روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وطنفروشها این شکلیاند، سیاستگذاری زیارتی نیازمند بازنگری جدی، آسیامحوری دولت به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله وطنفروشها این شکلیاند، سیاستگذاری زیارتی نیازمند بازنگری جدی، آسیامحوری دولت به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «وطن فروش ها این شکلی اند» نوشت: استاد درس نظریه های پیشــرفته جامعه شناسی ۲، درباره پژوهشــی که در ایام فتنه زن زندگی آزادی روی دختران نوجوان یکی از مناطق تهران انجــام داده بود، برایمان حرف می زد. می گفت، در بحبوحه آشــوب ها، انتخاب چنین جامعه آماری برای مطالعه، کار بســیار سختی بود چرا که به نظر می رسید، بخشی از آنها دچار نوعی اختلال جمعی شــده اند. اختلال جمعی اختلالی اســت که در یک گروه، قبیله، جمع و حتی در یک جامعه دیده می شــود غالبا در جوانان و نوجوانان که از مشخصه های بارز آن، پرخاشــگری، افسردگی و... است. کتاب در جست و جوی معنا، ویکتور فرنکل بــه عبارتی نوعی اختلال ذهنی-رفتاری که می تواند جوامــع کوچک یا بزرگ را به صورت توامــان درگیر رفتارهایی مثل پرخاشگری، خشــم و حتی خشونت کند. اســتاد می گفت این نوع اختالل چنان از طریق فضای مجازی روی جامعه هدف و مورد مطالعه حاکم شده بود که، سؤال های فرعی پژوهش را هم نمی توانستم به دلیل واکنش های عصبی جامعه آماری، به راحتی بیان کنم. آن قدر این واکنش در پژوهش تکرار شــد که به این نتیجه قطعی رسیدم، آنها از طریق فضای مجازی درگیر این اختلال شده اند و با وجود آن که می دانستند من یک پژوهشگرم، با پرخاشگری و خشم، یا پاسخ های بی ربط می دادند یا مرا قضاوت می کردند.
قدس: حسن محمدی اصل در مطلبی با عنوان «سیاستگذاری زیارتی نیازمند بازنگری جدی» چنین نوشت: با نزدیک شدن عــزاداری آخرماه صفر بررسی ابعاد این رویداد ملی و بین المللی ضرورت پیدا می کند. مضجع شریف امام هشتم(ع) از یک سو مظهر وحدت و هم افزایی ملت ایران حول فرهنگ ائمه اطهار(ع) است و از طرف دیگر مرکز اجتماع مسلمانان اقصانقاط جهان و آوردگاه ترویج اسلام ناب محمدی است. اگرچه آستان های مقدس بقاع متبرکه با حمایت و همدلی مردم در مسیر ترویج فرهنگ مذهبی گام برمی دارند اما ضـرورت پای کار آمدن دولت و نهادهای مسئول بـرای حمایت از ایـن حرکت عظیم مسئله ای است که نباید از آن غافل شد و دستگاه های فرهنگی و اجرایی کشور باید بـرای تقویت زیرساخت های آن بسیج شوند.
عصر ایرانیان: ابراهیم عزیزی در سرمقاله ای با عنوان «آسیامحوری دولت» این گونه نوشت: ایفای نقش فعال تر ایران در مجمع گفت وگوی همکاری های آسیا از اهمیت برخوردار است، همه کارشناسان حوزه بین الملل اذعان دارند که پیمان های منطقه ای و بین المللی به عنوان استراتژی جدید کشورها در سیاست خارجی محسوب می شود زیرا به کنشگری و تاثیرگذاری آنها در مراودات جهانی کمک شایانی می کند. بر این اساس اگر کشورهای آسیایی در قالب سازمان های همکاری مانند مجمع یاد شده در کنار همدیگر باشند و به اصلاح روابط خود بپردازند، قطعا شاهد افزایش امنیت و رشد اقتصادی در آسیا خواهیم بود. کشورهای آسیایی از فرهنگ غنی و مشترک برخوردار هستند که این موضوع نخستین مولفه برای اتحاد و همدلی بیشتر تلقی می شود، به عبارتی امروزه موضوعات جهانی بدون مشارکت کشورهای آسیایی به نتیجه نمی رسد لذا اگر این کشورها بتوانند با هم افزایی به اتخاذ سیاست های منسجم بپردازند، بدون شک منافع منطقه ای کشورهای آسیایی در مسائل جهانی حاصل می شود.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «بازنده این رقابت مهم منطقه ای نباشیم» نوشت: روز گذشته در حاشیه اجلاس جی ،۲0 تشکیل کریدور هند - سعودی – رژیم صهیونیستی – اروپا به طور رسمی توسط بایدن، مودی و بن سلمان اعلام شد. کریدوری که به معنای برداشتن گامی مهم درجهت تغییر معماری اقتصادی و امنیتی منطقه با محوریت هند و آمریکاست. پیشتر نیز گفته بودیم که به نوعی دنیای امروز را می توان دنیای کریدورها تصویر کـرد. در شمال غرب ایران طی ماه های گذشته جنگی فراگیر بین ۲ همسایه شمال غربی ایـران، یعنی آذربایجان و ارمنستان رقم خورد که بخش مهمی از اهداف آن در ارتباط با کریدور زنگه زور قرار دارد؛ جایی که ترکیه سعی می کند از آن به عنوان معبری برای دسترسی به دریای خزر و تجارت بیشتر با کشورهای شرق خزر از مسیری غیر از ایران بهره ببرد و در عین حال دسترسی روس ها به ایران را نیز محدود کند. علاوه بر این، موجب نفوذ هرچه بیشتر رژیم صهیونیستی به منطقه شود. واضح است چنان که روز گذشته نیز جمهوری اسلامی ایران رسما اعالم کرد، تغییر در مرزهای منطقه و به هم خوردن توازن جغرافیایی بین ارمنستان و آذربایجان، خط قرمز کشورمان است.
جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «مرض چپ روی در اصلاح طلبان» چنین نوشت: به موازات تمرکز اصلاح طلبان بر تغییر عضویت و لغو قراردادها با تعدادی از اساتید، برای تحریک در دانشگاه، برخی دیگر از آنها نیز به ابهام افکنی پیرامون سلامت آقای میرحسین موسوی و خانم زهرا رهنورد روآورده اند که همزمانی این فضاسازی ها با فراخوان های جریان معاند و برانداز برای شروع دوباره اغتشاشات در سالگرد مرگ خانم مهسا امینی بسیار معنی دار به نظر می رسد. رمزگشایی از این تحرکات اصلاح طلبان در پیوند با مواضع یک سال گذشته آنها در حمایت آشکار از اغتشاشگران کار سخت و پیچیده ای نیست و شوری و افتضاح آن به گونه ای است که حتی صدای امثال آقای بهزاد نبوی را نیز درآورده است.
ارسال دیدگاه