اخبار داغ

گزارش دانا از سخنان وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران؛

ایران هم راه است و هم راه حل بن‌بست‌های ترانزیتی منطقه

ایران هم راه است و هم راه حل بن‌بست‌های ترانزیتی منطقه
وزیر راه و شهرسازی در مراسم روز جهانی دریانوردی گفت: ایران راه حل بن بست‌های ترانزیتی در منطقه و اتصال دریای شمال به جنوب اصلی‌ترین برنامه‌های دولت است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهرداد بذرپاش، امروز سه شنبه در مراسم بزرگداشت روز جهانی دریانوردی در اداره کل سازمان دریانوردی اظهار کرد: ایران هم راه است و هم راه حل بن‌بست‌های ترانزیتی منطقه خاورمیانه و برای نیل به این هدف ایران راه شعار ماست و اتصال دریای شمال به جنوب اصلی‌ترین برنامه‌ دولت و وزارت راه و شهرسازی است.

وی افزود: با وجود همه ظلم‌ها و تحریم‌ها، دریانوردی در ایران رو به گسترش است و همواره به کنوانسیون‌های بین المللی نیز پایبند بودیم.

وی گفت: صنعت دریایی نیازمند بازاریابی و کاهش قیمت تمام شده است، محصول نهایی صنعت هم باید مورد بررسی قرار بگیرد و موشکافانه برای تمام بخش‌های دریایی برنامه ریزی کنیم.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، ایران کشوری است که از شمال و جنوب به دریا وصل می‌شود و در این شرایط نباید آنقدر کم از ظرفیت دریا استفاده کرده باشیم و درآمد ارزی ما پایین باشد.

وزیر راه و شهرسازی دریا را نعمت خدادادی دانست و ادامه داد: موقعیت جغرافیای سیاسی ایران که از نظر من «ایران - راه» است و من با این عنوان در اجلاس‌های بین المللی صحبت کردم، خاص است، ایران راه حل بن بست‌های ترانزیتی در منطقه است و به عنوان کشوری امن تاکید داریم «ایران - راه» است.

بذرپاش افزود: یکی از اصلی ترین برنامه های ما اتصال دریای شمال و جنوب در ایران از طریق تکمیل کریدورهای شمال به جنوب است. ریل رشت - کاسپین تا ۲ ماه آینده به افتتاح می رسد و اولین بار از خزر به خلیج فارس متصل می‌شویم.

وزیر راه تصریح کرد: اقتصاد دریا رها بود سالها کسی در ترانزیت مسئولیت قبول نمی‌کرد. احکام خوبی اکنون برای اقتصاد دریا محور در برنامه هفتم نوشته و همزمان در مجمع تشخیص نگاشته شده است تا قدری از این احوال غیرشفاف فاصله بگیریم.

وی ادامه داد: باید با همه کمبود منابع تکمیل کریدورهای شمال به جنوب را توسعه دهیم و بندر چابهار فورا به شبکه ریلی افتتاح شود، در هیچ جای دنیا تا این حد جابجایی کالا از طریق جاده انجام نمی شود که هم آمار تصادفات را افزایش داده و هم جاده های کشور را خراب می‌کند. این وضعیت البته به دلیل ارزانی گازوییل است که هنوز حمل جاده بر ریلی و دریایی ارجحیت دارد.

وزیر راه گفت: توسعه شهرها و شهرک های ساحلی در دستور کار است و جمعیت پذیری سواحل باید به مرحله اجرایی برسد و صنعت و جمعیت به کنار دریاها بیاید تا بتوانیم ظرفیت بالقوه دریا را بالفعل کنیم.

معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر نیز پس از وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی ۲ سال گذشته مجمع تشخیص مصلحت سند توسعه اقتصاد دریا را در کمیته‌های فرعی بررسی کرد و در صحن علنی مجمع به تصویب رساند که بسیار ارزشمند است.

علی اکبر صفایی افزود: دولت و وزارت راه با تلاش فراوان نقش دریا و اقتصاد دریا را در کنار ترانزیت برجسته کردند و نهایتا در برنامه هفتم به موضوع اقتصاد دریا پرداخته شد. کارگروه ویژه ای هم در بخش اقتصاد دریا با حضور وزیر راه برگزار می‌شود.

موضوع جمعیت سازی در کنار ساحل با اختصاص ۲۷ نقطه سکونتی کنار سواحل نیز ذیل برنامه هفتم توسعه در دستور کار است.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه