اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله گزارش نه چندان سری از ستاد جنگ اسرائیل، طوفان الاقصی حیثیت ساختگی صهیونیست‌ها را بر باد داد، سه راهی بازار ارز به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله گزارش نه چندان سری از ستاد جنگ اسرائیل، طوفان الاقصی حیثیت ساختگی صهیونیست‌ها را بر باد داد، سه راهی بازار ارز به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «گزارش نه چندان سری از ستاد جنگ اسرائیل» نوشت: ده روز از آغاز عملیات طوفان الاقصی می گذرد. اسرائیل در حالی که ضربه اول و تعیین کننده را خورده، ده روز است خود را به در و دیوار می زند تا بازدارندگی نابود شده را احیا کند. اما ارتکاب بی سابقه ترین جنایات جنگی، نتوانســته گرهی از کار این رژیم بگشاید. تل آویو، حیفا و دیگر مناطق صهیونیست نشین همچنان با شلیک موشک ها و راکت های مقاومت فلسطین تهدید می شود. پس از ده روز رجزخوانی دولت نتانیاهو، و در حالی که گفته می شــود حجم بمب های ریخته شده روی غزه 360 کیلومتر مربعی، معادل قدرت تخریب یک چهارم بمب اتمی اســت، ارتش اسرائیل نتوانسته برای اشغال این منطقه،؛ قدم از قدم بردارد. جبهه های شمالی فلسطین اشغالی هم لحظه ممکن است به روی ارتش سردرگم اسرائیل گشوده شود. چشم انداز جنگ چیست؟ رژیم صهیونیستی به وزنه برداری ناآماده، با بدنی سرد شبیه است. وزنه برداری که نتواند وزنه سنگین را بلند کند، اگر مهارت داشــته باشد، همان ابتدای کار، وزنه را رها می کند و خود را نجات می دهد. و اگر ناشی باشد، ممکن است وزنه راحتی مقداری هم از زمین بلند کند. اما هنگامی می فهمد نمی توانسته، که کار از کار گذشته و گردن و کتف و کمرش در اثر آوار شدن وزنه شکسته اســت!

جوان: حسین عبداللهی فر در یادداشتی با عنوان «مجاهد حقیقی فی سبیل الله» چنین نوشت: مجاهد حقيقي في سبيل الله مدال پر افتخاري بود كه رهبر معظم انقلاب اسلامي آن را برازنده شيخ ابراهيم يعقوب الزكزاكي دانستند و در ديدار وي و خانواده اش، او را مصداق مجاهد حقيقي في سبيل الله خواندند. مدالي كه خداي بزرگ دارنده آن را بر ديگران برتري بخشيده است. شيخ ابراهيم يعقوب الزكزاكي در سال 1332 شمسی در شمال نيجريه ديده به جهان گشود و دروس ديني را در زاريا محل تولدش فراگرفت و سپس براي ادامه تحصيل در رشته اقتصاد وارد دانشگاه احمد بلو شد. از همان دوران دانشجويي وارد فعاليت هاي فرهنگي و سياسي شد و به عضويت اتحاديه دانشجويان مسلمان درآمد كه بعدها به دبيركلي آن رسيد. گرايشات مذهبي و روحيه انقلابي اش در همان دوران دانشجويي به اندازه ای بود كه وقتي زمزمه هاي انقلاب اسلامي ملت ايران را شنيد مشتاق ديدار رهبر آن گرديد. وقتي خبر عزيمت حضرت امام(ره) به پاريس را شنيد خود را به نوفل لوشاتو رساند و ايشان را ملاقات كرد. بن مايه هاي فرهنگي و انگيزه ظلم ستيزي سبب شد تا از همان نگاه اول به اندازه اي مجذوب شخصيت امام راحل شود كه به مذهب تشيع تشرف يافت.

قدس: نسرین مقیمی در یادداشتی با عنوان «نیاز به سرعت در بررسی پرونده مهرجویی» این گونه نوشت: هنرمندان جایگاه ویژه ای در رسانه ها دارند و به میزان محبوبیت هر هنرمند و خلق آثارش توجه مخاطبان را به خود جلب می کنند. آثاری چون مهمان مامان، لیلا و هامون از پرمخاطب ترین آثاری است که داریوش مهرجویی خلق کرده است. درحالی که اخبار دلخراشی از این کارگردان به گوش می رسد، امـا در نگاه حقوقی – کیفری باید توجه مخاطب را به سمت و سوی اصل داستان برد. نوع فـوت آقـای مهرجویی و همسرش قتل به وسیله ضربات جسم برنده عنوان شده، اما از علل قتل و انگیزه قاتل احتمالی تاکنون صحبتی به میان نیامده است. آثار جسم برنده ای بر پیکر این هنرمند ایرانی مشهود است. براساس گزارش پزشکی قانونی، به علت خونریزی شدید حاصل از این جراحات، فوت حاصل شده که در صـورت یافتن قاتل احتمالی و اثبات رابطه سببیت میان ضربات وی و این خونریزی، بـر اســاس مــاده ۲۹۰ قـانـون مـجـازات اسـلامـی قتل می تواند در حکم عمد تلقی شود.

عصر ایرانیان: علی خضریان در سرمقاله ای با عنوان «طوفان الاقصی حیثیت ساختگی صهیونیست ها را بر باد داد» نوشت: عملیات هفتم اکتبر جدای اینکه هم از نظر مناسبت زمانی و هم از نظر اجرای آن توسط حماس دارای پیام های مهمی است، بزرگ ترین ضربه را به اعتبار و حیثیت و امنیت رژیم اشغالگر قدس در طول سال های اشغال فلسطین وارد کرد. اقدامی که باعث شد تا هیمنه پوشالی و رسانه ساخته رژیم صهیونیستی در هم بشکند. در طول سال های گذشته، کشورهای غربی علی الخصوص آمریکا، بهترین تسلیحات و مهمات زرادخانه های خود را به رژیم اشغالگر قدس داده و به بهترین فناوری های الکترونیکی مجهز کرده بود و از سوی دیگر رسانه های غربی با تبلیغات گسترده، تصویری غیرقابل شکست برای ارتش صهیونیستی ساخته بودند. لذا مهمترین دستاورد طوفان الاقصی این بود که تصویر دروغین از دستگاه اطلاعاتی و ارتش خیالی صهیونیست ها را به یکباره بر هم زد. عملیات طوفان الاقصی چندوجهی بود، رزمندگان فلسطینی در کمتر از نیم ساعت ضمن اینکه نقاط مختلف سرزمین های اشغالی را با بیش از 5 هزار موشک هدف قرار دادند، با عبور از حریم زمینی و هوایی مرزها و کشتن نیروهای ارتش، اقدام به نفوذ در عمق سرزمین های اشغالی کردند که منجر به غنیمت گرفتن تانک های اسرائیلی، فرار صهیونیست ها، به دست گرفتن گذرگاه ها و بازپس گیری حداقل سه شهرك صهیونیستی در کمتر از نیم روز شد. موضوعی که رژیم صهیونیستی را در برابر یک شکست اطلاعاتی و امنیتی سخت قرار داد و آنچه به لطف رسانه های غربی مبنی بر شکست ناپذیری صهیونیست ها ساخته شده بود را به طنز تبدیل کرد.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «سه راهی بازار ارز» چنین نوشت: تلاطم بـازار ارز در روزهــای گذشته اگرچه به تدریج مهار شد اما همچنان این سوال را برای آینده نرخ ارز در نیمه دوم 140۲ ایجاد کرده اسـت که مسیر نـرخ ارز به کـدام سمت است؟ تجربه جهش ارزی سال ۹0 و ۹1 و سپس جهش های ارزی متوالی 1۳۹7 تا 1401 درس هایی را برای سیاست گذار داشته است که توجه به این درس ها مسیر پیش روی نرخ ارز را در آینده روشن می کند. صد البته متغیرهایی نظیر حجم درآمدهای ارزی و دسترسی به این درآمدها نیز در تعیین چشم انداز نرخ ارز در سال جاری و سال آینده موثر است. به طـور مشخص ۳ نگاه دربــاره نحوه مدیریت بازار ارز وجود دارد. این ۳ نگاه البته چنان چه گفته شد تحت تاثیر ۲ متغیر مهم منابع ارزی و دسترسی به آن ها ترسیم می شود. این ۳ نگاه شامل ثابت کردن نرخ ارز، رهاسازی نرخ ارز و تثبیت نسبی )شناور مدیریت شده است. هراس دولت ها از اثر تورمی افزایش نرخ ارز موجب شده است که در سال های وفـور درآمدهای ارزی، گزینه ثابت کردن نرخ ارز مدنظر باشد. در سال های محدودیت ارزی نیز عملا انتخابی وجود ندارد و آن چه به اجبار محقق می شود، رهاسازی نرخ ارز است. با این حال در شرایط فعلی باید ببینیم کدام گزینه مدنظر قرار می گیرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه