اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنگ اوکراین چقدر دیگر می‌تواند ادامه پیدا کند، تحقیر براندازان از سوی پدرخوانده‌ها و کارفرمایان، حق ایران در برابر نقض برجامی اروپایی‌ها به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنگ اوکراین چقدر دیگر می‌تواند ادامه پیدا کند، تحقیر براندازان از سوی پدرخوانده‌ها و کارفرمایان، حق ایران در برابر نقض برجامی اروپایی‌ها به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جنگ اوکراین چقدر دیگر می تواند ادامه پیدا کند؟» نوشت: کســانی که جنگ اوکرایــن و تحولات مرتبط بــا آن را در اروپا و آمریــکا دنبال می کنند، حتمــا با نگرانی های ایــن روزهای غرب - که به طور مرتب در رسانه هایشان بازنشر می شود- آشنا هستند. هم، جنس این نگرانی ها و هم میــزان آن خیلی متفاوت و زیادتر از زمانی اســت که، جنگ تازه آغاز شده بود. علت این امر نیز چیزی نیست جز طولانی و فرسایشی شدن جنگ که شاید در روزهای نخستین شروع جنگ کمتر کسی انتظار آن را داشت. وقتی جنگی به این بزرگی طولانی می شود، طبعا تبعات منفی زیادی در همه حوزه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به دنبال می آورد و وقتی تبعات منفی مسئله ای، خیلی زیاد و سنگین شد، و هزینه های آن بر فایده اش چربید، بالتبع، مخالفان آن نیز زیاد خواهد شــد. امروز شاهد افزایش مخالفت ها با ادامه جنگ اوکراین در غرب هســتیم و این می تواند به پایان جنگ کمک کند. در این یادداشت به دنبال یافتن پاسخ این سؤالیم که جنگ اوکراین چقدر دیگر می تواند ادامه پیدا کند؟ پاسخ این سؤال ارتباط مستقیمی با میزان هزینه و فایده ادامه جنگ دارد.

جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «تحقیر براندازان از سوی پدرخوانده ها و کارفرمایان» چنین نوشت: معصومه علی نژاد، عنصر ضدانقلاب فراری و ساكن امريكا كه در زمره هتاک ترين و عصبی ترين چهره های برانداز ظاهر شده و پس از ازدواج با يك مرد ميان سال تابعيت امريكايی هم، احتمالا دريافت كرده، درست در آستانه تلاش گروهك های برانداز برای شروع دور جديد اغتشاشات از اواخر شهريورماه و به بهانه سالگرد مرگ مهسا امينی، اظهار كرد كاخ سفيد به او توصيه كرده كه هويتش را تغيير دهد و پنهان شود. اين رويه در امريكا و غرب، برای جاسوسان يا شاهدان پرونده های خاص كه می توانند از آنها برای اهداف سياسی و امنيتی و فشار عليه كشورهای هدف استفاده كنند و آن هم چهره های گمنام معمول است كه پس از استفاده از فرد نفوذی و جاسوس به او كمك می كنند به صورت گمنام و ناشناخته، زندگی مخفيانه ای را دنبال كند. كمااينكه امثال كلاهی و كشميری پس از جنايت تروريستی به خارج از كشور گريختند و سال ها با هويت ساختگی و تحت پوشش سرويس های غربی به زندگی مخفی و ذلت بار ادامه دادند.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «مولدسازی و بحث هایی که اشکالات اصلی را نباید به حاشیه ببرد!» این گونه نوشت: این روزها قطار مولدسازی دارایی های دولت به سرعت در حال حرکت است و براساس اعلام دولتی ها، میزان مولدسازی دارایی ها در ماه های نخست امسال 5 برابر مدت مشابه سال گذشته بوده است. مروری بر بحث های داغ رسانه ای ماه های گذشته نشان می دهد که چگونه مولدسازی دارایــی های دولت در مقاطعی حتی تبدیل به موضوع اول رسانه ای کشور شد. واقعیت این است که موضوع مولدسازی دارایــی های دولت با وجود اهمیتی که در شرایط فعلی اقتصاد ایران دارد، به دلیل سازوکارهای پیش بینی شده در هیئت اجرایی آن بحث برانگیز شد و البته بخشی از موارد بحث برانگیز نیز پس از اعتراض ها، توسط قوای سه گانه اصلاح شد. با گذشت آن حرف و حدیث ها، در روزهای گذشته پیرو نامه دکتر احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره برخی اشکالات در سازوکار مولدسازی و از جمله ادعای حق الزحمه سالانه ۸ میلیارد تومانی اعضای هیئت عالی مولدسازی، بار دیگر حرف و حدیث هایی درباره مقررات قانونی مربوط به مولدسازی مطرح شد.

عصر ایرانیان: ابوالفضل عموئی در سرمقاله ای با عنوان «حق ایران در برابر نقض برجامی اروپایی ها» نوشت: سه کشور اروپایی دو اقدام منفی علیه کشورمان انجام دادند که بی شک نیازمند پاسخ مقتضی از سوی جمهوری اسلامی است. این اقدامات را ما به عنوان فرار رو به جلو تحلیل می کنیم چرا که ایران در چارچوب پادمان تعاملات معمول خود را با آژانس بین المللی ادامه می دهد و اسفند ماه سال گذشته بیانیه مشترکی بین سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس صادر و بر اساس آن توضیحاتی در خصوص موضوعات باقی مانده و تأسیسات ادعایی ارائه شد. همکاری های ایران و آژانس ادامه دارد، در گزارش قبل دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح شد که سوالی در خصوص یکی از سایت های مورد بحث وجود ندارد البته مذاکرات و تعاملات در خصوص دو مکان دیگر همچنان ادامه دارد اما اقدام سه کشور اروپایی با وجود ناتوانی در کسب اجماع علیه ایران و صدور قطع نامه رسمی نشان می دهد که آنها سعی کردند با یک بیانیه سیاسی فضای فنی همکاری های ایران و آژانس را به چالش بکشند.

قدس: مینا افرازه در مطلبی با عنوان «تکاپوی رهبران اقلیم برای به کارگیری گروهک های تروریستی» چنین نوشت: روز گذشته 28شهریور ماه آخرین مهلت دولت عراق برای عملیاتی کــردن توافق های امنیتی با ایـران و پاکسازی مناطق مرزی از وجــود نیروهای تروریستی بــود. گرچه براساس اظهارات مقامات کشورمان تاکنون بسیاری از مفاد توافق نامه به اجرا درآمده، اما سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری اخیر خود عنوان کرد پس از پایان موعد دربــاره اجــرای تعهدات توسط دولـت عراق بررسی صورت می گیرد. در همین راسـتـا حسن هــانــی زاده، تحلیلگر مسائل حوزه جهان عرب تـصـریـح کـــرد: گروهک های تجزیه طلب از سال ها قبل با استفاده از امکانات اقلیم کردستان همواره وارد مرزهای مشترک ایـران و عراق شده و دست به عملیات تروریستی زده اند. همین مسئله نگرانی هایی را برای مردم مناطق شمال غربی، مقامات محلی و دولت ایران فراهم کرد. بـارهـا در ایـن بــاره بـه دولــت مـرکـزی عــراق و اقلیم کـردسـتـان هشدارهایی داده و از دولــت مرکزی درخواست شد گروهک های تجزیه طلب را از نقاط دولت های گذشته مرزی ایران و اقلیم دور کند. ظاهرا به ویـژه رهبران اقلیم کردستان توجه چندانی به هشدارهای مکرر ایــران نداشتند. سـال گذشته نیروهای گـروهـک تجزیه طلب از منطقه اقلیم کـردسـتـان وارد ایـــران شــده و دســت بـه عملیات تروریستی زدند. بنابراین شورای عالی امنیت ملی کشورمان توافق نامه امنیتی با دولت مرکزی عراق امضا کرد. براساس توافق نامه، دولت مرکزی عراق یک سـال مهلت داشـت تا گروهک ها را از اقلیم کردستان خـارج کـرده و ارتـش را در کنار مرزهای مشترک ایران و عراق مستقر کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه