اخبار داغ

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «نور ۳»

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «نور ۳»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «نور ۳» توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واکنش نشان داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به پرتاب موفق ماهواره «نور ۳» توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن دخالت در برنامه دفاعی تهران اعلام کرد: ما گزارش‌ها درباره پرتاب یک ماهواره توسط ایران را دیده ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با نقض منشور ملل متحد در لزوم عدم مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل، ادعا کرد: ما مدت هاست که نگرانی های مان را درباره برنامه ایران به منظور آزمایش پرتابگرها به روشنی اعلام کرده‌ ایم؛ این برنامه راهی برای توسعه سامانه موشک‌ های دوربرد آن‌ ها به شمار می‌آید!

«متیو میلر» در این خصوص ادامه داد: فناروی های به کار رفته در ماهواره برها شبیه و جایگزین فناوری‌ است که در موشک‌ های بالستیک اسفتاده می‌ شود.

وی در اظهاراتی مداخله جویانه با فراموش کردن تلاش‌های ایران برای کمک به دولت‌های سوریه و عراق در مبارزه با تروریست‌های چندملیتی مصنوع محور غربی- عبری مدعی شد: تداوم توسعه برنامه موشکی ایران، تهدیدی جدی برای امنیت منطقه‌ای و بین المللی ایجاد کرده و یک نگرانی قابل توجه در زمینه منع اشاعه تسلیحات اتمی است!

گفتنی است که سومین ماهواره بومی نیروی هوافضای پاسداران انقلاب اسلامی با نام نور ۳ همزمان با ایام آغاز امامت حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه) توسط ماهواره‌بر ترکیبی سه مرحله‌ای قاصد به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.

نور ۳ که ماهواره‌ای سنجشی و شناسایی است با سرعت ۷/۳ کیلومتر بر ثانیه و ۴۸۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت.

این ماهواره و ماهواره‌بر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده‌اند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این نیز ماهواره‌های نور ۱ و نور ۲ را توسط ماهوار بر قاصد به فضا پرتاب کرده بود.

پیش از این، نیروی هوافضای سپاه، ماهواره نور ۱ را در تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ در مدار ۴۲۵ کیلومتری و ماهواره نور۲ را در تاریخ ۸ اسفند ۱۴۰۰ در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار داده بود.

هر سه این پرتاب‌ها توسط ماهواره بر قاصد که توسط متخصصان نیروی هوافضای سپاه ساخته شده، به فضا پرتاب شدند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه