این نتیجه بین ورزشکاران داخلی رقابت و انگیزه ایجاد کردیم. شرایط اکثریت تیم‌های ما خوب است، خیلی خوب و عالی نیست، متوسط هم نیست. اردوها منظم است. بازدید منظم داریم و شرایط را پیگیری می‌کنیم. باید از یافته‌های علمی بیشتر برخوردار باشیم و علم و دانش مربیان اضافه کنیم چون عقبیم. به داشتن مربیان تمام وقت رسیده‌ایم. مربیان ما الان پاره وقت هستند‌. مربیان دغدغه‌مند و بادانش می‌خواهیم. در بحث تغذیه داریم آرام آرام تغییر می‌کنیم. ۵ عامل اصلی و ۵ عامل پشتیبان تمرکز کرده‌ایم که نتیجه آن ارتقا هست.

وی همچنین درباره برنامه های کمیته پارالمپیک در حوزه استعدادیابی بیان کرد: در استعداد زیر۲۳ سال چالش داریم. بعد از پارالمپیک پاریس در برخی از رشته‌ها چالش جدی خواهیم داشت. باید استعدادیابی کنیم و مسئولیت آن با نابودگر است. در ساختار تشکیلاتی هم در معاونت فنی تحت استعدادیابی دیده‌ایم که مستقل باشد. کارهایی را هم شروع کردیم و اردو می‌گذاریم با همین هدف.

کارگری درباره برنامه هایش برای اشتغال ورزشکاران پارالمپیکی گفت: شغل ورزشکاران سخت است و برای پارالمپیکی‌ها سخت‌تر. در قانون آمده برای ورزشکاران معلول. ما باید قانون را اصلاح کنیم. من تنهایی نمی‌توانم حل نمی‌کنیم. کمیته‌ای به اسم نخبگان تشکیل داده‌ایم از ورزشکاران که یکی از مباحث استخدام و شغل ورزشکاران است.

رئیس کمیته پارالمپیک در پاسخ به سئوالی درباره عدم توجه فدراسیون ها به رشته های پارالمپیکی تصریح کرد: در بحث انشقاق و جداسازی رشته‌ها از فدراسیون جانبازان و معلولین عجله کردیم و زیرساخت وجود نداشت. متاسفانه برخی از فدراسیونها هم نگاه جدی ندارند. تفاهمنامه‌ای آماده کردیم که برای جداسازی هم از لحاظ زیرساخت هم از لحاظ نگاه. از بخش پارالمپیکی در هیات رییسه عضو ندارند که باید باشه با حق رای. هیات‌های استانی هم بسیار غریبه هستند که باید با هیات استانی جانبازان و معلولین هماهنگ شوند. در بحث هزینه‌ها نیز باید مشاکرت جدی داشته باشند. باید برای کسب سهمیه ۵۰ درصد هزینه‌ها را بدهند در جهانی که کلن با خودشان است.

وی در پایان از نام، شعار و سرپرست نمادین کاروان بازیهای پاراآسیایی هانگژو رونمایی کرد: نام، شعار کاروان و پرچمدار بر اساس وحدت انسجام ملی انتخاب کردیم. همینطور در بحث انتخاب سرپرست نمادین را با یک منطق انتخاب کردیم. نام کاروان «فرزندان ایران» و شعار کاروان  «ایمان، ایران، افتخار» انتخاب شد. سرپرست سمبلیک و نمادین کاروان نیز دختر شهید الداغی، آوا الداغی شد. پرچمدار نیز ساره جوانمردی با هویت جدید به عنوان مادر قهرمان خواهد بود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه