روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله عملیات عظیم طوفانالاقصی؛ پاسخ به سه پرسش اساسی، فلسطین کلید رمزآلود ظهور، بحران غزه و کریدور آی مک به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله عملیات عظیم طوفانالاقصی؛ پاسخ به سه پرسش اساسی، فلسطین کلید رمزآلود ظهور، بحران غزه و کریدور آی مک به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «عملیات عظیم طوفان الاقصی؛ پاسخ به سه پرسش اساسی» نوشت: عملیات عظیم و بی ســابقه طوفان الاقصی به معنای واقعی و کامل کلمه، چندین اساس رژیم غاصب صهیونیستی را منهدم و از این پس آن را با چندین ابتالی ویرانگر مواجه خواهد کرد. در عین حال این موضوع سؤالاتی را هم پدید آورده است و به پاسخ نیاز دارد: بــا توجه به حجم عظیم خســارات و تلفاتی که این روزها رژیم غاصب و وحشــی اسرائیل علیه منطقه کوچک و بسته غزه پدید آورده و فعال افقی برای پایان یافتن آن وجود ندارد، اقدام طرف فلسطینی به عملیات طوفان الاقصی چه مقدار با منطق و مصالح مردم بی دفاع فلسطین و به خصوص ساکنان غزه انطباق دارد آیا ضرر آن بیش از نفع آن نیست؟ پاسخ به این سؤال مستلزم طرح یک سؤال اساسی دیگر و پاسخ به آن است؛ آیا فلسطینی ها و نیز ساکنان غزه تا پیش از عملیات طوفان الاقصی در معرض چنین تهاجماتی بوده اند یا خیر؟ اگر پاســخ این سؤال منفی باشــد، طرح سؤال اول منطقی اســت. در این جا مردمی که در آرامش بوده اند اینک در معرض بمباران سنگین رژیم غاصب قرار گرفته اند. اما اگر مرور تحوالت بیش از 75 ســال گذشته و به خصوص تحولات یک تا دو دهه اخیر می گوید بدون عملیات تهاجمی فلسطینی ها هم، مردم این سرزمین در معرض همین هجوم ها بوده اند و هزاران نفر شهید داده اند و هزاران خانه آنان ویران شده است.
جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «فلسطین کلید رمزآلود ظهور» چنین نوشت: ظهور انقلاب اسلامي در ايران برنامه ريزي دقيق نظام شيطاني سلطه غرب براي جهان اسلام را به هم ريخت. بر اساس اسناد فراوان هدف نظام سلطه از ايجاد اسرائيل رسالت و فلسفه وجودي رژيم صهيونيستی جلوگيري از اتحاد جهان اسلام و شكل گيري تمدن بزرگ اسلامي و ممانعت از ظهور حضرت مهدي ارواحنا فداه بود. براي تحقق اين هدف، دكترين گسترش جغرافيايي اسرائيل از نيل تا فرات را انتخاب كرده و راهبرد جنگ در بيرون از خانه، امتيازگيري در خانه را براي وصول به دكترين مذكور انتخاب كرده بودند و بر اساس همين راهبرد رژيم صهيونيستی به طور دائم در خارج از فلسطين مشغول جنگ و پيشروي در جنگ خاكريزها و الحاق به سرزمين هاي اشغالي و گرفتن امتياز بيشتر بود. اوج قدرت نمايي اعراب براي درهم شكستن راهبرد صهيونيست ها در نبرد شش روزه موسوم به نبرد اعراب و اسرائيل بود كه ارتش هاي عراق، عربستان، تونس، الجزاير، ليبي و كويت نيز به كمك ارتش هاي مصر، سوريه و اردن شتافتند اما با بيش از ۲۱ هزار كشته و خسارت سنگين از رژيم صهيونيستی شكست خورده و امتيازهاي فراواني به صهيونيست ها داده شد. ظهور انقالب اسلامي ايران همه معادلات و برنامه هاي رژيم صهيونيستی را به هم ريخته و طي ۴۵ سال گذشته مقاومت فلسطين سير تكاملي پيموده و به ميزان رشد كمي و كيفي مقاومت فلسطين، روز به روز از اقتدار و توانمندي صهيونيست ها كاسته و رژيم صهيونيستی را در سراشيبي مرگ قرار داده است.
قدس: میراحمدرضا مشرف در یادداشتی با عنوان «هند و دوری از میراث فلسطینی گاندی» این گونه نوشت: حـمـلـه بــــــزرگ حـــمـــاس بــــه رژیــــم صهیونیستی، دولت مودی را نیز در معرض شوک بزرگی قرار داد. با این حال، برخلاف اغلب کشورهای منطقه که واکنش محتاطانه ای در برابر این قضیه از خود نشان دادند، واکنش دولت هند به این رخداد، بسیار سریع و در راستای محکومیت این حمله و اعلام همبستگی با رژیم صهیونیستی انجام گرفت. چنین واکنشی از سـوی حـزب حاکم بی جی پی با توجه به تلاش های چند سال اخیرش برای برقراری ارتباطی نزدیک با جهان غرب و رژیم صهیونیستی چندان دور از انتظار نبود. با این همه، درپیش گرفتن چنین رویـکـردی از سـوی دولــت مــودی می تواند سیاست خارجی هند را با چالش روبه رو کند.
عصر ایرانیان: در مطلبی با عنوان «سیاستگذاری صحیح دولت نیاز امروز توسعه صنعتی ایران» نوشت: توسعه صنعتی در ایران روند وارونه ای طی کرده و به جای حرکت به سمت توسعه محصولات پایین دستی، سود در بالادست تجمع پیدا کرده است. در این بین دولت ها نیز به جای سیاست گذاری به یك حمایت کننده از بالادست تبدیل شده اند. تصویری از پیچیدگی و ارزش افزوده صنعت ایران بیانگر تمرکز توسعه بر محصولات با تنوع و پیچیدگی پایین در بالادست و میان دست بوده و به چند بخش محصولات پتروشیمی و معدنی خلاصه می شود. از سوی دیگر نگاهی به دامنه واردات کالا بیانگر آن است که عمده واردات ایران سمت محصولات با پیچیدگی بالا و به قولی پایین دست است. علاوه بر فضای کلی، بررسی رشته صنعت های ایران نیز تصویر از میزان توسعه در بخش های مختلف بالادست، پایین دست و میان دست ارائه می کند.
خراسان: یوسف میری در یادداشتی با عنوان «بحران غزه و کریدور آی مک» چنین نوشت: جنگ غزه یک موضوع پیچیده و چند الیه است و اكثر طرف ها پس از پشت سر گذاشتن شوک حاصل از غافلگیری اولیه، در حال ارزیابی وضعیت و تصمیم گیری هستند. یكی از موضوعاتی كه می تواند در فهمیدن یک بعد از موضع كشورها و پیش بینی تحوالت آینده كمک كند، موضوع آثار این جنگ بر راهگذركریدور هند-خاورمیانه- مدیترانه-اروپا است كه در اجلاس سپتامبر سران 20G در هند از آن رونمایی شد و بسیاری آن را یكی از تغییر دهنده های قواعد بازی در غرب آسیا و جهان توصیف و از تولد یک خاورمیانه جدید صحبت كرده بودند. عملیات حماس و واكنش رژیم اسرائیل، در واقع یک مانع عمده بر سر دینامیسم های جدید در خاورمیانه و از جمله آی مک محسوب می شود. آی مک در درجه اول یک طرح ضد چینی است كه علاوه بر چین، كشورهایی نظیر مصر، روسیه، تركیه، عراق، پاكستان، ایران، سوریه و قطر مستقیم یا غیرمستقیم از آن متضرر خواهند شد و در طرف مقابل دسته ای دیگر از كشورها شامل آمریكا، هند، اسرائیل، امارات، عربستان، یونان، ایتالیا، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپایی جزو شركای رسمی یا غیررسمی آن محسوب می شوند.
ارسال دیدگاه