اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت:
سوخت فسیلی صرفهجویی شده به سازمان انرژی اتمی واگذار میشود
رئیس سازمان انرژی اتمی عنوان کرد که در کارگروه دولت قرار شد سوخت فسیلی صرفهجویی شده توسط نیروگاههای اتمی را به سازمان انرژی اتمی واگذار کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با «گرامیداشت سالگرد شهادت شهید شهریاری که با طرحی صهیونیستی به شهادت رسید» اظهار کرد: ما به دستور آقای رئیسجمهور برای پیشبرد نیروگاههای اتمی به ظرفیت ۲۰ هزار مگاوات، کارگروهی به ریاست آقای مخبر تشکیل دادهایم.
وی افزود: دومین جلسه این کارگروه دیروز تشکیل شد. موضوع در دستور کار ما این است که اولا این برنامه جامع، جامعیت داشته باشد و همه دستگاههایی که باید در آن نقش ایفا کنند در این مسیر همراهی کنند. ثانیا تامین منابع مالی، پشتیبانی و نحوه واگذاری آن به نحوی باشد که هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ ساز و کاری که میخواهد در دولت پشتیبانی شود و هم ساز و کاری که در سازمان انرژی اتمی باید ایجاد شود طوری باشد که بتواند طرح را اجرا کند.
اسلامی همچنین گفت: ما در جلسه دیروز مصوبات جلسه گذشته را مرور کردیم که از سه مصوبه دو مصوبه کامل اجرا شده بود و تصمیمات کارگروه کاملا کارساز بود. یک مصوبه هم تاکید شد که با توجه به موانعی که داشته بتوانندا ز یک شیوه دیگری آن را دنبال کنند که آن هم تامین فاینانس خارجی بود که توافقاتی برای آن صورت گرفت.
وی ادامه داد: در جلسه دیروز قرار شد سوخت فسیلی صرفهجویی شده توسط نیروگاههای اتمی را به سازمان انرژی اتمی واگذار کنند که با آن معادل ارزی که تحصیل میشود تا بتوان تسهیلات مالی که چه از بانکهای ما، چه از خارج از کشور و چه از بازار سرمایه تامین و با صرفهجویی آنها را بازپرداخت کرد و عملا نگران حجم سرمایهگذاری نباشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه یادآور شد: این پروژهها که در قالب ۲۰ هزار مگاوات تعریف شده، برایش ۵ منطقه ساحلی در نظر گرفته شده و شرکتهایش تاسیس و فعال شده است. ما امروز در حال پیشرفت در واحدهای دوم و سوم که در جوار نیروگاه بوشهر است، هستیم. همچنین سایتهای آن در منطقه چابهار و شرق استان هرمزگان یعنی نیروگاههای ایران-هرمز و در خوزستان نیروگاههای کارون وارد عملیات اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: در شمال کشور طرح توزیعی است که با مصوبهای که دیشب در کارگروه داشتیم مقرر شد که با وزارت نیرو و ارتباطات مشترک بحث مربوط به پستها و شبکهها را لحاظ کنیم که بتوانیم نگاه جامعی به بحث شبکه برای پایداری برق داشته باشیم.
اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: امروز دنیا با سرعت به سمت نیروگاههای اتمی حرکت میکند چرا که پایدارترین و پاکترین منبع انرژی هستند و هیچ گونه آلایندگی ندارند و سوختی که صرفهجویی میکنند قابل ملاحظه است. مثلا الان نیروگاه شماره یک ما که در این دوره ۱۰ ساله ۶۱ میلیارد کیلوواتساعت برق به شبکه ما تزریق کرده، ارزش سوخت فسیلی صرفهشده در آن حدود ۷ میلیارد یورو است که این به نسبت سرمایهگذاری اولیهای که برای آن شده، چهار برابر پول خود را به نرخ ثابت درآورده و اگر به نرخ امروز بخواهیم حساب کنیم، دو بار پول خود را درآورده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه بیان کرد: نیروگاه اتمی هم توجیه اقتصادی دارد و هم به سمت اجرای قانون هوای پاک حرکت میکند و هم محیط زیست و جامعه را از آلایندههایی که متعلق به سوخت فسیلی است رها میکند. بنابر این دولت مصمم است و امر تاکیدی مقام معظم رهبری هم هست.
وی افزود »مقام معظم رهبری در ۲۱ خرداد در جلسهای که خدمت ایشان شرفیاب بودیم روی ۲۰ هزار مگاوات تاکید موکد فرمودند که بحمدالله این پیشبینیها شده و عملیات هم شروع شده و ما در حال اجرای این برنامه هستیم.
وی درباره تهدید رژیم صهیونیستی در استفاده از بمب اتم، خاطرنشان کرد: من در نامهای به مدیر کل آژانس، قبل از جلسه شورای حکام نوشتم که وزیر رژیم صهیونیستی به صراحت فلسطینیها را تهدید به استفاده از سلاح هستهای کرده و هم نخستوزیر آنها در سازمان ملل در جلسه اجلاس عمومی بیان کرد که ایران را باید با تهدیدات هستهای مورد تهدید قرار دهیم و بیان کرد که از سلاح هستهای علیه ایران استفاده کند.
اسلامی با یادآوری نامه خود به مدیر کل آژانس تصریح کرد: ما به مدیر کل تاکید کردیم که شما برای عدم اشاعه مسئولیت دارید و وقتی در مقابل رژیمی که نه انپیتی را امضاء کرده، نه تابع مقررات پادمان است و هیچ اجازه دسترسی به شما نمیدهد و به صراحت هم اعلام میکند که باید از سلاح هستهای استفاده کرد، واکنشی نشان نمیدهید این نقض قوانین بینالمللی است در حالی که این وظیفه مدیر کل است که این موضوع را به شورای امنیت گزارش دهد.
وی در ادامه اظهار کرد: اثربخشی این نامه در این بود که در شورای حکام این دوره که هفته پیش برگزار شد اکثر کشورهایی که حاضر بودند نسبت به رفتاری که با فلسطینیها صورت میگیرد، موضعگیری کردند. امیدواریم با این آگاهی که مردم در کشورهای مختلف جهان پیدا کردهاند و از مظلومیت مردم فلسطین حمایت کردند و موجبات رسوایی کشورهای زورگو و اسرائیل را فراهم کردند، روزی برسد که قوانین و سازمانهای بینالمللی اثربخشی خود را داشته باشند و واقعا بتوانند صلح و امنیت را برای جهان به ارمغان بیاورند.
ارسال دیدگاه