اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله عرق شرم بر پیشانی تطهیرکنندگان برجام، سرگیجه 16 روزه صهیونیست‌ها، حفظ گزینه‌های بدتر و بدترین برای صهیونیست‌ها به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله عرق شرم بر پیشانی تطهیرکنندگان برجام، سرگیجه 16 روزه صهیونیست‌ها، حفظ گزینه‌های بدتر و بدترین برای صهیونیست‌ها به چشم می‌خورد.

کیهان:​​​ در یادداشت روز خود با عنوان «عرق شرم بر پیشانی تطهیرکنندگان برجام» نوشت: در 29 مهرماه ،1394 رهبر حکیم انقلاب در نامه ای خطاب به رئیس جمهور وقت، با تایید مشــروط، الزامات اجرای برجام را مطرح کردند. در بخشی از این نامه تاکید شــد: همان طور که در جلسات متعدد به آن جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده ام، رفع تحریم ها هرچند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران کار لازمی است، لیکن گشــایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه جانبه اقتصاد مقاومتی میسر نخواهد شـد. امید است که مراقبت تمام دنبال شود و به خصوص به تقویت تولید ملی شود که این مقصود توجه ویژه صورت گیرد. در بخش دیگری از این نامه، آمده بود: از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساسا با هدف لغو تحریم های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرائی شدن آن در برجام به بعد از اقدام های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف های مقابل، تدارک شود، اتحادیه اروپا مبنی بر لغو کــه از جمله آن اعلام کتبی رئیس جمهور آمریــکا و اتحادیه اروپا و رئیس جمهور آمریکا، باید تصریح شود تحریم ها است. در اعلام که این تحریم ها به کلی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این که ساختارتحریم ها باقی خواهد ماند، به منزله نقض برجام است.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «غزه از جانب نشست قاهره دوباره بمباران شد!» جنین نوشت: سخنان سران عرب در نشست قاهره تهوع آور و شرم سارانه بود. گويي كه دختركاني در كلاس كارآموزي ديپلماسي متني را با دقت تنظيم كرده اند كه از هرگونه شائبه غيرديپلماتيک بودن برحذر باشد و نمره قبولي در آزمون بگيرند! لحظه به لحظه خبرهاي فوري شبكه الجزيره از اين نشست را دنبال مي كنم، هرلحظه ويران تر از قبل! رئيس جمهور مصر: ما گذرگاه رفح را نبستيم، اسرائيل آن را بمباران كرد. با رئيس جمهور امريكا توافق كرديم گذرگاه باز بماند. پادشاه اردن: پيام ما به اسرائيلي ها اين است كه ما خواهان صلح و امنيت براي شما و فلسطيني ها هستيم! وزيرخارجه عربستان: ما قاطعانه نقض قوانين بين المللي بشردوستانه از هر دوطرف را محكوم مي كنيم! نخست وزير عراق: آنچه امروز در غزه اتفاق مي افتد غيرقابل قبول است. نخست وزير عمان: سلطان نشين عمان تشديد تنش نظامي اسرائيل در نوار غزه را نمي پذيرد. وزيرخارجه تركيه: بايد مكانيزمي براي تأييد تعهد طرف هاي مختلف در دستيابي به صلح فراگير وجود داشته باشد. وليعهد كويت: جامعه بين الملل با تخلفات اسرائيل با استانداردهاي دوگانه برخورد كند.

قدس: مهدی زارع در یادداشتی با عنوان «سرگیجه 16 روزه صهیونیست ها» این گونه نوشت: در ابـتـدای شـانـزدهـمـیـن روز جـنـگ مـقـاومـت غـــزه و رژیــم صهیونیستی هستیم و ایـن یـعـنـی۱۶روز تمام از شــروع شبیخون حماس بـه اشغالگران گذشته است. اما در انتهای ایــن۱۶روز نگاه کلی به صحنه نبرد چگونه اسـت؟ نویسنده ایـن سطور معتقد است ضربه اولیه مقاومت آنچنان سنگین بوده که صهیونیست ها هنوز نتوانسته اند خودشان را پیدا کنند. اگر به عملکرد ارتش اشغالگر در۱۶روز گذشته دقت کنیم، می بینیم تنها اقدام عملی اش بمباران کور و چشم بسته مردم غزه است. در اثبات ادعای سـردرگـمـی۱۶روزه صهیونیست ها می توان دلایل زیر را برشمرد: شکست ‌اطلاعاتی ‌در ‌ترور ‌هدفمند‌: پس از۱۶روز از شروع جنگ هنوز تنها دو فرمانده حماس یا جهاد به طور هدفمند ترور شده اند. البته در جریان بمباران های بی شمار اسرائیل تاکنون پنج مقام ارشد مقاومت اسلامی شهید شده اند، اما فقط دو نفر طی ترور در عملیات هدفمند آنچنان که مثلا رخ داد، شهید شده اند. حتی بمباران منازل هنیه و محمد الضیف هم دسـتـاوردی بـرای اشغالگران نداشته است.

عصر ایرانیان: مهدی عسگری در سرمقاله ای با عنوان «کار رژیم صهیونیستی با اتحاد مسلمانان یکسره می شود» نوشت: بمباران بیمارستان المعمدانی و کشته شدن جمعی از مردم مظلوم فلسطین بر اثر این جنایت غیرقابل گذشت است، حمله به بیمارستان با سلاح های غیرمتعارف آمریکایی نشانه اقتدار نیست، بلکه نشانه ضعف و وحشت صهیونیست هاست. رژیم صهیونیستی یک رژیم غاصب و کودک کش است و باید هر چه سریع تر این غده سرطانی از بین برود. رژیم صهیونیستی که جرأت مبارزه مستقیم و زمینی با مجاهدان حماس را ندارد، با کشاندن مردم بی پناه به بیمارستان و بمباران و نسل کشی دسته جمعی، مرزهای جنایت جنگی را جا به جا کرد تا مقاومت فلسطین را بشکند صهیونیست ها گویا از این مسأله غافل هستند که با هر قطره خون و اشک مردم مظلوم غزه، عزم مبارزان جزم تر و صفوف جبهه مقاومت منسجم تر می شود. سناریوهای جبهه مقاومت آماده است، شکست استراتژیک رژیم صهیونیستی برای همگان عیان است و قطعا با اتحاد مسلمانان، کار این رژیم شوم یکسره خواهد شد.

خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «حفظ گزینه های بدتر و بدترین برای صهیونیست ها» چنین نوشت: مسئله اصلی در این لحظه از جنگ، نگه داشتن رژیم صهیونیستی در بین 2 گزینه بدتر و بدترین اسـت. این رژیـم با اشتباهی استراتژیک، تنها راه ترمیم ضربه سهمگین هفت اکتبر را حمله به غزه و نابودی حماس اعلام کرد. حال این که تقریبا تمامی طرف ها با این حمله مخالف بودند و هستند. حزب الله و دیگر اضلاع مقاومت از روز دوم راهبرد خود برای ورود به جنگ در صورت ورود زمینی را اعلام کردند. در طرف غربی هم آمریکا نگران گسترش جنگ و خراب شدن آوار آن بر سر راهبردهای تمرکز بر اوکراین و شرق آسیاست. اروپایی ها هم با چشم نگران درباره آثار این جنگ بر اوکراین و زمستان پیش رو نظاره گر هستند. اعــراب هم سعی دارنــد تا نمایشی از غیرت نداشته خود را حداقل در جلوی صحنه به منصه ظهور بگذارند. رژیم صهیونیستی از لحاظ داخلی هم با مشکلات متعددی مواجه است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه