اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله سفر نیویورک با دستان پر، آن سوی ضربه جدید اروپا به برجام، بازی برد-برد تهران در حاشیه دریای خزر به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله سفر نیویورک با دستان پر، آن سوی ضربه جدید اروپا به برجام، بازی برد-برد تهران در حاشیه دریای خزر به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «پایان نظمی خونبار» نوشت: نظم جهانی پیشین به پایان رسیده است، اشتباه نکنید، این سخن پنج یا شش روز قبل وزیر خارجه فعلی آمریکاست. این اعلام رســمی مرگ نظام دوقطبی و نیز تک قطبی است که در امتداد هم و محصــول جنگ جهانی دوم بود. جنگی که در آن دست کم 4۹ میلیون نفر شهروند غیرنظامی شامل زنان و میلیون نفر شهروند نظامی عمدتا اروپایی کودکان و حداقل ۲4 کشته شدند و آمارهای مشهورتر، از کشته شدن 85 میلیون نفر شهروندان مدنی و نظامی حکایت می کنند. جالب این است که در این جنگ کسانی مانند استالین، روزولت، چرچیل، شارل دوگل، چیانگ کای شک که در فرهنگ سیاسی تبلیغی دنیا رهبران خردمند خوانده شده اند، طرف اصلی جنگ پرتلفاتی بودند که شــش سال به درازا کشید. نظام جدید جهانی توسط همین شخصیت ها در ســال /13۲6 1۹4۷ ایجاد شد و بزرگ ترین نماد آن شورای امنیت سازمان ملل بود.

جوان: حسن رشوند در یادداشتی با عنوان «سفر نیویورک با دستان پر» چنین نوشت: ديروز رئيس جمهور كشورمان براي دومين بار عازم نيويورك شد تا در هفتادو هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل سخنراني كند. آيت الله رئيسي در حالي اولين بار، سال گذشته به نيويورك سفر كرد كه سه روز از مرگ مهسا اميني مي گذشت و جو سنگيني را اپوزيسيون خارج از كشور، منافقين و حتي جريان هاي سياسي در داخل عليه ايشان و دولتش سازماندهي كرده بودند و برخي افراد از سر دلسوزي و درك شرايط آن زمان، آقاي رئيسي را از اين سفر پرهيز داده بودند. رئيس جمهور بي توجه به آن هشدارها سال گذشته آن سفر را انجام داد و از قضا همه برنامه هاي خود اعم از سخنراني در مجمع عمومي و ديدار با ايرانيان خارج از كشور را انجام داد، اما امسال بسيار متفاوت از سال گذشته است و در حالي رئيس جمهور بامداد ديروز عازم نيويورك شد كه نه تنها آن فضاي سنگين سال گذشته وجود ندارد، بلكه مردم و دولت هم در كوركردن چشم فتنه 1401 سربلند بيرون آمدند و هم دولت در حوزه سياست خارجي به دستاوردهايي دست يافت كه دوست و دشمن بر آن اذعان دارند. رئيس جمهور كشورمان در چه شرايطي امروز به نيويورك رفت.

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «آن سوی ضربه جدید اروپا به برجام» این گونه نوشت: توافق هسته ای ایــران در سـال 2015 می توانست فصل جدیدی در روابط ایران و اتحادیه اروپا بگشاید، اما اروپا با رویکرد دوگانه و غیرمتعهدانه از گشودن درهای جدید در این رابطه خـودداری می کند و رفتار نا امیدکننده ای از خود نشان می دهد .جدیدترین نمونه از این رفتار را هم هفته گذشته از سوی اروپایی ها شاهد بودیم. هفته گذشته نیز جــوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد نامه ای از سه کشور آلمان ، انگلیس و فرانسه به عنوان طرف های توافق برجام دریافت کـرده که طی آن، آن ها اعلام کرده اند در 18 اکتبر2023 (26 مهر 1402) که پایان سال هشتم برجام است به تعهدات خود در این سال عمل نخواهند کرد و به ویژه تحریم ها و محدودیت هـای تسلیحاتی و موشکی ایـران را ادامـه می دهند.

عصرایرانیان: ابوالفضل عموئی در سرمقاله ای با عنوان «حق ایران در برابر نقض برجامی اروپایی ها» نوشت: سه کشور اروپایی دو اقدام منفی علیه کشورمان انجام دادند که بی شک نیازمند پاسخ مقتضی از سوی جمهوری اسلامی است. این اقدامات را ما به عنوان فرار رو به جلو تحلیل می کنیم چرا که ایران در چارچوب پادمان تعاملات معمول خود را با آژانس بین المللی ادامه می دهد و اسفند ماه سال گذشته بیانیه مشترکی بین سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس صادر و بر اساس آن توضیحاتی در خصوص موضوعات باقی مانده و تأسیسات ادعایی ارائه شد. همکاری های ایران و آژانس ادامه دارد، در گزارش قبل دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح شد که سوالی در خصوص یکی از سایت های مورد بحث وجود ندارد البته مذاکرات و تعاملات در خصوص دو مکان دیگر همچنان ادامه دارد اما اقدام سه کشور اروپایی با وجود ناتوانی در کسب اجماع علیه ایران و صدور قطع نامه رسمی نشان می دهد که آنها سعی کردند با یک بیانیه سیاسی فضای فنی همکاری های ایران و آژانس را به چالش بکشند.

قدس: سید حسین حسینی در مطلبی با عنوان «بازی برد-برد تهران در حاشیه دریای خزر» چنین نوشت: شـهـر آسـتـاراخـان ظرفیت بالای گردشگری، اقتصادی و ترانزیتی بـــرای جـمـهـوری اسـلامـی ایــــران دارد. فرصت گردشگری برای ایران و توسعه همکاری سیاسی، اقـتـصـادی و فرهنگی میان تـهـران و مسکو از شرایط فوق العاده این بندر است. روح الله مدبر، کارشناس مسائل روسیه در گفت وگو با قدس دربــاره اهمیت ایـن نشست و حضور ایــران در بندر آستاراخان روسیه می گوید: اساس برگزاری اجـلاس رسانه ای کاسپین در شهر آستاراخان روسیه، به تفاهم نامه رئیسان جمهور کشورهای ساحلی دریای کاسپین در سال ۱۳94 بازمی گردد که در یکی از بندهای آن به ضــرورت توسعه و تعمیق مناسبات رسانه ای کشورهای ساحلی کاسپین به منظور شناخت بی واسطه این ملت ها از همدیگر، تعمیق مناسبات همه جانبه و مقابله با تبلیغات یکسویه غرب بـرای اختلاف افکنی تأکید شده بود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه