دانا گزارش می دهد؛
گام بلند دولت سیزدهم برای قطع دست صنایع از آب های زیرزمینی اصفهان
در حالی رئیس جمهور در سفر به استان اصفهان ۳ پروژه زیست محیطی را افتتاح کرد که برخی جریانات رسانه ای در تلاش هستند تا به افکار عمومی القا کنند که دولت به توسعه صنعت و افزایش مشکلات زیست محیطی در این استان خواهد پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در ادامه سفرهای استانی رئیس دولت سیزدهم، رئیس جمهور به استان اصفهان سفر کرد. استانی که در طول دهه های اخیر و در دوران ۸ ساله روسای جمهوری همواره مقوله تامین آب استان از جمله مطالبات مردم آن بود.
پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان، یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم است که زمینه ای برای رفع بحران آب در این استان را فراهم می کند.
چگونگی اجرای پروژه انتقال آب به اصفهان
هدف گذاری این پروژه انتقال ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب از دریای عمان به استان اصفهان است.
طی سالیان گذشته در پی برداشت های بی رویه از آبهای زیرزمینی اصفهان، نرخ فرونشست زمین در این استان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرد و در نتیجه کم آبی و خشکی زاینده رود، به یکی از مهمترین مشکلات مردم در این استان مبدل شد.
با اقدام دولت سیزدهم در فاز نخست این پروژه که تنها بخشی از برنامه جامع احیای زاینده رود است، ۷۰ میلیون مترمکعب آب در سال به استان اصفهان منتقل خواهد شد که در نتیجه وابستگی صنایع اصفهان به منابع آب زیرزمینی و زایندهرود از بین خواهد رفت.
بدون شک، احیاء دائمی جریان زایندهرود که هم مطالبه عمومی مردم اصفهان و هم هدف دولت سیزدهم است، نیازمند انتقال ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال به استان اصفهان است این در حالی است که پس از اجرای کامل پروژه انتقال آب دریای عمان ۴۰۰ میلیون متر مکعب و در فاز نخست ۷۰ میلیون متر مکعب آّب به استان منتقل خواهد شد.
با این حال اما، جریان رسانه ای در این استان با ایجاد فضای مسموم نسبت به اجرای پروژه انتقال آب در تلاش است، تا افکار عمومی را به گونه ای القا کند، که با اجرای پروژه انتقال آب، صنعت در اصفهان توسعه خواهد یافت و این مسئله خود بر مشکلات زیست محیطی این استان خواهد افزود.
به اذعان کارشناسان زیست محیطی و همچنین مجریان این پروژه، در اجرای طرح انتقال آب به اصفهان به هیچ عنوان برنامه ای برای توسعه صنعت در اصفهان دیده نشده و صرفاً شاهد قطع ید صنایع استان از منابع آب زیرزمینی و زایندهرود خواهیم بود.
در نظر گرفتن این مهم که پروژه انتقال آب دریای عمان تنها بخشی از بسته راهکارهای احیای زاینده رود و تأمین آب شرب است و تاکید بر اجرای دیگر طرح های مرتبط با انتقال آب و احیای زاینده رود که مورد تاکید رهبر انقلاب اسلامی نیز است، می تواند تصویر شفاف و حقیقی از اجرای این پروژه به مردم ارائه کند.
بهرهبرداری رسمی از واحد تصفیه گازوییل (DHT) در پالایشگاه اصفهان
یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم در جریان سفر استانی به اصفهان، بهره برداری رسمی از واحد تصفیه گازوییل (DHT) در پالایشگاه اصفهان است.
از جمله دستاوردهای این پروژه می توان به تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر گازوییل و سوخت پاک مطابق با استاندارد یورو ۵، جلوگیری از انتشار ۳۰۰ تن گوگرد در روز در هوای کلانشهرهای کشور و کاهش گوگرد گازوییل تولیدی پالایشگاه به کمتر از ۱۰ppm اشاره کرد.
براساس برآورد های اقتصادی صورت گرفته، ارزش مالی این طرح ۵۱۱ میلیون یورو است که می تواند در بهبود کیفیت هوای این استان، کاهش آلایندگی و ارتقا المان های زیست محیطی تاثیرگذار باشد.
تولید گازوییل یورو۵ بخش قابل توجهی از گوگرد منتشر شده در ذرات معلق آلودگی هوای کلانشهرهای بزرگ را از بین خواهد برد، که این پروژه در جریان سفر آیت الله رئیسی به اصفهان در این استان اجرا می شود.
افتتاح فاز اول پروژه نیروگاه فولادمبارکه
سفر استانی آیت الله رئیسی به اصفهان، اما دستاورد مهم دیگری نیز به دنبال داشت. در جریان این سفر فاز اول نیروگاه فولاد مبارکه به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات با ظرفیت کلی ۹۱۴ مگاوات افتتاح می شود.
تنها چند ماه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم یعنی از نیمه دوم اسفند سال ۱۴۰۰ اجرای این پروژه آغاز و در مدت ۱۸ ماه آماده بهره برداری شد.
از جمله ویژگی های این پروژه که با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان همراه بود، می توان به دارا بودن بالاترین استانداردهای موجود در نیروگاه ها، کاهش میزان مصرف گاز و آب مصرفی، بومی سازی بیش از ۷۰ درصد تجهیزات اشاره کرد.
دولت در تلاش است با بهره برداری از این پروژه برای ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی کرده و همزمان مشکل اشتغال استان را در بخش وسیعی مرتفع کند.
این پروژه جزئی از برنامه کلان دولت برای تأمین برق صنایع در اصفهان خواهد بود به طوری که صنایع در این استان بخشی از منابع و سود میلیارد این بخش را در نیروگاه و در حوزه تأمین برق به کار گیری کنند.
آنچه در جریان سفر رئیس جمهور به استان اصفهان رقم خورد، اما گام مهمی بود برای تحقق مطالبات مردمی، مطالباتی که طی سالیان گذشته بهانه کافی به دست رسانه های معاند برای ایجاد کارشکنی و اختلاف افکنی در بین مردم از آن استفاده می کردند.
حال باید دید جریان رسانه ای بعد از این برای تامین خوراک خبری خود در کلان شهر اصفهان از چه ابزار و بهانه های استفاده خواهد کرد.
اگر همواره سایر رسانه ها هم همچون دانا به رسالت خود بپردازند؛ آنگاه جهان خواهد فهمید تفاوت بین دولت مظلومین و دولت قبلی که دولت مستکبرین بود.
ارسال دیدگاه