دانا گزارش می دهد؛
درخشش «جنگ جهانی سوم» در خارج از مرزها
جوایز سینمایی سپتیمیوس آمستردام که در هلند برگزار میشود شب پیش جایزه بهترین فیلم قاره آسیا را به «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی اهدا کرد.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جوایز سینمایی سپتیمیوس آمستردام که در هلند برگزار میشود شب پیش جایزه بهترین فیلم قاره آسیا را به «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی اهدا کرد.
امسال ندا جبرییلی در بخش بهترین بازیگر زن آسیایی، محسن تنابنده در بخش بهترین بازیگر مرد آسیایی و «جنگ جهانی سوم» در بخش بهترین فیلم آسیایی نامزد شده بودند.
جوایز سپتیمیوس ۲۵ و ۲۶ سپتامبر برگزار شد. ۲۵ سپتامبر (دوشنبه ۳ مهر) نشستهای کارگاهی و ۲۶ سپتامبر (سه شنبه ۴ مهر) مراسم اهدای جایزه در آمستردام هلند برگزار شد. توریا ملیانی وزیر فرهنگ و هنر هلند، سخنرانی افتتاحیه را در مراسم اهدای جوایز انجام داد.
«جوایز سپتیمیوس» از جوایز معتبر اروپایی است که تاکید زیادی بر کشف و تشویق استعدادهای مستقل جدید، حمایت از فیلمهای رویایی و گرد هم آوردن تمام عناصر فیلمسازی و داستانگویی شامل داستان، غیرداستانی، انیمیشن، سریالهای تلویزیونی و فیلمنامه دارد.
برگزار کنندگان جوایز گفتهاند: ما به دنبال تاثیرهای قوی مبتنی بر داستان هستیم و علاقه زیادی به حمایت از فیلمسازان آینده و مستقل داریم. هدف اصلی این جوایز ترویج و تشویق آگاهی، قدردانی و درک فیلم در همه ژانرها است. وظیفه ما ارایه برجسته ترین فیلمهای تولید شده در هر نقطه از جهان است. فیلم ها و پروژه ها بر اساس کیفیت و اصالت انتخاب می شوند. ما به انتخاب گسترده فیلم هایمان از آسیا، آفریقا، اقیانوسیه، اروپا و آمریکا افتخار می کنیم.
فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» به تهیه کنندگی و کارگردانی هومن سیدی و نویسندگی مشترک هومن سیدی، آرین وزیر دفتری و آزاد جعفریان است؛ پلتفرم نماوا به عنوان سرمایه گذار اصلی این فیلم شرکت داشته است و سال گذشته ششمین فیلم هومن سیدی به عنوان نماینده ایران در جشن آکادامی اسکار شرکت کرد که راهی به حضور در بین نامزدهای نهایی فیلم های غیر انگلیسی زبان پیدا نکرد. هرچند همان سال «جنگ جهان یسوم» موفق شد تا در جشنواره ونیز دو جایزه مهم بهترین فیلم و بهترین بازیگر بخش افق های جشنواره را از آن خود کند؛ البته پیشتر این فیلم توانسته بود جایزه ویژه هیات داوران را از جشنواره بین المللی فیلم توکیو و قبل تر از آن لاله طلایی جشنواره فیلم استانبول را به عنوان بهترین فیلم جشنواره به دست آورد.
محسن تنابنده در نقش شکیب، بازیگر اصلی فیلم است و در کنار او بازیگرانی همچون ندا جبرائیلی، مهسا حجازی، نوید نصرتی، مرتضی خانجانی، لطف الله سیفی و سحر نیک بازی کرده اند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است:« شکیب یک کارگر روزمزد میانسالِ بیخانمان است که همسر و پسرش را سالها پیش در زلزله از دست داده و تاکنون با این امر کنار نیامده است. او در طی چند سال گذشته، با یک زن لال و ناشنوای جوان به نام لادن رابطه برقرار کردهاست. محل ساختوسازی که او امروز در آن کار میکند، معلوم میشود که صحنهٔ فیلمی دربارهٔ جنایات هیتلر در طول جنگ جهانی دوم است. شکیب بهعنوان جایگزین بازیگر قبلی انتخاب میشود و خانهٔ بزرگی به او داده میشود. لادن از او برای حل مشکلی کمک میخواهد و شکیب مجبور می شود او را در محل فیلمبرداری مخفی کند. ساختمان طبق برنامه فیلمبرداری منفجر می شود اما شکیب که از انفجار ساختمان بیخبر بوده مجبور می شود به عوامل فیلم حقیقت را بگوید که همین باعث می شود سازندگان فیلم به دنبال مخفی نگه داشتن این موضوع شوند. شکیب که به دنبال انتقام است غذای عوامل فیلم را مسموم می کند.»
هومن سیدی برای نخستین بار سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی فیلم اولی را از جشنواره فیلم فجر برای فیلم «آفریقا» می گیرد و بعدتر جایزه های فراوانی برای بازیگری و کارگردانی خود گرفته است که می شود به سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه برای «مغزهای کوچک زنگ زده» و جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم فجر برای فیلم های سیزده، اعترافات ذهن خطرناک من و خشم و هیاهو اشاره کرد.
ارسال دیدگاه