اخبار داغ

گاهی‌وقت‌ها نامرئی وارد فدراسیون می‌شویم؛

عظیمی: ۹۰ هزار یورو به فیده بدهکاریم/ شرکت در انتخابات شطرنج؟ تکلیف شود، آماده‌ام!

عظیمی: ۹۰ هزار یورو به فیده بدهکاریم/ شرکت در انتخابات شطرنج؟ تکلیف شود، آماده‌ام!
سرپرست ریاست فدراسیون شطرنج گفت: تا این لحظه و بدون احتساب صورت‌های مالی ۲۰۲۳ و بدهی میلیاردی داخلی، ۹۰ هزار یورو به فیده بدهکاریم.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ شهرام عظیمی، سرپرست ریاست فدراسیون شطرنج در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: هدف اصلی و اولویت ما کسب نتایج درخشان در بازی‌های آسیایی است، زیرا کسب مدال در این بازی‌ها از اهمیت زیادی برای ورزش کشور برخوردار است. امیدوارم نتایج شطرنج‌بازان در هانگژو به گونه‌ای باشد که بتوانیم پاسخگو باشیم. در بخش مردان چالش خاصی نداریم و شاید مقتدرترین تیم تاریخ شطرنج ایران را در اختیار داریم و با حضور بهترین‌های شطرنج آسیا و جهان در قالب تیمی یکدست، امیدوارم به کسب خوشرنگ‌ترین مدال هستیم. اگر اتفاق خاصی رخ ندهد قطعا توانایی کسب مدال داریم.

وی در ادامه بیان داشت: در بخش زنان هم یک نماینده داریم و مبینا علی نسب به عنوان تک نماینده در بخش انفرادی مسابقه خواهد داد. علی‌نسب کار بسیار سختی برای کسب مدال دارد و دلیل اصلی آن هم به ضعف در پشتوانه‌سازی و کمبود مربی و بازیکن برمی‌گردد. دلیل دیگر آن هم توجه بیش از حد به بخش مردان بوده که باعث شده در سال‌های گذشته از بخش زنان غافل شده باشند. 

عظیمی پیرامون انتقادها از سرمربی تیم ملی در مسابقات جهانی عنوان داشت: علم مربیگری ابعاد مختلفی دارد و اردشی علاوه بر آنکه حضور ۱۰ ساله در تیم ملی به عنوان بازیکن، سالیان سال مربی تیم ملی در رده‌های مختلف سنی بوده است. قبل از اردشی، پوررمضانعلی ازدواج کرد و به همین خاطر انصراف‌شان از هدایت تیم ملی را اعلام کردند. در لیست اعلامی به کمیته ملی المپیک علاوه بر اسم پوررمضانعلی، نام اردشی هم بود و به همین خاطر باتوجه به نیاز به حضور سرمربی بالای سر تیم در هانگژو، از اردشی خواهش کردیم هدایت تیم ملی برعهده بگیرد.

وی در این رابطه گفت: رقابت‌های جهانی باکو بالاترین سطح مسابقات انفرادی در سراسر جهان است. مطلوب ما هم این بود که هزینه‌های ملی پوشان را بدهیم، اما با توجه به شرایط فدراسیون شطرنج فقط توانستیم مجوز شواری برون مرزی را گرفتیم. جایزه دور اول ۳ هزار دلار و دور دوم ۶ هزار دلار است و این حق ورزشکاران است، اما درخصوص تقبل هزینه‌های اعزام واقعا بودجه کافی نداشتیم.

سرپرست فدراسیون شطرنج درباره وضعیت مالی فدراسیون تاکید داشت: فدراسیون شطرنج در حال حاضر ۹۰ هزار یورو به فیده دارد و علاوه بر آن یک میلیارد تومان دبگر بدهی داخلی داریم که بخش قابل توجهی از آن مربوط به مسابقات زون آسیا است که اگر تامینی بود، قطعا پرداخت می‌کرد، اما در نهایت با توجه به استعفای تأمینی، الان ما مجبور به پرداخت آن هستیم. همچنین فدراسیون شطرنج ۱۷ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد. با این وضعیت واقعا تقبل هزینه‌های ملی‌پوشان سخت است.

وی در واکنش به این که در انتخابات شرکت می‌کند یا نه، تصریح داشت: با صدای رسا و بلند و صریح می‌گویم؛ سرباز نظام هستم و هر جا تکلیف شود، می‌روم کمک می‌کنم. ۱۱ ماه در فدراسیون رزمی بوده‌ام. رفتارهای ما آیا شائبه‌ای ایجاد کرده؟ آخرش هم در فدراسیونی کاندید نشده‌ام. اعتقاد به این ندارم که جایی را تسخیر کنیم و بی‌تاثیر باشیم، آن هم در این وضعیت مملکت. تکلیف بشود، هر جا آماده خدمت هستم. ثابت کرده‌ام سربازم و یقه بسته‌ام و با اعتقاد حرف می‌زنم. مدل مدیریتی من این است؛ اگر تکلیف کردند، باید از منبع و مرجعش صادر شود. اگر بگویند همین الان برگرد وزار‌ت‌خانه، برمی‌گردم‌. این‌جا محل خدمت و نوکری ماست.

عظیمی در مورد کارهایی که در فدراسیون انجام داده، گفت: از زمان ورود، گروه جهادی در فدراسیون راه انداخته‌ام. همین الان استاد پوررمضان‌علی در استان سیستان‌وبلوچستان دارد بدون ریالی کار می‌کند، کسی که ۲ میلیون باید برای هر جلسه آموزش خصوصی بگیرد. برای ترویج فرهنگ شطرنج، تاپ‌لول‌ترین مربی‌ها را پای کار آورده‌ایم. از ۶ تا ۲۰ سالگی تیم ملی داریم و از همه مربیان دعوت کردیم تا نشستی ۷ یا ۸ ساعته برای نقاط مشترک داشته باشیم. هزینه‌ای که فدراسیون برای شطرنج‌بازان دارد، از عهده خانواده‌ها خارج است. مربی‌ها باید طبق شروط فدراسیون برای ساعات کلاس‌ها شرکت کنند. ما ظرفیت آموزش آنلاین هم داریم و از این برای مربی‌ها استفاده می‌کنیم.

وی در این باره خاطرنشان ساخت: با هیات‌ها نشستم و بدون اولویتی حرف زدم. دست هیات‌ها خالی است و با مشکل ساعت که هزینه بالایی هم دارد، مواجه‌ایم. حامیان مالی پای کار نمی‌آیند و پخش تلوزیونی هم نیست. داریم رایزنی می‌کنیم که ساعت را از چین از سمت سفارت‌خانه وارد کنیم. برای توسعه همگانی این رشته هم فکر کرده‌ایم و می‌خواهیم مربی رایگان در شهرداری تهران برای آموزش بچه‌ها اعزام کنیم. دیداری هم با سفیر هندوستان داشتیم و برنامه‌های زیادی برای توسعه شطرنج تا زمانی که هستیم، داریم.

عظیمی درمورد شرایط همکاری با شادی پریدر، تصریح داشت: تزریق آرامش برای ما خیلی مهم است تا بتوانیم کارهای خود را پیش ببریم. پریدر یکی از نوابغ ورزش کشور است و احترام زیادی برای شخصی ورزشی او قائل هستم و به صورت تلفنی با وی در ارتباط هستم و از راهنمایی‌هایش استفاده می‌کنم. اینجا خانه شطرنج‌بازها است و امثال عظیمی نمی‌توانند اینجا را از صاحب‌خانه‌ها بگیرند. از طرفی دلیلی ندارد که بیل و کلنگ برداریم و به در و دیوار بکوبیم. منطقی نیست که الان شیشه‌های فدراسیون را بشکنیم. از پریدر خواسته‌ام که موقتا از فضا دور باشد تا شاید مدتی بعد بتوانیم از حضور و وجود او که خیلی زحمت کشیده است استفاده کنیم.

وی درمورد شرایط احسان قائم‌مقامی خاطرنشان ساخت: او فعلا در آمریکا حضور دارد و من با او‌ ارتباط گرفتم. مگر‌ می‌شود نام شطرنج را ببریم و یادی از قائم‌مقامی نکنیم؟ فدراسیون قائم‌مقامی و قائم‌مقامی‌ها را در آغوش می‌گیرد. مقرر شد که احسان به ایران بازگردد تا از ظرفیت وی استفاده کنیم. این شرایط برای آرین غلامی که در ترکیه حضور دارد هم وجود دارد که او دوشنبه به فدراسیون می‌آید.

سرپرست فدراسیون ادامه داد: هیات رئیسه باید تقویت شود و نباید منتظر حقوق از فدراسیون باشد. این فدراسیون، انگار فدراسیون سرپرست‌ها شده. با این وضعیت، فدراسیون این پتانسیل را ندارد. یک‌سری چیزها با افکار اسلامی ما جور نیست. هر چیزی پروتکلی دارد. سعی می‌کنیم در بحث بانوان هم از خود بانوان استفاده کنیم و راهنمایی بگیریم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه