اخبار داغ

دانا گزارش می دهد؛

آش دولت غربگرا هنوز دهان مردم را می سوزاند!

آش دولت غربگرا هنوز دهان مردم را می سوزاند!
گره زدن آب و برق مردم در دولت روحانی به برجام موجب شد که دو سال پس از پایان عمر دولت غربگراها هنوز بسیاری از ناترازی ها در کشور جبران نشده باقی بماند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ برنامه پنج ساله توسعه در حقیقت چشم انداز حرکت دولت ها در یک دوره پنج ساله است که تحقق آن در بخش های مختلف می تواند کشور را برای حرکت رو به جلو و دستیابی به توسعه در بخش های گوناگون اقتصادی مهیا کند.

عقب ماندن از برنامه توسعه پنج ساله، موضوعی است که چنانچه در هر بخشی با کم کاری دولت رخ دهد، می تواند مشکلات عدیده ای در آن بخش و حتی سایر بخش ها برای مدیریت اجرایی کشور فراهم کند که این امر زمینه ساز نارضایتی مردم و  کاهش سرمایه اجتماعی خواهد شد؛ چرا که این روند معیوب و ناترازی که در یک بازه زمانی از مدیریت اجرایی کشور رخ می دهد می تواند دومینووار به ادوار بعدی و دولت های دیگر نیز منتقل شود.

تولید برق در کشور و ساخت نیروگاه یکی از مهمترین مقوله هایی است که مجلس شورای اسلامی با تدوین قانون پنج ساله توسعه برای دولت های مختلف تعیین وظیفه کرده و تکلیف دولت را برای حرکت در مسیر برنامه توسعه به طور گام به گام مشخص می کند، اما عقب ماندن از برنامه پنج ساله، کشور را دچار بحران جدی کرده و بخش های مختلف را درگیر این عقب ماندگی خواهد کرد.

مجلس شورای اسلامی در تدوین برنامه ششم توسعه، دولت را برای تولید ۱۱ هزارمگاوات برق موظف کرده بود، این سند بالادستی به طور گام به گام تمهیداتی را اندیشیده بود تا تحقق این مهم در دولت وقت محقق شود، اما ناتوانی در اجرای این قانون و یا بی میلی به اجرا آن زمینه ای را فراهم کرد که کشور در طول سالهای اخیر با مشکلات جدی در تولید برق بخش های مختلف از مصارف خانگی تا کارگاه های تولیدی مواجه شود.

در حقیقت دولت یازدهم و دوازدهم که حسن روحانی سکاندار آن بود با اجرای معیوب قانون در کشور، از برنامه ششم توسعه عقب ماند و حالا پس از گذشت دو سال از عمر دولت سید ابراهیم رئیسی، کشور همچنان در باتلاق دولت برجام خواه گرفتار است.

چرا روحانی از برنامه ششم توسعه عقب ماند؟

صفر تا صد دولت یازدهم و دوازدهم به سیاست خارجی و رویای توافق با غرب و آمریکا گره خورده بود، رویایی که برای مردم با گره های کور اقتصادی تعبیر شد.

رضا اردکانیان، وزیر نیروی وقت در دوران تصدی خود بر این وزارت خانه علت عدم تحقق برنامه ششم توسعه در تولید برق را تحریم های اقتصادی عنوان کرده و گفته بود «جنگ اقتصادی تحمیلی در طول سال‌های اخیر در قالب تحریم‌ها سبب شد تا امکان سرمایه‌گذاری خارجی در کشور وجود نداشته باشد و به تبع آن شرایط عمل به تعهد وزارت نیرو نیز حاصل نشود.»

این اظهارات در حالی مطرح است که بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی بر این باورند که قانون گذار برای تحقق بندهای قانون توسعه، راهکارهای دیگری جز جذب سرمایه خارجی در نظر گرفته است، اما آنچه مسلم است دولت حسن روحانی عزمی برای اجرای قانون ولو با راهکارهای قانونی دیگر نداشت. همین امر باعث شد کشور همچنان گریبانگیر مدیریت معیوب دولت قبل باشد.

شرطی کرد اداره کشور و گره زدن همه چیز به برجام!

حسن روحانی در دوران ریاست جمهوری خود، تمام بخش های کشور را مشروط به برجام کرد و نیز پذیرفتن FATF را تنها راه خروج کشور از مشکلات اقتصادی دانست؛ از این رو از اهرم فشار برای متقاعد کردن نظام جمهوری اسلامی برای انجام مذاکره و پذیرفتن FATF استفاده کرد؛ در حالی که به باور کارشناسان حوزه انرژی تکنولوژی و ابزار لازم برای ساخت نیروگاه حرارتی و تولید برق در کشور وجود داشت. بهره گیری از این امکان سبب شد تا در نخستین سال مسئولیت دولت سیزدهم، رکورد ساخت نیروگاه حرارتی زده شود. در حالی که با رشد ۶ هزار مگاواتی واحدهای نیروگاهی رکوردی با ارتقای ۲۲ درصد در کشور به ثبت رسید.

تلاش برای جبران ۳۱ درصدی ناترازی برق در سال ۱۴۰۱ اما با وجود ثبت رکورد ساخت نیروگاه حرارتی نتیجه ای صد در صدی به دنبال نداشت؛ چرا که افزایش میزان تقاضا سالانه خود باری بر دوش کشور شد تا همچنان سوء مدیریت دولت قبل، دامن گیر کشور و مردم باشد.

مصطفی طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به اینکه افزایش تولید برق و مدیریت مصرف تنها راهکارهای جبران قطعی های برق است، گفت: دولت قبل با افزایش سالانه ۲ مگاوات بر تولید برق، نتوانست در اجرای قانون ششم توسعه موفق باشد و همین امر باعث بروز عقب ماندگی از برنامه توسعه پنج ساله شد.

وی با اشاره به اینکه به موجب قانون قطع برق بنگاه های تولیدی، آخرین اولویت در جبران کاستی هاست، ادامه داد: متاسفانه در شرایطی هستیم که با قطع برق این بخش ها نیز مواجهیم بنابراین برای جبران کاستی های سالهای قبل علاوه بر افزایش تولید چاره ای جز مدیریت مصرف نداریم.

طاهری با اشاره به اینکه باید انگیزه برای بخش خصوصی فراهم شود تا به تولید برق در کشور کمک کند، تصریح کرد: پرداخت مطالبات بخش خصوصی و ایجاد انگیزه برای این بخش می تواند کاستی های دولت قبل را جبران کرده و ناترازی به وجود آمده از دولت آقای روحانی را از بین ببرد.

حامیان سیاست های دولت قبل چرا به قطعی ها معترض اند؟!

با وجود اینکه کشور همچنان تاوان عملکرد دولت غربگرای حسن روحانی را می دهد، اما حامیان این دولت امروز نسبت به قطعی برق بیش از همه گلایه مند هستند. جریان رسانه ای غربگرا بدون آسیب شناسی ریشه قطعی ها و میراثی که دولت مورد تایید آنها برای کشور به ارمغان آورد در تلاش است که با فرار رو به جلو افکار عمومی را نسبت به آمارهای دولت وقت بی اعتماد کند. حال، دولت سیزدهم نشان داد که می تواند کشور را بدون دمیدن در آتش تحریم ها اداره کرد تا افکار عمومی خود نسبت به عملکرد دولت قضاوت کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه

نظرات
حمید -> 1402/05/28
پاسخ

هزاران خسارت جبران ناپذیر به این کشور توسط همین آدمها وارد شد و هنوز دارن راس راس میچرخن

ملیحه -> 1402/05/28
پاسخ

هم ظریف، هم روحانی و هم سایر اعضاشون رو باید دستگیر کنند که با اعتماد مردم بورس رو خوردند و بردند و...

مجید -> 1402/05/28
پاسخ

بنظرم کل کابینه و رییس دولت غربگرایان رو ببرن محاکمه کنند و از خجالتش در بیان

حاجی اصغری -> 1402/05/28
پاسخ

آشی که روحانی و دار و دسته ش برای مردم پختند ابدالدهر دهن مردم رو خواهد سوزاند

احدی -> 1402/05/28
پاسخ

ایکاش برای یکبار هم شده روحانی رو به محکمه روا می داشتند