روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله حمله زمینی به غزه چقدر محتمل است، هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی فرو ریخت، فراموشی الگوی پیشرفت به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله حمله زمینی به غزه چقدر محتمل است، هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی فرو ریخت، فراموشی الگوی پیشرفت به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «چرا این بار با دفعات قبل فرق می کند؟» نوشت: امروز جنگ اســرائیل وارد روز هشتم شد. جنگی که به قول ستون نویس وال استریت ژورنال با جنگ های قبلی فرق دارد. اینکه رژیم صهیونیستی در این جنگ و تا این لحظه شکست سختی خورده است را، همه گفته اند و همچنان می گویند. اما اینکه این جنگ قرار است به کجا ختم شود؟ و آیا کار اسرائیل واقعا تمام است؟ سؤالاتی اســت که، خیلی ها در پاسخ دادن به آنها هنوز تردید دارند و اتفاقا، سؤال بســیاری از مردم در سراسر دنیا نیز هست. در این یادداشت می خواهیم به دور از فضاهای هیجانی و تبلیغاتی، به بررســی پاسخ این دو سؤال بپردازیم. برای یافتن پاسخ های این دو سؤال، ابتدا لازم است به طور اجمال هم که شده ببینیم، چرا این جنگ با قبلی ها فرق دارد و چرا سؤالی به بزرگی آیا کار اسرائیل در این جنگ تمام است؟ به اذهان خطور کرده اســت. صهیونیســت ها در این جنگ-همان طور که خود نیز بارها گفته اند- به شکل خجالت آور و تحقیر آمیزی غافلگیر شده اند. تصورش را بکنید، یک گروه مسلح-تاکید می شود یک گروه نه یک ارتش- وارد سرزمینی شود که رهبرانش خود را، هم جزو چهار ارتش بزرگ دنیا بدانند و هم جزو بهترین ها در حوزه اطلاعاتی و امنیتی. از آن سو، بزرگ ترین قدرت های نظامی، اقتصادی و اطلاعاتی جهان نیز که به شکل نامحدودی حامی آن هستند موجودیت آن را موجودیت خود بدانند و از هیچ کمکی -تاکید می شود هیچ کمکی- به آنها دریغ نکنند. این گروه در همان ساعات نخست آغاز عملیات ترکیبی خود 40 کیلومتر به عمق این ســرزمین نفوذ کند، همان روز اول هزاران تلفات و اسیر و زخمی بگیرد. کار را به جنگ نامنظم شهری بکشاند و درجه داران و ژنرال های نام آوری را به هالکت برساند یا از رختخواب های اتاق خوابشان و در حالی که شورت پایشان است، بیرون بکشد.
قدس: علیرضا تقوی نیا در یادداشتی با عنوان «حمله زمینی به غزه چقدر محتمل است؟» چنین نوشت: رسانه های عبری زبان به کمک غرب، در یـک مـانـور تبلیغاتی و بـا هـدف حفظ روحیه ارتـــش شـكـسـت خـورده رژیـــم صهیونیستی از اشـغـال دوبـــاره نــوار غـزه سخن می گویند. رصد تحولات میدانی نیز حاكی از برخی تحركات ارتش رژیــم صهیونیستی پشت مـرزهـای غـزه اسـت. معاریو تعداد نیروهای حاضر در پشت مرزهای غزه را تا ۱۰۰هـزار نفر اعالم كرده و همزمان افزوده ۳۰۰هزار نیروی ذخیره دیگر نیز فراخوانده شده اند. بار سنگین شكست بی سابقه رژیم صهیونیستی از یک گروه مقاومت سبب شده فشار زیادی روی رهبران تل آویو برای ورود زمینی به نوار غزه و اشغال دوبـاره آن وجـود داشته باشد. با این حال به نظر می رسد صهیونیست ها با موانع بزرگی برای ورود زمینی و اشغال نوار غزه روبه رو هستند، تا آنجا كه روزنامه عبری زبان هاآرتص در گزارشی نوشت حمله زمینی به غزه ممکن است اسرائیل را با خطری موجودیتی رو به رو کند.
عصر ایرانیان: علیرضا نظری در سرمقاله ای با عنوان «هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی فرو ریخت» این گونه نوشت: به کسانی که جنگ بر آنان تحمیل گردیده، اجازه جهاد داده شده است؛ چرا که مورد ستم قرار گرفته اند؛ و خدا بر یاری آنها تواناست. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران اثر عملیات طوفان الاقصی علیه رژیم جعلی صهیونیستی را غیر قابل جبران بر شمردند این سخن هوشمندانه از زوایای مختلفی قابل تحلیل است: به لحاظ اجتماعی این رژیم همواره به ساکنان غاصب شهرک نشینان امید واهی داده بود که با توجه به موقعیت برتر نظامی این رژیم هیچ تهدیدی در هیچ زمانی آنان را به مخاطره نخواهد انداخت و با این عملیات پیچیده و برق آسا، این اعتماد دروغین شکست و مشخص شد اتفاقا بشدت آسیب پذیر هستند و این اعتماد از دست رفته هرگز جبران نخواهد شد و شهرک نشینان غاصب باید به فکر جای امنی در خارج از این سرزمین باشند. در حوزه سیاست خارجی بعضی از کشورهای مدعی اسامی به لحاظ ضعف شناخت عمیق از ماهیت متزلزل این رژیم به دنبال بالا بردن دست ها به نشانه تسلیم و عادی سازی روابط با این رژیم بودند و همانگونه که چند روز قبل رهبر معظم انقاب از عادی سازی روابط با این رژیم به شرط بندی روی اسب بازنده یاد کردند که با این عملیات مشخص شد هیمنه پوشالی این رژیم به مثابه همان خانه عنکبوت است که با یك حمله فرو می ریزد و این شکسته شدن هیمنه هرگز در روابط خارجی این رژیم جبران نخواهد شد.
خراسان: سید علی علوی در یادداشتی با عنوان «فراموشی الگوی پیشرفت» نوشت: دغدغه پيشرفت ايران اسلامی برای رهبر انقلاب در تمامی سال های رهبری شان چنان بوده که آن را می توان يکی از کلان پروژه های ايشان برای آينده ايران عزيز دانست؛ از چشم انداز ۲۰ ساله و ابلاغ اسناد بالادستی تا بيانيه گام دوم، اما بی ترديد يکی از ساختارمندترين اقدامات ايشان برای ترسيم آينده ايران اسالمی در چشم اندازی 5۰ ساله را می توان در تشکيل مرکز الگوی اسلامی ايرانی پيشرفت در ۲خرداد۱۳9۰ دانست تا به عنوان مرکزی تخصصی متولی تدوين و طراحی سندی جامع و دست يافتنی و متناسب با اقتضات تاريخی، آرمان و واقعيت ها شود. گرچه تدوين ابتدايی سند مشمول زمانی طولانی شد اما اين مرکز بالاخره پس از 7 سال در ۲۲ مهر۱۳97 طی سندی در ۱۰ صفحه و حدود ۳5۰۰کلمه و در 6 قسمت طرحی را ارائه می کند و البته رهبر انقلاب در همان جلسه به مرکز الگوی اسلامی ايرانی پيشرفت ماموريت می دهند که ظرف ۲ سال با فراخون از جامعه نخبگانی سند الگو نهايی شود. متاسفانه در موعد ۲ ساله رهبر انقلاب خبری از نسخه نهايی نيست تا اين که در ارديبهشت ۱۴۰۱ دبير مرکز در يازدهمين کنفرانس الگوی اسلامی ايرانی پيشرفت اعلام می کند که پيش نويس سند پيشرفت اسلامی ايرانی در آستانه نهايی شدن است!
جوان: محمدجواد اخوان در سرمفاله ای با عنوان «طوفانی که معادلات قدرت را تغیییر داد» چنین نوشت: در همين يک هفته اي كه از آغاز عمليات اعجاب انگيز طوفان الاقصی در سرزمين هاي اشغالي مي گذرد، نشانه هاي بارزي از تغيير معادله قدرت در منازعه ميان صهيونيست ها و مقاومت به چشم مي خورد. برخي از اين نشانه ها در سطحي رقيق تر در جنگ هاي قبلي ميان مقاومت و اسرائيل ديده شده بود و برخي البته كامال بديع و منحصربه فرد است، اما در مجموع قرائن و شرايط حاكي از آن است كه مسئله فلسطين وارد دوران جديد و سرنوشت سازي شده است. شکست اطلاعاتي خفت بار صهيونيست ها كه منجر به وقوع يک غافلگيري راهبردي شد، در دو طرف منازعه نشانه هاي روشني دارد. طرف فلسطيني علاوه بر تحميل غافلگيري بر صهيونيست ها، توانست طرح ريزي عمليات خود را در سکوت كامل خود پيش برد. سرعت پيشروي فلسطيني ها در منطقه غلاف غزه- كه حاشيه اي به وسعت حدود دوبرابر نوار غزه در پيرامون آن است- حاكي از كار اطالعاتي دقيق پيش از عمليات است و در مقابل با آنکه اين سرزمين حدود دو دهه است زير ذره بين امنيتي رژيم قرار دارد، وقوع چنين غافلگيري ای نشان از ضعف جدي در كليت سامانه هاي اطلاعاتي و امنيتي رژيم صهيونيستي دارد، ضعفي از نوع ساختاري كه ريشه در چالش هاي دروني رژيم نيز دارد.
ارسال دیدگاه