اخبار داغ

چتر حمایتی دادستانی برای ثبت محصولات ایرانی

چتر حمایتی دادستانی برای ثبت محصولات ایرانی
دادستان کل کشور گفت: ما در چارچوب قانون و وظایف خود از اقدامات سازمان ثبت اسناد و سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) در جهت ثبت محصولات ایرانی حمایت خواهیم کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ جلسه دیدار حجت الاسلام والمسلمین محمد موحدی دادستان کل کشور با آندرومایکل آنگ مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) و حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امروز سه‌شنبه ۲۱ شهریور ماه برگزار شد.

در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین محمد موحدی ضمن دادستان کل کشور خوش آمد گویی به آندرو مایکل آنگ مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) اظهار کرد: از تلاش و زحمات رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و همکاران ایت سازمان بسیار قدردانی می‌کنم.

وی گفت: مالکیت معنوی در آئین و عرف ما دارای یک جایگاه ویژه است. در حقیقت مالکیت معنوی و فکری یک اصل و حق برای همه اشخاصی است که به نحوی توانسته اند چیزی را تولید یا اختراع کنند.

دادستان کل کشور ادامه داد: مالکیت معنوی یک فرصت برای کسانی که است که دارای ایده و فکر بوده و می‌خواهند فکر و ایده خود را در اختیارکشور و جامعه جهانی قرار دهند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد موحدی با بیان اینکه سعادت و رفاه بشریت در همکاری فکری و احترام به افکار یکدیگر است اظهار کرد: ایران کشوری متنوع و سرشار از ایده و و هم چنین منابع طبیعی و تولیدات مختلف است. به طوری که تقریباً تمام نیازهای مردم در داخل کشور تهیه و تولید می‌شود.

دادستان کل کشور به تفکیک قوا در ایران نیز اشاره کرده و گفت: از نظر حاکمیتی و تشکیلاتی در ایران تفکیک قوا حاکم است. البته اگرچه در ایران قوا از یکدیگر مستقل هستند، اما در راستای پیشبرد اهداف نظام اسلامی با یکدیگر همکاری و تعامل دارند. به طوری که دستگاه قضائی خود را حامی دولت در انجام تکالیف به ویژه در رشد اقتصادی کشور و حمایت از تولیدات فکری و معنوی اشخاص حقیقی و حقوقی می‌داند.

وی خاطرنشان کرد: ما در چارچوب قانون و وظایف خود از اقدامات سازمان ثبت اسناد و سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) در جهت ثبت محصولات ایرانی حمایت خواهیم کرده و هرجا که لازم باشد حمایت قضائی خود را خواهیم داشت.

حجت الاسلام و المسلمین موحدی تصریح کرد: انتظار ما از شما و سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) این است که در خارج از ایران هرجا حقوقی از شهروندان ایران در زمینه مالکیت فکری و معنوی وجود داشت حمایت خود را از آن داشته باشید.

دادستان کل کشور در پایان گفت: امیدوارم در این ایامی که در ایران بوده و هستید به شما خوش گذشته و در انجام مأموریت خود موفق باشید. همچنین امیدوار هستیم که در به نتیجه رسیدن این امور تسریع صورت گیرد.

بابایی: ثبت جهانی علامت احسان موجب رشد محصولات مددجویان در بازارهای جهانی شد

حسن بابایی در این دیدار ضمن تشکر از دادستان کل کشور اظهار کرد: وایپو به عنوان یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد در بحث حمایت از مالکیت معنوی فعالیت می‌کند و سازمان ثبت به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون مصوب ۸۶ به عنوان نماینده ایران در وایپو است. در سال‌های اخیر همکاری و اقدامات مشترکی میان کشور ایران و سازمان وایپو انجام شده است.

وی افزود: در دو حوزه یکی بحث ثبت علامت جمعی احسان که محصولات کمیته امداد بود با حمایت وایپو این علامت ثبت شد و دیگری در حوزه فرش ایرانی بود که با علامت جمعی Cop ثبت شد. ثبت این دو محصول باعث رونق صادرات در این دو حوزه شده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: پس از ثبت جهانی علامت احسان برای مددجویان که عمدتاً فرش‌های تولیدی بود شاهد رشد چند برابری و حضور در بازارهای جهانی محصولات مددجویان بودیم.

بابایی گفت: از روز جمعه میزبان مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) و هیأت همراه بودیم سه روز کاری فشرده در خراسان رضوی داشتند و جلسات فشرده‌ای را با اعضای اتاق بازرگانی و تولید کنندگان و صادرکنندگان زعفران در خراسان رضوی داشتند تا انشالله در حوزه زعفران از بحث خام فروشی و فروش محصولات به نام کشورهای مختلف از جمله اسپانیا خارج شویم و زعفران ایرانی با برند ایرانی به بازارهای جهانی صادر شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: امروز و فردا مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) نشست‌های مختلفی را خواهند داشت و عمدتاً بحث پسته ایرانی نیز مطرح خواهد شد. امروز بعد از ظهر نیز با معاون فناوری رئیس جمهور و فعالان اقتصادی و مدیران شرکت‌های دانش بنیان جلساتی را خواهند داشت.

وی ادامه داد: امیدواریم حضور مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) در ایران باعث تسریع در ثبت نشانه‌های تجاری در محصولات ایرانی شود تا بتوانیم سالی که به عنوان رشد تولید از سوی مقام معظم رهبری معرفی شده است زمینه افزایش صادرات و حضور محصولات ایرانی را در این دو حوزه داشته باشیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: البته پروژه‌های دیگری از جمله زیلوی میبد یزد و خرمای پیارم را در دستور کار قرار دادیم و امیدواریم با حمایت و کمک وایپو زمینه صادرات و حضور محصولات ایرانی بیش از گذشته در بازارهای جهانی فراهم شود.

بابایی گفت: نقش وایپو در چند سال اخیر در کشورهای در حال توسعه نقش بسیار مؤثر و حمایتی بوده است. سال گذشته نمایشگاه فرش ایران در کنار مجمع سالیانه وایپو برگزار شد در خراسان رضوی نیز مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) قول مساعد دادند که در اجلاس ۲۰۲۴ شاهد ارائه محصولات زعفران و پسته در کنار مجمع باشیم.

وی افزود: قطعاً دستگاه قضائی آمادگی کامل در خصوص حمایت از تولید و فراهم کردن زمینه صادرات را خواهد داشت.

آندرو مایکل آنگ مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) در این نشست ضمن ابزار خرسندی از برگزاری دیدار با دادستان کل کشور اظهار کرد: از رئیس سازمان ثبت اسناد و همکاران این سازمان بابت تمام اقدامات و همکاری‌هایی که برای برگزاری این رویداد و اقداماتی که در مشهد تا به امروز داشته‌اند قدردانی می‌کنم.

وی افزود: برنامه مفصلی را برای تمرکز بر روی محصول زعفران داشتیم امیدواریم بتوانیم این برنامه‌ها را به حوزه‌های دیگر نیز تأمین دهیم و همکاری‌ها با محصولات و حوزه‌های دیگر نیز ادامه داشته باشد، زیرا نقش مالکیت معنوی در توسعه اقتصادی یک نقش انکار نشدنی است.

مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) گفت: تمام تلاش خود را برای حمایت از فعالان اقتصادی، نوآوران و تولید کنندگان اقتصادی می‌کنیم، زیرا ایران یکی از مهم‌ترین کشورها در سازمان وایپو است.

آنگ اظهار کرد: هدف اصلی سازمان جهانی مالکیت معنوی طبق شعاری که تعریف کرده این است که مالکیت معنوی برای تمام افراد در هر همه جا است در گذشته مالکیت معنوی اختصاصاً متعلق به فعالان بخش قضا بوده و وکلا بیشتر در این حوزه فعال بودند، اما تمام تلاش ما این است که مالکیت معنوی و حقوق مرتبط با مالکیت معنوی را در اختیار پژوهشگران و دانشمندان قرار دهیم تا بتوانند علم موجود را به قدرت تجاری سازی ایده‌ها و فرایندها تبدیل کنند.

وی ادامه داد: مالکیت معنوی را برای جوامع بومی مسئله مهمی می‌دانیم و بحث نشانه‌های جغرافیایی مطرح می‌شود و ما نشانه‌های جغرافیایی را به عنوان یکی از ابزارهای بسیار قدرتمند در حوزه مالکیت معنوی قلمداد می‌کنیم. مالکیت معنوی در این حوزه به جوامع روستایی، بومی، کشاورزان و تولید کنندگان کمک می‌کند تا محصولات خود را ارائه دهند و این موضوع قطعاً به رشد اقتصاد کمک می‌کند.

مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) گفت: مالکیت معنوی به دنبال خلق و افزایش ارزش برای کالاها است و با افزایش تعداد کالاها به دنبال این هستیم که ارزش واقعی کالاها نیز افزایش پیدا کند به همین دلیل مالکیت معنوی در حوزه تجاری سازی به دنبال تقویت این حوزه است و از آن جایی که بحث ضمانت اجرای حقوق نیز مطرح می‌شود مستقیماً این مسئله می‌تواند مرتبط با نقشی باشد که قوه قضائیه ایفا می‌کند.

آنگ اظهار کرد: به دنبال این هستیم که با تقویت این مباحث هیچ شخص، جامعه و کشوری نتواند ادعایی در رابطه با دارایی‌های جوامع دیگر داشته باشد به همین دلیل مباحث مرتبط با دادرسی و ضمانت اجرا یکی از ابزارهای مؤثر در این حوزه است.

وی ادامه داد: تجربه‌ای که از مشهد داشتم حاکی از این است که کارآفرینان بسیار با انگیزه و موفقی در صنعت زعفران در این شهر وجود داشت و دغدغه آن‌ها این بود که با وجود این میزان تولید و صادرات زعفران در کشور چرا سهم اقتصادی کوچکی به آن‌ها اختصاص داده شده است که همه این موارد مرتبط با همکاری‌هایی است که می‌توانیم با یکدیگر داشته باشیم.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه