اخبار داغ

محمدی:

هیات علمی دانشگاه ها نقش بزرگی در رفع نیازهای جامعه و تحول آموزشی دارند

هیات علمی دانشگاه ها نقش بزرگی در رفع نیازهای جامعه و تحول آموزشی دارند
جواد محمدی با اشاره به نقش بزرگ هیات علمی دانشگاه ها در تحول نظام آموزشی گفت: اساتید باید برای تامین نیازهای جامعه گام های اساسی بردارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست تبیینی اساتید و اعضای هیات علمی این دانشگاه و همچنین آغاز سال تحصیلی جدید اظهار داشت: گفت: امسال مطلع‌الفجری برای غلبه بر سختی‌ها و راهی برای ساختن آینده موثر برای ایران عزیز ماست، دنیا آبستن تحولاتی است و در حال پیدا کردن شکل جدید خودش است، آنچه در اربعین رخ می‌دهد و کتمان رسانه‌ای دنیا را دارد جنبش و جوش جدیدی در عالم هستی است، حدود ۲۳ میلیون نفر انسان از تمام قاره‌های دنیا به دنبال خروج از ظلمتکده جهانی گرد هم می‌آیند و ادبیاتی ساخته می‌شود که دیگر در آن نظام سرمایه‌داری سخن نمی‌گوید و نظریات جامعه شناسی برآمده از علم جدید آنجا جایی ندارد.

وی افزود: میزبانان نیز در مدت دو هفته در گرمای شدید کربلا هرآنچه دارند به زائران ارائه می‌دهند، خدمت به انسان های دیگر بدون منت، دریافت پول و نام و نشان به چه معناست؟ این کرامت بدون تبعیض است و هر کس ببیند اعتراف می‌کند که روی دیگر دنیا هویدا شده است، البته در مقابل ظلمتکده جهانی تار و تارتر شده است و پرچم همجنس گرایی در اروپا بر سر در منزل‌ها می‌زنند.

طهرانچی عنوان کرد: در ایامی زندگی می‌کنیم که این ایام چرخش جدید تمدنی است، در موقعیت حساسی هستیم که غفلت از جریانات روز بر اساتید دانشگاه و خردمندان روزگار شایسته نیست.

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه دیگران از بیرون به ما نگاه امیدوارانه‌ای دارند، گفت: آنان که از بیرون به تحولات ما نگاه می‌کنند ما را در حال بازسازی دوباره تمدنی می‌بینند، سال ۲۰۰۵ نه تحریمی بود و نه اغتشاشی؛ نویسنده مطلبی می‌گوید اگر تحریم یا اغتشاشی بر سر راه ایران قرار بگیرد رهبری این کشور با فراخوان علمی آن را اداره می‌کند.

طهرانچی

وی اضافه کرد: آن‌ها ایران را قهرمان و رهبر علم می‌دانند، حالا باید از خود بپرسیم آیا ما نمی‌توانیم دوباره رهبر علم جهان باشیم؟ امروز شاهدیم که دنیا به دنبال آن است که انگاره‌هایش را بر ما حاکم کند، در ورزش هم به همین صورت است مثلا در کشتی یک فدراسیون جهانی می‌خواهد انگاره‌هایش را بر ما حاکم کند، مثلا نگاهشان به زن را می‌خواهند به صورت جنسیتی بر ما غالب کنند، داور زن را در کشتی به میدان می‌فرستند و این داور بدون توجه به باورهای کشتی گیر ما عمل می‌کند.

دانشگاه باید برای اقتصاد، تورم و مسائل فرهنگی و اجتماعی راهکار بدهد

جواد محمدی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران هم در این مراسم ضمن تبریک حلول ماه ربیع الاول اظهار داشت: تعظیم شعائر دینی یکی از مولفه های حفظ اسلام در دست ماست پس باید در شادی اهل بیت شاد بود و در سوگواری آنان ناراحت و غمگین. 

وی افزود: این نشست مقدمه ای برای تعاملات بیشتر اعضای هیات علمی و ارتقای وضعیت علمی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی است مرجعیت علمی که برای دانشگاه آزاد اسلامی در سند تحول قید شده بسیار بالاست که وظیفه بزرگی بر دوش اعضای هیات علمی قرار دارد. 

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تصریح کرد: مرجعیت علمی وقتی تحقق پیدا می کند که هم نیاز علمی و هم نیاز جامعه و هم حرکت در مرزهلی دانش را توامان با هم پیش ببریم؛ باید از ظرفیت حوزه علمیه و کرسی های علمی غیردانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنیم تا راهکار مناسبی را برای پاسخ به نیازهای جامعه پیدا کنیم. 

وی افزود: در موضوع اقتصاد و تورم و فرهنگی و اجتماعی مسایل متعددی در جامعه وجود دارد که باید با تشکیل کرسی های علنی و دانشگاهی و غیردانشگاهی مسایل و مشکلات با راهکارهای مختلف به سمت حل و فصل آن برویم.

محمدی گفت: تلفیق عرضه محوری با تقاضای محوری که حرکت در مسیر دانش و پاسخ به نیازهای جامعه است با همراهی و مشارکت آموزش عالی و بخش دولتی و حوزه علمیه ممکن است. 

 معلم و استاد باید برای استعدادهای خاص مایه بگذارد

حجت الاسلام شریفانی رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی هم در این مراسم گفت: راز موفقیت پیغمبر گرامی اسلام راز نهفته در آیه الحمدالله رب العالمین است؛ جایی در عالم هستی وجود ندارد که از دید و هستی خداوند دور باشد. قرآن اصرار دارد که ربوبیت خداوند را در تمام عالم به انسان بفهماند. 

وی گفت: شیطان رب خود را خداوند می داند؛ انسان هم نباید از ربوبیت خداوند در امور غافل باشد؛ کار معلم در کلاس ربوبیت است؛ معلم باید به دانش آموزان سود علمی رسانده و ارتقای آنان را مدنظر داشته باشد؛ در عین حال باید لطافت معلمی هم حفظ شود؛ اساتید دانشگاه باید چنین روش هایی را مدنظر قرار دهند. 

رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: چهار ویژگی برای رحمانیت خداوند وجود دارد که عبارت است از: داشتن گستردگی، عدم داشتن مقابل، اکتسابی نیست، رحمان درس پیش نیاز رحیم است؛ اگر از رحمانیت خداوند استفاده نکردیم نعمت رحیم تبدیل به نغمت می شود‌.

وی افزود: معلم و استاد باید برای استعدادهای خاص مایه بگذارد؛ تلاش در این زمینه باید دو سویه باشد و شاگرد هم قدر این کار مربی خود را بداند.

*** غرب و شرق می دانند جمهوری اسلامی در حال تبدیل به ابرقدرت جهانی است

داوود عامری دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی هم در این نشست اظهار داشت: فهم و درک ما از جهان کنونی را باید داشت و درباره آن وقت گذاشت؛ برخی ها معتقدند که جمهوری اسلامی به درک و فهم مناسبی از جهان کنونی رسیده و برخی ها نظر مخالف دارند. 

وی افزود: نظریه انقلاب اسلامی نظریه جهانی است و قرار نیست خود را در مرزهای داخلی محدود کنیم. سنگ و بنای رشد هر تمدنی بر اساس توان و قدرت هر ملت است؛ جوانان در زمینه ساخت آینده کشور نقش اساسی دارند.‌

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تصریح کرد: جوانان و دانشگاه پیشران های کشور و آینده هستند لذا پیشرفت و شکوفایی آنان موتور اصلی این حرکت است و باید در زمینه تربیت نسل آینده ساز گام های اساسی برداشت. 

وی اظهار داشت: تربیت جوانان متخصص و باورمند به انقلاب اسلامی آینده کشور را تضمین می کند. ایران در همه ادوار تاریخ برای سایر کشورها مهم بوده و باید این مهم را در نسل جدید تکثیر کرد. 

عامری گفت: جهان در حال تغییر و نظمی در حال شکل گیری است ولی تصویر ما از این موضوع مبهم است؛ تحلیل ابر روندها نشان می دهد نظم موجود جهانی در حال تغییر و نظام جهانی هم به تبع آن در حال تغییر است. 

وی افزود: نظام جهانی به صورت انعطاف پذیر و ژله ای در حال تغییر بوده و‌ چند قطبی ها در حال شکل گیری است و فاقد هژمونی است و ائتلاف های جدید با بلوک بندی تازه در حال شکل گیری است؛ تکلیف مقام معظم رهبری بر دوش همه مدیران و‌ مسئولان آن است که آینده را به خوبی بشناسیم. 

عامری افزود: جمهوری اسلامی سه انتخاب در آینده خود دارد: تسلیم شدن، سازگاری، اراده گرایی و آینده سازی بر اساس نظریه انقلاب اسلامی. 

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تصریح کرد: حضور ایران در شانگهای و بریکس می تواند توازن بین المللی را بوجود آورد و در مجموع جمهوری اسلامی گرایش بیشتری به شرق دارد و باید بدانیم که دوسوم قدرت جهانی در اختیار شرق جهان است؛ امروز جمهوری اسلامی در ۴۵ نقطه جهان امنیت ساز است.

وی گفت: امروز هر انسانی که با ماشین بیشتر و بهتر کار کند موفق تر است ولی انسانی که از سال ۲۰۵۰ تسلط کمتری داشته باشد قوی تر است زیرا ماشین در حال مهندسی کردن امور است‌؛ نظر روس ها و کشورهای اسلامی آن است که جمهوری اسلامی در حال تبدیل به ابرقدرت شدن است؛ بارها آمریکایی ها نامه نگاری محرمانه با جمهوری اسلامی داشته و از خیلی خواسته های خود عقب نشینی کردند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه