روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنگ جهانی سوم و ماجرای گردان حرمله، بسیج پیشگام در مسیر تمدن نوین اسلامی، دریای سرخ در سیطره مقاومت به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنگ جهانی سوم و ماجرای گردان حرمله، بسیج پیشگام در مسیر تمدن نوین اسلامی، دریای سرخ در سیطره مقاومت به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جنگ جهانی سوم و ماجرای گردان حرمله» نوشت: خاک آمریکا، بامداد امــروز از مرزهای جنوبی، هدف حملات زمینی و موشکی قرار گرفت. تعجب کردید؟ چنین خبری اگر برای شما غافلگیر کننده و دور از انتظار است، از نگاه برخی تحلیلگران در آمریکا، یک احتمال جدی محسوب می شود. آمریکا، چند دولت اروپایی و رژیم صهیونیستی، پس از جنگ جهانی دوم، برای 50 سال عادت کرده بودند کنار گود بنشینند، جنگ و جنایت راه بیندازند، و نابودی دیگران را تماشا کنند. حالا اما نظم پیشین دگرگون شــده، تا جایی که پریروز، نشریه تخصصی فارین پالیسی در آمریکا، احتمال حمله از مرزهای مکزیک را جدی دانست: آمریکا ممکن اســت در جنگ جهانی قریب الوقوع از چند جبهه، شکست بخورد. اگر چین تصمیم حمله به تایوان بگیرد، می تواند به سرعت به جنگ در سه جبهه تبدیل شود. تعبیر مخمصه شاید مخاطبان را نگران کند. اما همچنان که روسیه برای جنگ طوالنی در اوکراین آماده می شود و جبهه جدیدی در منطقه شام (غزه) باز شده، وسوسه چین برای حمله به تایوان رو به افزایش است. ارتش ما برای چند جنگ همزمان طراحی نشده. برخلاف آمریکا که باید در هر سه جبهه قوی باشد، چین، روسیه و ایران، فقط باید در منطقه خود بجنگند. دشمنان آمریکا توانایی تشویق یا مدیریت اجرای حملاتی به ســبک حماس را در خاک آمریکا دارند، و چنین حمله ای احتمالا با توجه به وضعیت مرز های جنوبی، آسان تر است. این، وحشتناک است. جنگ جهانی، دیگر صرفا یک احتمال نظری نیست و اگر قریب الوقوع نباشد، احتمالش جدی است. باید از همین حالا وضعیت خود را سامان دهیم.
جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «بسیج پیشگام در مسیر تمدن نوین اسلامی» چنین نوشت: در نظام جمهوري اسلامي ايران، بسيج يكي از مؤثرترين عوامل انساني، با توانمندي ها و ظرفيت هاي بي شمار است، بسيجيان در عرصه هاي مختلف، همواره در طول دهه هاي گذشته، منشأ فعاليت ها و خدمات گوناگوني بوده اند. نقش و كاركردهاي بسيج در زمينه هاي امنيتي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي، رسانه اي، فضاي مجازي، كمك رساني، علمي و آموزشي، نظامي، خدماتي، امداد و نجات، سلامت، سازندگي، انتظامي، فرهنگي، حوزه هاي جنگ نرم و جنگ شناختي با توجه به عمق و گستره سازماني در سراسر كشور، بسيار برجسته بوده و كارآمدي خود را به خوبي نشان داده است. موفقيت نيروهاي بسيجي و موفقيت الگوي ساختاري بسيج اگر چه در جنگ تحميلي و دفاع مقدس ۸ ساله ملت ايران به اثبات رسيد اما نه تنها منحصر در دوران دفاع مقدس نماند بلكه از مرزهاي جغرافيايي جمهوري اسلامي نيز فراتر رفته و به الگويي موفق و مطمئن براي مسلمانان انقلابي به ويژه در منطقه غرب آسيا تبديل شده است. شكل گيري حزب الله لبنان، دفاع مردمي عراق، سوريه، يمن و به طور كلي شكل گيري الگوي مقاومت مردمي در كشورهاي اسلامي از موفق ترين نمونه هاي الگوبرداري از بسيج مستضعفين است. مقاومت فلسطين (كه قدمتي بيشتر از بسيج دارد) نيز امروز متأثر از الگوي بسيج است.
قدس: رضا طلبی در یادداشتی با عنوان «مسئله آلودگ هوا در اولویت مسئولان نیست» این گونه نوشت: مسائلی هستند که انسان نباید به رفع آن ها دلخوش باشد. حاشیه نشینی، آلودگی هوا، کودکان کار، کاهش اجاره بها مواردی از این قبیل هستند که مشخص نیست عده ای چرا اجازه رفع این مسائل را نمیدهند. هر ساله در اواسـط پاییز مسئله آلودگی هوا چند روزی به تیتر نخست رسانه ها تبدیل می شود و مسئولان از مرتبط و غیرمرتبط با ایـن موضوع، بیاناتی را تشریح و اکثر آن ها توپ را به زمین دیگران انداخته و مسئولیت را از خـود ساقط مـی کنند و نهایت خروجی جلسات آن هـا نیز به تعطیلی مدارس منجر می شود. این در حالی است که طبق آمار، آلودگی هوا سالانه حــدود 8/۲ میلیارد دلار بـه کـشـور آسـیـب وارد می کند که 8۰۰ میلیون دلار آن مربوط به بخش بهداشت و درمـان است و ۱۲/6 درصد مرگ های زودرس در ایران نیز به علت آلودگی هوا رخ می دهد. همچنین در پژوهش های مستقلی که در خصوص آلـودگـی هـوا انجام شـده اسـت، 8۰ درصـد منشأ آلودگی هوا مربوط به موتور سیکلت ها، خودروها و کامیون ها بـوده اسـت امـا مشخص نیست چرا برای رفع این مسئله اقدام جدی و عملیاتی صورت نمی گیرد.
عصر ایرانیان: در مطلبی با عنوان «دریای سرخ در سیطره مقاومت» نوشت: المیادین در خبری فوری اعلام کرد کشتی اسرائیلی با ۵۲ خدمه توسط انصارالله یمن در دریای سرخ توقیف شد. منابع موثق المیادین اعلام کردند نیروهای دریایی یمن موفق شدند یك کشتی اسرائیلی را در دریای سرخ توقیف کنند. بر اساس گزارش این رسانه، ۵۲ نفر در کشتی اسرائیلی بازداشت شده اند. خدمه کشتی و سرنشینان آن در حال حاضر تحت بررسی قرار گرفته اند. به گزارش العربیه، این کشتی اسرائیلی گلكسی لیدر نام دارد. همچنین رسانه ها اعلام کردند که یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز طی ساعات آینده بیانیه ای را در این ارتباط صادر خواهد کرد. کانال 13 رژیم صهیونیستی نیز در این خصوص اعلام کرد تل آویو درباره تسلط حوثی ها بر کشتی باری اسرائیلی در دریای سرخ تحقیق خواهد کرد. رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که مالكیت این کشتی که انصارالله بر آن مسلط شده است متعلق به رامی اونجر تاجر اسرائیلی است.
خراسان: مرتضی کامل نواب در یادداشتی با عنوان «مقدمات انتخابات پرشور» چنین نوشت: کلیدواژه اصلی مقام معظم رهبری در دیـدار با فقهای شـورای نگهبان، برگزاری انتخابات پرشور بوده است. این دستور اساسی که خطاب به جمعی خاص گفته شده دارای پیامی ویژه به تمامی عناصر انقلابی و برگزار کنندگان انتخابات اسـت. مشارکت حداکثری و حضور مـردم پای صندوق رای امری است که همیشه مقوم نظام جمهوری اسلامی بوده است. همین امر است که تلاش برای افزایش مشارکت را اساسی می کند. امـا چه عناصری مشارکت عمومی را افزایش خواهد داد؟بـدون شک شرایط عمومی کشور و امید به اصلاح آن از طریق صندوق رای یکی از اساسی ترین عناصر در این زمینه است. وضعیت اقتصاد و معیشت عمومی مردم می تواند مشوق یا مانع جـدی بــرای مشارکت طلبی آن ها در شرایط سیاسی کشور باشد. در چند ماهه اخیر تورم ماهانه کاهش ویژه ای داشته اما تورم سالانه هنوز عدد بالایی است. به ویژه آن که برخی رشد قیمت ها در سال های اخیر آن قدر بالا بوده که حتی باوجود کنترل تورم، بازهم شرایط عمومی معاش تحت فشار است.
ارسال دیدگاه