اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله طوفان الاقصی چالش جدید نظام تک قطبی، ذبح حقیقت در غزه و دنیای نظاره‌گر، حیثیت شورای امنیت در ماجرای جنایات صهیونیست‌ها رفت به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله طوفان الاقصی چالش جدید نظام تک قطبی، ذبح حقیقت در غزه و دنیای نظاره‌گر، حیثیت شورای امنیت در ماجرای جنایات صهیونیست‌ها رفت به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «طوفان الاقصی چالش جدید نظام تک قطبی» نوشت: رژیــم صهیونیســتی بــا ادعــای اینکــه طوفان الاقصــی درحکم 11 سپتامبر اسرائیل بود، تلاش داشت در جهت تحت الشعاع قرار دادن شکســت های ترمیم ناپذیر خود و مهار شرایط جدید، جنگ غزه را به نفع خود جهانی کند. اما اولا برعکس شــد و این انتفاضه فلسطین و حمایت از آن بود که جهانی شد. مضاف بر اینکه با توجه به سه عامل مهم یکی گرفتاری غرب و ناتو در جنگ اوکراین و دیگری وجود سد محکمی در مقابل سیاست های تجاوزگرانه آنها در منطقه به نام جمهوری اسلامی، و سوم همگرایی تهران-مســکو-پکن، آمریکا توان ورود به جنگی با سرنوشت نامعلوم و شکست های ترمیم ناپذیر را ندارد. لذا اسرائیل در این هدف هم شکست خورد. ثانیا از همه مهم تر اینکه این عملیات درستی این سخن حکیمانه حضرت امام را نشان داد که ام الفساد اصلی آمریکاست و هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید!. ثالثا طوفان الاقصی در مقیاسی گسترده تر فلسطین را از محور جهان اســلام به محور چالش بین نظام چندقطبی و نظام تک قطبی تبدیل و جبهه مقاومت را گسترده تر و جبهه عبری-غربی-عربی را منزوی تر کرد. این عملیات مخالفت برخی از قدرت ها و دولت ها با رژیم صهیونیستی و آمریکا را آشکارتر و بلکه آشکار و برخی ها را از همکار به دشمن اسرائیل و آمریکا تبدیل کرد و به معتقدین به نظام چندقطبی جرات و فرصت جدیدی داد تا در مقابل نظام تک قطبی آمریکا با قدرت و اعتماد به نفس بیشتری بایستند و آشکارا وارد میدان ترسیم شده مقاومت شوند.

جوان: عبدالله صلواتی در یادداشتی با عنوان «ذبح حقیقت در غزه و دنیای نظاره گر» چنین نوشت: تانك وارد بيمارستان الشفا در غزه شد... . نيروهاي اشغالگر به بيمارستان الشفا يورش بردند و داخل اتاق هاي بيماران آتش گشودند و كاري كه اشغالگران در بيمارستان الشفا انجام مي دهند جنايت جنگي است. اصل تعميم در اخلاق مي گويد اگر توانستيد كاري را كه انجام مي دهيد تبديل به قاعده فراگير كنيد و همه را مجاز بدانيد كه آن كار شما را انجام دهند كارتان مي تواند اخلاقي باشد. فرض بفرماييد امشب تانكي وارد يكي از بيمارستان ها در فرانسه، انگليس يا امريكا شود و برق بيمارستان را قطع كنند و هر كسي را كه در مجاورت بيمارستان حركت مي كند با تير هدف قرار دهند و موجبات مرگ بيماران را فراهم كنند. در اين حالت مدافعان حقوق بشر و مجامع بين المللي پشت به پشت هم مي دادند و با همه توان سعي در محكوم كردن، صدور قطعنامه، و بسيج از چشم حاكمان ستم پيشه جهاني عليه اين جنايت مي كردند. اما ظاهرا و استعمارگر و سازمان هاي بين المللي، غزه جزو دنياي بشري نيست و زن و كودك غزه حقوقي ندارند و اصول اخلاقي و بين المللي نيز شامل حال كودكان و زنان و شهروندان غزه نمي شود.

قدس: زینب اصغریان در مطلبی با عنوان «غزه؛ کاهش اعتبار آمریکا و افزایش قدرت ایران» این گونه نوشت: فارین افرز در یادداشت مهم خود با عنوان جنگی که خاورمیانه را دوباره شکل داد به قلم ولی نصر استاد دانشگاه جان هاپکینز و ماریا فانتاپی در ۲۰ نوامبر ۲۰۲۳ نـوشـت: پـس از ۷ اکتبر ،۲۰۲۳ بـه نظر می رسید چشم انداز ایـالات متحده برای خاورمیانه، در حال تحقق است. واشنگتن به تفاهم ضمنی با تهران درباره برنامه هسته ای خود رسیده بود و در حال کار روی یک پیمان دفاعی با عربستان سعودی بود که این کشور را به عادی سازی روابط خود با اسرائیل سوق می داد. همچنین واشنگتن برنامه هایی را برای یک کریدور تجاری بلندپروازانه که هند را از طریق خاورمیانه به اروپا متصل می کند تا نفوذ فزاینده چین در منطقه را خنثی کند، اعام کرده بود. اما حماس به اسرائیل حمله کرد و نگاه ایالات متحده را تغییر داد. با توجه به اینکه حمایت ایـران عامل توانایی های نظامی حماس است، اکنون توانایی های نظامی منطقه ای ایران بسیار قدرتمند به نظر می رسد. در این میان حمایت آمریکا از اسرائیل به طور قطعی اعتبار آن را در منطقه به خطر انداخته است. ایالات متحده همچنین بـه اشتباه تصور مـی کـرد دیگر کشورهای خاورمیانه اعتراضی نخواهند کرد و فکر می کرد تهران، آنقدر مشتاق عـادی سـازی روابـط با کشورهای عربی است که در برنامه های ایالات متحده دخالت نخواهد کرد. اما واقعیت این بود که ایران به تقویت و پـرورش نیروهای نیابتی مسلح خود ادامه می داد.

عصر ایرانیان: ابراهیم عزیزی در سرمقاله ای با عنوان «حیثیت شورای امنیت در ماجرای جنایات صهیونیست ها رفت» نوشت: تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با برقراری وقفه بشردوستانه در غزه ناامیدکننده است، سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل متحد و شورای امنیت برای قدرت های زورگو سلطه گر به موقع ظاهر شده و قطعنامه صادر می کنند چراکه فلسفه تشکیل و ایجاد این نوع سازمان ها برای حمایت از زورگویان و سلطه طلبان بوده است در حالی که بیش از ۴۰ روز از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم غزه می گذرد اما قطعنامه ای صادر نمی شود. تصمیمات ساختارهای بین المللی نیز برای کشورهای سلطه گر و زورگو هیچ اثری ندارد؛ چراکه شورای امنیت قطعنامه ای صادر کرده است اما رژیم صهیونیستی، خود را ملزم به اجرای آن نمی داند و دلیل آن رفتارهای منفعلانه نظامات جهانی و بین المللی است و خاصیت لازم را نداشته و نقش اصلی خود را از دست داده اند.

خراسان: امیرعلی ابوالفتح در یادداشتی با عنوان «آینده سیاست منطقه ای آمریکا» چنین نوشت: همزمان با ادامه حملات بی وقفه اسرائیل به غزه، پرسش ها دربــاره ماهیت دقیق حمایت ایـالات متحده از جنگ غزه افـزایـش یافته اســت. چند روز پیش سخنگوی پنتاگون اعلام کرد پهپاد تهاجمی یمنی ساقط شده توسط ناوشکن یو اس اس توماس هادنر در دریای سرخ، به سمت اسرائیل شلیک شده بود. این دومین باری است که آمریکایی ها تایید می کنند مانع هدف قرارگرفتن اسرائیل توسط نیروهای مقاومت منطقه شده اند. پس از عملیات طوفان الاقصی، آمریکایی ها از افزایش نیروهای نظامی و توان تهاجمی خود در خاورمیانه و پایگاه های دریایی مجاور خبر دادند. در آغاز جنگ بسیاری از ناظران می گفتند چکمه های آمریکایی روی زمین غزه نخواهند نشست، اما اکنون در این باره شواهد متفاوتی وجود دارد.صرف نظر از این که ایالات متحده در خاورمیانه چتر حمایتی نظامی برای اسرائیل در سرزمین های اشغالی فلسطین ایجاد کـرده و بخش مهمی از نیروهای مقاومت منطقه را مشغول نگه داشته است تا اسرائیل تمرکز بیشتری بر جنگ غزه داشته باشد و حتی صرف نظر از این که آمریکا چه تسلیحات ممنوعه ای برای اسرائیل تامین می کند، این ایالات متحده آمریکاست که در هر حال، بازنده میدان سیاست در منطقه غرب آسیا خواهد بود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه