روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از بزک کنندگان FATF مشغول کارند، پشت پرده شکست صهیونیستها در جنگ اطلاعاتی، نتانیاهو دست به قمار مرگبار میزند به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از بزک کنندگان FATF مشغول کارند، پشت پرده شکست صهیونیستها در جنگ اطلاعاتی، نتانیاهو دست به قمار مرگبار میزند به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «بزک کنندگان FATF مشغول کارند!» نوشت: روی خــوش اصولگرایان بــهFATF، رئیســی و همفکرانش چگونه ناگهان موافق FATF شــدند؟، کارت سبز FATF در دستان رئیسی، چرخش بزرگ و...اینها برخی از تیترهایی است که رسانه های مدعی اصلاحات در روزهای گذشته منتشر کرده و مدعی شدند که مسئله پیوستن به FATF در دولت رئیسی نهایی شده و در آستانه اجرائی شدن اســت. درباره این ادعا، گفتنی هایی اســت که در ادامه به اختصار به آن می پردازیم: روابط عمومی وزارت اقتصاد در پاســخ به این فضا سازی رسانه ای اعلام کرد: سیاست جمهوری اســلامی ایران درخصوص کارگروه اقدام مالیFATF هیچ تغییری نکرده است. جمهوری اسلامی ایران با رویکرد مقابله با فســاد فارغ از کنوانســیون های بین المللی، با توجه به قوانین و آموزه های مترقی کشــورمان درخصوص پولشــویی، در چارچوب قوانین داخلی خود که از اســتانداردهای محکم تری برخوردار است عمل کرده و می کند و هر گونه تغییر در این رویه می بایســت در نهادهای مسئول مورد بررسی قرار بگیرد. در خــرداد 1395 وزارت خارجه و وزارت اقتصاد دولت روحانی در اقدامی غیرقانونی بدون هماهنگی و اخذ مجوز از مجلس و شــورای عالی امنیت ملی، اقدام به توافق محرمانه! با FATF کرد. دولت قبل بر همین اســاس متعهد و موظف شد 41 مورد دستورات گروه مذکور را که در قالب برنامه اقدام پذیرفته بود، در زمان بندی های مشخص به اجرا در آورد.
جوان: مرتضی سیمیاری در یادداشتی با عنوان «پشت پرده شکست صهیونیست ها در جنگ اطلاعاتی» چنین نوشت: پاييز سال گذشته شبكه الجزيره خبر از دستگيري چند افسر موساد در مالزي داد، در اين خبر كوتاه به اين موضوع اشاره شده بود كه پليس مالزي با حمله به ساختماني در قلب كوالالامپور برخي افراد را كه قصد آدمربايي داشتند، دستگير كرد و در بررسي هاي اوليه مشخص شد كه آنها عضو تيم هاي موساد بودند و قصد انجام يك عمليات خرابكاري را داشته اند. در آن زمان وب سايت صهيونيستي دبكا كه اغلب اخبار امنيتي برخي محافل سياسي در مناطق اشغالي را منتشر مي كرد در يادداشتي به بررسي اين شكست خاص در جنوب شرق آسيا پرداخته و نوشته بود كه اسرائيل بازهم در يك بازي اطلاعاتي به رقباي خود باخت! اما صهيونيست ها در شهر كوالالامپور كه يكي از مهم ترين مراكز جنگ هاي اطلاعاتي در جهان است چه چيزي را باختند و نتيجه آن شكست سخت چه بود؟ پاسخ به اين سؤال به يك سال زمان نياز داشت، در روز پانزدهم مهرماه ناگهان پاراگلايدرهاي رزمندگان حماس از روي مناطق اشغالي عبور كرده و بدون شناسايي راداري و عبور از سطح مقطع آن به اهداف از پيش تعيين شده در برخي پادگان هاي نظامي رسيدند و چون يك پرنده تيزپرواز شناسايي دشمن از خود را دچار اختلال شديد كردند. در اين عمليات تجهيزات و سيستم هاي هشدار مرزي نيز ازكارافتاده بود.
قدس: فاطمه حداد در یادداشتی با عنوان «کرسی آزاداندیشی با موضوع فلسطین راه بیفتد» این گونه نوشت: در بازه زمانی کنونی، مسئله فلسطین از اهمیت فراوانی برخوردار است که با توجه به شبهات منتشر شــده در فـضـای مـجـازی و بیشتر در میان دانشجویان، ضـرورت بازخوانی مسئله فلسطین را در درون دانشگاه ها و مراکز علمی و فرهنگی می طلبد. چرا که بازخوانی مسئله فلسطین و ورود صحیح به مبحث فلسطین در دوران گذار از نظم فعلی جهانی می تواند رونـد شکل گیری تمدن نوین اسامی را تسهیل کند؛ به شـرط آنکه نگاه مخاطب، به خصوص جـوان امـروز نسبت به مسئله فلسطین، نگاه شفاف و دقیقی باشد. نظامیان رژیـم صهیونیستی در ماه های اخیر بارها و بارها به مسجدالاقصی یـورش بردند و ایـن منطقه را هدف شدیدترین حمات خود قرار دادند؛ موضوعی که واکنش های مختلفی را در سطح جهانی به همراه داشت و سبب شد نسبت به ایـن موضوع موضع گیری های جدی صورت بگیرد. اما اینکه این موضوع در میان جوانان و نوجوانان ایرانی، هنوز جایگاه قابل اعتنایی پیدا نکرده و متأسفانه برخی موضع گیری های شاذ نیز در حمایت از رژیم صهیونیستی نیز در میان اقشار علمی دانشگاه اتفاق بیفتد، خود جای سؤال دارد.
عصر ایرانیان: محمود عباس زاده مشگینی در سرمقاله ای با عنوان «نباید پای بیگانگان به مناقشه قره باغ باز شود» نوشت: فعال کردن چارچوب مشورتی ۳+۳ اعم از کشورهای آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، روسیه، ایران و ترکیه از اهمیت برخوردار است، حل و فصل مناقشه قره باغ باید کمترین هزینه را در بر داشته باشد و به عبارتی مناقشه نباید منجر به بروز مناقشه دیگری شود. حرمت رعایت موازین مرزهای بین المللی باید در خصوص قره باغ حفظ شود، هر چند شاید تغییر دیدگاه در این رابطه وجود داشته باشد اما با حسن نیت می توان مسائل را برطرف کرد و کشورهای همسایه باید در این مسیر حرکت کنند. جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای مذکور به دلیل داشتن موقعیت خاص و مواضع منصفانه بهتر می تواند شرایط را مدیریت کند، در واقع مخالفت با اشغالگری موضوع مهمی است و سرزمین های اشغالی قره باغ که حق مشروع آذربایجان هستند باید آزاد شود. در جریان رخدادهای سال گذشته نیز رهبر معظم انقلاب نسبت به این موضوع نکاتی را بیان کردند و مواضع کشورمان را صریحا عنوان کردند. کسانی که در این منطقه ساکن بودند برای ادامه حضورشان باید امنیت شأن تأمین شود و اگر قرار به جابجایی باشد، باید امنیت آنها حاصل شود؛ در این میان نباید اجازه دهیم پای بیگانگان و قدرت های فرامنطقه ای به موضوع باز شود لذا با درایت می توان عرصه را برای دخالت بیگانگان تنگ کرد.
خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «نتانیاهو دست به قمار مرگبار می زند؟» چنین نوشت: نبرد طوفان الاقصی در حالی وارد یازدهمین روز خود می شود که ضربه هفت اکتبر آن قدر سهمگین بوده که اسرائیل بدون نابود کردن حماس نمی تواند از خود اعاده حیثیت کند. به قول لیبرمن، وزیر جنگ سابق اسرائیل در این جنگ یا حماس از بین می رود یا حماس، اسرائیل را نابود می سازد. صهیونیست ها با عصبانیت و ناتوانی از ایجاد گزینه های راهبردی، از روز سوم، دم از آمادگی برای حمله زمینی می زنند. این خشم که تا امروز در سردرگمی ترکیب شده است به شکل بی سابقه ای حتی برای وحشی های صهیونیست تبدیل به خشونت و بی رحمی فرا غیرانسانی شده است. دروغ بافی درباره سر بریدن کودکان و مظلوم نمایی هفته اول دقیقا برای به کار بستن این خشونت بی حد بود تا وضعیت افکار عمومی در داخل سرزمین های اشغالی و کشورهای غربی را مهیای جنگی بزرگ در غزه کند. اسرائیل تصور می کند حمایت ویژه آمریکا فرصتی طالیی برای کنترل جبهه های دیگر را ایجاد کرده و حالا وقت آن است که با خیال راحت به سراغ حماس در غزه بروند. حال این که حزب ا... به وضوح نسبت خود را با وضعیت معین کرده و از بی اهمیت بودن ناوهای آمریکایی در معادله پرده برداشته. به ویژه آن که همه می دانند آمریکا امکان درگیر شدن در یک جنگ طولانی و بزرگ را ندارد و همچنین در صحراهای سوریه و عراق کاملا ضربه پذیر است.
ارسال دیدگاه