اخبار داغ

لحظه به لحظه؛

آخرین اخبار از پنجاه‌ و هشتمین روز عملیات طوفان الاقصی/ پیامدهای حمله به جنوب غزه

آخرین اخبار از پنجاه‌ و هشتمین روز عملیات طوفان الاقصی/ پیامدهای حمله به جنوب غزه
منابع مصری اعلام کردند، قاهره هدف قرار دادن مناطقی که هدف اصلی آن تخلیه جنوب از جمعیت و سوق دادن ساکنان این منطقه به سمت مصر بود را رصد کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی پنجاه و هشت روز از عملیات طوفان الاقصی در سرزمین های اشغالی می گذرد که مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه گفت که هیچ مکان امنی برای ساکنان نوار غزه وجود ندارد و آنها در چرخه‌ای از مرگ، ویرانی و بیماری زندگی می‌کنند.

وی گفت: «تعداد زیادی در ساعاتی پیش (دیروز جمعه) کشته و زخمی شدند. به خانواده‌ها دوباره دستور تخلیه داده شد و امیدها از بین رفت.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی، وفا، گریفیث افزود که هفته گذشته نشان داد که «وقتی سلاح‌ها ساکت هستند» چه اتفاقی می‌افتد، و وضعیت در خان یونس یادآور تکان‌دهنده‌ای است از آنچه در صورت خاموش نبودن سلاح‌ها اتفاق می‌افتد.

وی اشاره کرد، تمامی ساکنان نوار غزه در راس‌شان کودکان، زنان و مردان در دومین ماه از جنگ اشغالگران علیه غزه در رعب و وحشت به سر می‌برند.

گریفیث بر افزایش کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و دستیابی به آتش‌بس انسانی تاکید کرد.

این اظهارات در حالی است که خبرگزاری فلسطین از شهادت ۱۷۸ تن و زخمی شدن ۵۸۹ تن دیگر که اکثر آنها کودک و زن بودند، در بمباران روز جمعه رژیم صهیونیستی خبر داد. روز جمعه، ارتش اشغالگر رسماً از آغاز مجدد درگیری‌ها خبر داد و از «فعال شدن مجدد آتش درگیری»" در نوار غزه صحبت کرد.

جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که نیروهای صهیونیست از ورود کامیون‌های کمک رسانی از مصر از طریق گذرگاه زمینی رفح جلوگیری کردند.

رژیم صهیونیستی ویزای مقام سازمان ملل را تمدید نمی‌کند

رژیم صهیونیستی به سازمان ملل اطلاع داده‌است که ویزای کاری لین هاستینگز، هماهنگ‌کننده امور انسانی سازمان ملل در اراضی اشغالی را تمدید نخواهد کرد.

طبق گزارش شبکه الجزیره، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در این باره گفت: مقامات اسرائیل به ما اطلاع داده‌اند که ویزای هاستینگز را پس از پایان ماموریتش در ماه جاری تمدید نخواهند کرد.

دوجاریک به اینکه آیا فرد دیگری جایگزین هاستینگز خواهد شد یا اینکه وی به کار خود از جای دیگری ادامه خواهد داد، اشاره‌ای نکرد.

وی افزود: شما شاهد حملات بسیار علنی در توییتر (ایکس فعلی) علیه وی بودید که کاملا غیرقابل قبول بود.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اواخر اکتبر در پیامی در ایکس به شدت هاستینگز را مورد انتقاد قرار داد.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی این مقام سازمان ملل را به «جانبداری» از فلسطینی‌ها متهم و مدعی شد که سخنرانی وی غیرنظامیان صهیونیستی و فلسطینی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

دیگر نمایندگان سازمان ملل نیز از زمان آغاز جنگ در نوار غزه در هفتم اکتبر مورد انتقاد شدید مقامات رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌اند.

پیشتر گلعاد آردان، نماینده رژیم اشغالگر در سازمان ملل چندین بار خواستار استعفای آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان شده بود. آردان اواخر اکتبر تایید کرده بود که تل‌آویو به مقامات سازمان ملل که با آن «خصومت» دارند ویزای ورود نمی‌دهد.

با قطر و مصر بر سر اجرای دوباره آتش‌بس در غزه همکاری می‌کنیم

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما قرار است به همکاری خود با مصر، قطر و اسرائیل بر سر اجرایی شدن مجدد وقفه در جنگ ادامه دهیم.»

به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، یک مقام ارشد دولت آمریکا اخیرا گفت، آواره شدن هرچه بیشتر مردم در جنوب غزه ابعاد تخریب‌ها را فراتر از ظرفیت پشتیبانی و بازسازی هر شبکه بشردوستانه‌ای خواهد برد.

یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه گفت، عملیات ارتش این رژیم در نوار غزه بعد از پایان آتش‌بس با حماس شدیدتر خواهد شد و قرار است علیه کل این باریکه انجام شود.

این وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد حماس از آتش‌بس برای بسیج مجدد و استراحت نیروهای خود استفاده خواهد کرد، بنا بر این ارتش این رژیم نخست از نیروهای هوایی و آتش توپخانه قبل اینکه عملیات‌های زمینی را از سر بگیرد، استفاده خواهد کرد.

این در حالی است که دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه از کشورهای عربی و جهان خواست بیمارستان‌های صحرائی را در غزه برای نجات ده‌ها هزار مجروح و بیمار مستقر کنند.

دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه اعلام کرد: ما از کشورهای عربی و جهان می‌خواهیم بیمارستان‌های صحرائی را برای نجات ده‌ها هزار مجروح و بیمار وارد غزه کنند. همچنین از آژانس امداد و کار آوارگان فلسطین (آنروا) می‌خواهیم فعالیت خود را در مناطق مختلف غزه و شمال از سر بگیرد. ما رژیم اشغالگر و جامعه بین‌المللی به ویژه واشنگتن را مسئول مستقیم این جنگ وحشیانه می‌دانیم.

در بیانیه این دفتر آمده است: «فلسطینی‌هایی که امروز در حملات رژیم صهیونیستی زخمی شدند به ۳۷ هزار مجروح از آغاز جنگ غزه اضافه می‌شوند. تلاش نهادهای بین‌المللی که در نوار غزه فعالیت می‌کنند، کافی نیست. نوار غزه به ۱۰۰۰ کامیون کمک و میلیون‌ها لیتر سوخت در روز نیاز دارد. کمک‌هایی که طی آتش بس وارد نوار غزه شد، بیشتر از یک درصد از نیازهای نوار غزه را برطرف نکرد. ملت ما همچنان از سیاست گرسنه نگه داشتن عمدی از سوی رژیم اشغالگر رنج می‌برد. ما هنوز هزاران جسد را از زیر آوارها بیرون نکشیده‌ایم. تعداد مفقودین در حملات رژیم صهیونیستی بیش از ۶۵۰۰ تن است. در حملات رژیم صهیونیستی ۶۱۵۰ کودک و چهار هزار زن شهید شدند. همچنین تعداد شهدای خبرنگار به ۷۳ تن رسید. رژیم صهیونیستی تاکنون ۶۰ درصد منازل و واحدهای مسکونی در نوار غزه را تخریب کرده است.»

باید روند امدادرسانی به غزه حداقل به سطح زمان آتش‌بس برسد

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «باید روند امدادرسانی‌ها و تحویل کمک‌ها به غزه فوراً از سر گرفته شود و حداقل به سطحی که در زمان آتش‌بس اخیر رسیده بود، بازگردانده شود اما بسیار بیشتر از آن مورد نیاز است.»

براساس گزارش سایت خبری روسیا الیوم، وی در ادامه افزود، غیرنظامیان در غزه به حمایت و حفاظت، آب و غذا، دارو و سرپناه نیاز دارند.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین هشدار داد که ازدحام جمعیت و شرایط معیشتی ناامن در غزه خطر شیوع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

وی خواستار توقف خشونت، آزادی باقی اسرا و همچنین خاتمه بخشیدن به محاصره اعمال شده علیه غزه شد.

پس از پایان آتش‌بس موقت در نوار غزه و ازسرگیری جنگ، منابع خبری از توقف ورود کاروان‌های حامل کمک و سوخت به غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح خبر دادند.

بامداد جمعه آتش‌بس موقت بین حماس و اشغالگران با میانجیگری قطر و مصر پایان یافت؛ آتش‌بسی که به مدت هفت روز ادامه یافت و طی آن اسرا و بازداشت‌شدگانی مبادله شدند و کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه شد.

بلافاصله پس از پایان آتش‌بس، اشغالگران جنگ خود را با غزه از صبح جمعه آغاز کردند و از صبح مناطق مختلفی را در شمال، مرکز و جنوب نوار غزه هدف قرار دادند و ده‌ها تن را شهید کرده و صدها زخمی برجای گذاشتند.

رژیم صهیونیستی از هفت اکتبر گذشته جنگی ویرانگر را در نوار غزه به راه انداخته‌ است که به گفته مقامات فلسطینی و منابع سازمان ملل، علاوه بر یک فاجعه انسانی بی‌سابقه، زیرساخت‌های بسیاری را تخریب کرده و هزاران شهید غیرنظامی که بیشتر آنها کودکان و زنان هستند، بر جای گذاشته ‌است.

ابلاغ طرح «منطقه حائل» رژیم صهیونیستی در غزه به کشورهای عربی

منابع مصری و منطقه‌ای اعلام کردند، رژیم صهیونیستی به چند کشور عربی از تمایل خود برای ایجاد منطقه حائل در نوار غزه برای جلوگیری از هرگونه حمله احتمالی به سرزمین‌های اشغالی به عنوان بخشی از پیشنهادات مطرح شده در خصوص دوره «پساجنگ» در غزه اطلاع داده است.

طبق گزارش رویترز، سه منبع منطقه‌ای گزارش دادند که رژیم صهیونیستی مصر، اردن و امارات را در جریان طرح خود قرار داده است.

این منابع همچنین فاش کردند که این ایده به عربستان سعودی نیز ارائه شده است.

این منابع اعلام نکرده‌اند که عربستان سعودی از چه طریقی در جریان این طرح رژیم صهیونیستی قرار گرفته است؛ چراکه ریاض کانال‌های ارتباط رسمی مستقیم با این رژیم ندارد.

منابع مذکور همچنین اعلام کردند که ترکیه نیز از طرح ایجاد منطقه حائل در غزه مطلع شده است.

طبق گزارش رویترز، دولت‌های مصر، عربستان سعودی، قطر، اردن و ترکیه هنوز به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداده‌اند.

خبرگزاری رویترز جمعه شب به نقل از «آویر فولک»، مشاور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که این رژیم طرحی برای ایجاد منطقه حائل در نوار غزه دارد و این طرح شامل سه هدف است که به مرحله «مابعد حماس» اختصاص دارد.

وی گفت، این طرح شامل «نابودی حماس، خلع سلاح غزه و پایان دادن به اقدامات حماس در غزه» است. عمق منطقه حائل هنوز مشخص نیست و احتمالا به یک یا دو کیلومتر یا صدها متر در داخل غزه برسد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز پیش از این اعلام کرده بودند که نتانیاهو در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به وی اعلام کرده که این رژیم قصد دارد پس از جنگ یک منطقه امنیتی عمیق را در داخل نوار غزه ایجاد کند.

مقامات رژیم صهیونیستی و در راس آنها بنیامین نتانیاهو درحالی از آرزوی دور و دراز خود برای غزه «پساجنگ» و مرحله پس از «نابودی جنبش حماس» صحبت می‌کنند که ارتش این رژیم از هفتم اکتبر (15 مهر) از هر جنایتی استفاده کرده تا مقاومت فلسطین را به زانو دربیاورد، اما مقاومت هربار قدرتمندتر از قبل به آن پاسخ داده و واقعیت متزلزل این رژیم و شکنندگی «ارتش افسانه‌ای» ادعایی آن را برای جهانیان آشکار کرده است.

تماس‌های مصر و رژیم صهیونیستی درباره پیامدهای حمله به جنوب غزه

منابع مصری در گفت‌وگو با العربی الجدید اعلام کردند، مقامات قاهره هدف قرار دادن مناطقی که هدف اصلی آن تخلیه جنوب از جمعیت و سوق دادن ساکنان این منطقه به سمت مصر بود را رصد کردند.

منابع مذکور همچنین اعلام کردند، با بررسی نقشه منتشر شده توسط ارتش رژیم اشغالگر در (روز جمعه) و تقسیم نوار غزه و جنوب به چند بخش مختلف، با حملات متناوب غرب و شرق در جنوب، مشخص شد که هدف جابه‌جایی و روانه کردن مردم به سمت مرزهای مصر است.

یکی از منابع اعلام کرد، مقامات مصر تاکید کردند که قاهره در این مورد سکوت نخواهد کرد، اوراقی وجود دارد که مصر هنوز به آن متوسل نشده‌است که موقعیت را پیچیده کند. قاهره ممکن است گذرگاه رفح را برای کامیون‌های حامل کمک به سمت نوار غزه بدون عبور از گذرگاه العوجه (میان مصر، اراضی اشغالی و نوار غزه) باز کند زیرا در آنجا تحت بازرسی رژیم صهیونیستی قرار دارند.

منبع مذکور همچنین تاکید کرد، مصر بررسی این پیشنهاد را در سایه اهداف رژیم صهیونیستی برای صدور یک بحران بزرگتر با ایجاد اختلال و کاهش سرعت ورود کمک‌ها به نوار غزه آغاز کرد.

این منبع فاش کرد، از ظهر روز پنجشنبه ورود کمک‌ها از گذرگاه رفح به دلیل تجمع صدها کامیون در گذرگاه العوجه به بهانه بازرسی دقیق متوقف شد بازرسی که منجر به نرسیدن کمک‌ها به نوار غزه برای یک روز کامل از روزهای آتش‌بس شد در حالیکه قرار بود در طول آتش‌بس ۲۰۴ دستگاه کامیون وارد این باریکه شوند.

این منبع گزارش داد، طرف اسرائیلی تلاش داشت با آغاز حملات و لغو آتش‌بس به مقامات قاهره اطمینان دهد که این موضوع را در کنار اهداف مشخص جنبش حماس مورد بررسی قرار خواهد داد و مراکز مسکونی مملو از شهروندان هدف قرار نخواهد گرفت.

منبع مذکور ادامه داد، این درحالی است که طرف مصری پس از بررسی نقشه‌های تعیین شده توسط رژیم اشغالگر برای مناطق به اصطلاح امن، متوجه شد که بیشتر آنها در نزدیکی مرزهای مصر متمرکز شده‌اند که به معنای انتقال بیشترین جمعیت به سمت مرزهای با مصر است.

به موازات آن، العربی الجدید ساخت و سازهای انجام شده توسط ارتش مصر در مناطق غربی مرز بین نوار غزه و سینا را با قرار دادن خاکریزهایی رصد کرد.

در همین راستا، باسم نعیم، یکی از رهبران جنبش حماس تصریح کرد، دلیل اصلی لغو آتش‌بس آن است که دشمن همه پیشنهادات ارائه شده برای مذاکره درخصوص آزادی اسرا، پایبندی به شرایط گشایش گذرگاه و ورود کمک‌ها را رد کرده‌است.

وی ادامه داد، در تمام مدت آتش‌بس، دشمن به شروط آتش‌بس پایبند نبود، زیرا اسامی بسیاری از اسرای فلسطینی را که قرار بود براساس توافقنامه آزاد شوند، با توجه به سابقه تغییر داد.

نعیم همچنین گفت، توافقنامه مربوط به ورود کمک‌ها از گذرگاه رفح یا رسیدن آن به شمال نیز در نوار غزه اجرایی نشد و بیشتر آنچه به شمال وارد می‌شود به طور میانگین از سه کامیون در روز فراتر نمی‌رود و پیشنهادات متعددی برای مذاکره بر سر یک معامله چه مرحله‌ای یا جامع وجود داشت، اما دشمن این پیشنهادات را رد کرد و به از سرگیری جنگ پافشاری داشت.

در همین راستا، محمد محمود مهران، استاد قوانین بین‌الملل کل و کارشناس درگیری‌های بین‌المللی، در بیانیه‌ای تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای کوچاندن ساکنان شهر خان یونس در جنوب نوار غزه و هدایت آنها به سمت گذرگاه زمینی رفح در مرز با مصر را محکوم و اعلام کرد که براساس قوانین بین‌المللی این اقدام جنایت جنگی است و باید عاملان آن محاکمه شوند.

مهران در ادامه افزود، هیچ‌گونه توجیه قانونی برای آنچه اشغالگران انجام می‌دهند، وجود ندارد.

بامداد جمعه آتش‌بس موقت بین حماس و اشغالگران با میانجیگری قطر و مصر پایان یافت؛ آتش‌بسی که به مدت هفت روز ادامه یافت و طی آن اسرا و بازداشت‌شدگانی مبادله شدند و کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه شد.

بلافاصله پس از پایان آتش‌بس، اشغالگران جنگ خود را با غزه از صبح جمعه آغاز کردند و از صبح مناطق مختلفی را در شمال، مرکز و جنوب نوار غزه هدف قرار دادند و ده‌ها تن را شهید کرده و صدها زخمی برجای گذاشتند.

رژیم صهیونیستی از هفت اکتبر گذشته جنگی ویرانگر را در نوار غزه به راه انداخته‌است که به گفته مقامات فلسطینی و منابع سازمان ملل، علاوه بر یک فاجعه انسانی بی‌سابقه، زیرساخت‌های بسیاری را تخریب کرده و هزاران شهید غیرنظامی که بیشتر آنها کودکان و زنان هستند، بر جای گذاشته‌است.

نقشه جدید رژیم صهیونیستی از تقسیم بندی غزه

نقشه‌ای که روز جمعه توسط ارتش رژیم صهیونیستی منتشر شده، غزه را به ۶۲۰ بلوک جداگانه تقسیم می‌کند که از اندازه دو زمین فوتبال تا ۲۵ کیلومتر مربع متغیر است.

فایننشال تایمز گزارش می‌دهد، این ارتش به ساکنان غزه گفته‌است که «نقشه را با دقت دنبال کنند» و هنگامی که به آن‌ها گفته شد «جهت حفظ امنیت خود» به مکان‌های خاصی بروند.

آوارگی 80 درصد از ساکنان نوار غزه در پی حملات رژیم صهیونیستی

هیأت مستقل حقوق بشر در فلسطین امروز شنبه خبر داد که ۸۰ درصد از ساکنان نوار غزه، به خاط شرایط دشوار انسانی، آواره شده‌اند.

شبکه خبری الجزیره به نقل ا ز این نهاد حقوقی گزارش داد: هدف اسرائیل این است که مهاجرت در داخل نوار غزه را به کوچاندن به خارج از فلسطین بدل کند.

از صبح روز گذشته جمعه اول دسامبر ارتش اسرائیل پس از آتش بسی که حدود یک هفته به طول انجامید و طی آن تبادل اسرا بین رژیم تل‌آویو و مقاومت فلسطینی صورت گرفت، تجاوزات خود علیه غزه را از سر گرفت.

یک منبع سیاسی اسرائیلی ادعا کرد «تل‌آویو برای آتش‌بس‌های بیشتر آماده است و درباره زندانیان پای مذاکرات می‌نشیند؛ توپ هم‌اکنون در زمین حماس است».

با وجود ادعای این منبع، منابع اسرائیلی خبر دادند که هیأت موساد که برای مذاکرات تبادل اسرا در قطر حضور داشته است، این کشور را ترک کرده و به فلسطین اشغالی بازگشته است.

اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه هم گفت که رژیم صهیونیستی قصد دارد فعالیت تمامی بیمارستانها در شمال این منطقه متوقف شود تا بقیه ساکنان هم مجبور به مهاجرت شوند.

القدره همچنین تأکید کرد که حملات رژیم صهیونیستی همچنین بیمارستانهای موجود در جنوب نوار غزه را هدف قرار می‌دهد.

احمد الکحلوت رئیس مرکز دفاع مدنی در شمال نوار غزه هم گفت که این منطقه نیازمند ۵۰ بولدزر است تا عملیات نجات و امداد و خارج کردن اجساد شهدا امکان‌پذیر شود.

وزارت بهداشت فلسطین امروز اعلام کرد که از ابتدای حملات رژیم اسرائیل به غزه تاکنون ۱۵۲۰۷ نفر به شهادت رسیده و ۴۰۶۵۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

وزارت بهداشت فلسطین همچنین خبر داد که طی ساعات گذشته رژیم اسرائیل با ارتکاب دهها جنایت، موجب شهادت ۱۹۳ نفر و زخمی شدن ۶۵۲ نفر دیگر شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه