روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله خیلی دور، خیلی نزدیک، عملیات تروریستی برای احیای فتنه، اهمیت ظرفیتهای مردمی برای حفظ امنیت اجتماعی به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله خیلی دور، خیلی نزدیک، عملیات تروریستی برای احیای فتنه، اهمیت ظرفیتهای مردمی برای حفظ امنیت اجتماعی به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «خیلی دور، خیلی نزدیک» نوشت: موزه خبر در خیابان پنســیلوانیا حدفاصل ساختمان کنگره تا کاخ ســفید، پنج شــنبه ۲1 ژانویه ۲010 میزبان یک مراســم ویژه بود. وزارت خارجه آمریکا جمعی از پیمانکاران، فعالان و شــرکت های مرتبط با خود در حوزه فناوری ارتباطات، فضای مجازی و مهندسی شبکه را گردهم آورده بود تا راهبرد جدید خود در ارتباط گیری با افکار عمومی و پیشــبرد اهدافش در جهان را تشریح کند؛ چیزی که از آن با عنوان»دولت داری قرن بیست و یکم تعبیر می کرد. مدعوین شامل کشورها و ملیت های مختلفی می شدند؛ از ایرانی گرفته تا چین، مولداوی، کلمبیا، لبنان، مصر و... ســخنران مراسم وزیر خارجه وقت ایالات متحده، هیلاری کلینتون بود. خانم کلینتون در آن ســخنرانی مســئولیت حفاظت از آزادی بیان و دسترســی به اینترنت را برعهده آمریکا دانست و هشدار داد اینترنت و فناوری های جدید ذاتا بی طرف هستند اما اگر آمریکا به عنوان یک قدرت خیرخــواه! به آنها جهت دهد می تواننــد ابزارهایی مفید و رهایی بخش باشــند: فناوری های جدید در مبارزه برای آزادی و پیشرفت خاصی را نمی گیرند اما ایالات متحده این کار را می کند... ما می دانیم که زیرساخت اطلاعاتی جهان همان چیزی خواهد شد که ما و دیگران آن را می سازیم. کلینتون از سرمایه گذاری وزارت خارجه آمریکا بر پروژه ها و ابزارهایی جدید با محوریت ســاخت و دسترسی به شبکه های ارتباطی خبر داد: ما از توسعه ابزارهای جدیدی حمایت می کنیم که شهروندان را قادر می سازد با دور زدن سانسور از حق آزادی بیان! استفاده کنند. ما در حال ارائه بودجه به گروه هایی در سراسر جهان هستیم تا مطمئن شویم که این ابزارها به زبان های محلی و به همراه آموزش های لازم برای دسترســی ایمن به اینترنــت، است.
جوان: حمیدرضا شاه نظری در یادداشتی با عنوان «عملیات تروریستی برای احیای فتنه» چنین نوشت: با گذشت چند ماه از شکست دشمنان در فتنه پاییز گذشته، عملیات تروریستی مجدد در حرم احمدبن موسی علیه السلام در شیراز چه معنایی دارد و با چه هدفی انجام شده است؟ پیش از پاسخ به این سؤال باید درباره اهمیت اغتشاشات سال گذشته برای امریکایی ها و صهیونیست ها سخن گفت. اواخر بهار سال گذشته بود که خبرهای زیادی از قریب الوقوع بودن موفقیت در رسیدن به یک توافق ولو مقطعی و موقت بین مذاکره کنندگان ایرانی و امریکایی به گوش می رسید و رسانه های داخلی و خارجی مملو از اخبار و تحلیل ها حول این موضوع بود. حتی مذاکراتی در اوایل تابستان سال قبل در دوحه قطر با حضور نمایندگان ایران و امریکا هم انجام گرفت که به رغم مواضع معتدل ظاهری امریکایی ها و انعطاف تیم ایرانی برای رسیدن به نتیجه، مذاکره کنندگان امریکایی به راحتی و به صورتی سؤال برانگیز از یک توافق در دسترس گذشتند و آن را نادیده گرفتند. علت این احساس استغنای امریکایی ها به رغم نزدیک بودن به یک توافق مرضی الطرفین هرچند محدود، در کمتر از سه ماه بعد روشن شد. در واقع امریکا و متحدانش همزمان با مذاکرات هسته ای با ایرانی ها و سرگرم کردن افکار و اذهان مردم و تحلیلگران با آن، مشغول تدارک فتنه ای شوم علیه ملت ایران بودند که با اسم رمز زن، زندگی، آزادی کمتر از سه ماه بعد شعله ور شد. شواهد و قرائن متعددی این واقعیت را نشان می دهد. حتی امید به موفقیت این فتنه که با هدف گذاری به خیابان کشاندن جمعیت کثیری از مردم به عنوان معترض و ایجاد آشوب سراسری در کشور و فعال کردن گروهک های تروریستی و تجزیه طلب برای ایجاد جنگ داخلی در ایران تدارک دیده شده بود، به حدی بود که مقامات امریکا بار ها به طور رسمی از پایان اولویت مذاکرات در آن مقطع برای آنان و به انتظار نتایج اغتشاشات نشستن سخن گفتند.
خراسان: علیرضا میریوسفی در یادداشتی با عنوان «بحران اوکراین وضعیت راهگذرهای آسیایی و فرصت های ایران» این گونه نوشت: بعد از جنگ اوکراین، اهمیت راهگذر میانی شامل کانال زنگزور مضاعف شده است و این موضوع می تواند تهدیدی برای ایران، کشورهای آسیای میانه و حتی هند تلقی شود. فعال سازی فوری راهگذر شمال- جنوب با همکاری ایران، روسیه، هند و کشورهای آسیای میانه مهم ترین اقدام برای مهار این تهدید خواهد بود. بعد از شــروع بحران اوکــرایــن، اهمیت راهگذر میانی به سرعت در حال افزایش است و طی یک سال گذشته ترافیک بار و کالا از راهگذر میانی به 3.2 میلیون تن در سال 2022 رسیده است که تقریبا تمامی آن از سهم راهگذر شمالی کاسته شد. ایران که سال هاست خود را مسیر اصلی ترانزیتی شمال به جنوب و دسترسی کشورهای آسیای میانه به خلیج فـارس تعریف کـرده اسـت، نگران از دسـت دادن مزیت هـای خـود توسط راهگذر میانی است و این راهگذر را رقیب اصلی راهگذر بین المللی ترانزیتی شمال-جنوب یــاINSTC می دانـد.
عصر ایرانیان: علی اکبر علیزاده در سرمقاله ای با عنوان «تعمیق روابط سیاسی کشورها در گرو تعاملات تجاری» نوشت: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آفریقای جنوبی از اهمیت بالایی برخورداری است، متاسفانه سیاست خارجی کشورمان در سالیان قبل معطوف به ارتباط با چند کشور غربی شده بود و این امر موجب عقب افتادن ایران در ارتباط و تعامل با دیگر کشورها از جمله کشورهای حوزه آفریقا شد. مطابق نظر کارشناسان سهم ایران در اقتصاد آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا طی چند مدت گذشته افزایش داشته و این نشان دهنده دیپلماسی پویا و فعال است. آفریقای جنوبی در حوزه معادن، کشاورزی و غیره دارای منابع غنی بوده و مستعد سرمایه گذاری های سودآور است، در این میان می توان گفت که تقویت و افزایش مناسبات اقتصادی میان ایران و آفریقای جنوبی سبب افزایش سطح روابط در حوزه های سیاسی، بین المللی، فرهنگی، اجتماعی و غیره می شود.
قدس: حسین محمدی اصل در یادداشتی با عنوان «اهمیت ظرفیت های مردمی برای حفظ امنیت اجتماعی چنین نوشت: نقش آفرینی مردم در تأمین امنیت جامعه، هم از جهت مقابله با ناهنجاری ها و هم به عنوان یکی از فرصتها و عوامل مؤثر در تأمین امنیت ملی حائز اهمیت است. این ظرفیت مهم مردمی هنگامی محقق می شود که مردم از آگاهی مناسبی در مورد مقررات، حدود و حقوق خود و دیگران بهره مند باشند. در این خصوص، اولویت بخشی به نقش مردم و حقوق آن ها بی تأثیر نیست. زمانی که آحاد جامعه به وضوح شاهد احقاق حقوق خود باشند و ببینند دستگاه حاکمیت نسبت به مزیت های جامعه معتقد است و بـرای آن مابه ازا در نظر می گیرد، وارد صحنه می شوند و نقش خود را ایفا می کنند. نخستین اولویت که برای استفاده از ظرفیت های مردم با هدف حفظ امنیت اجتماعی الزم است، مسئله انگاره سازی و گـزاره پـردازی است.
ارسال دیدگاه