اژه ای مطرح کرد؛
تبدیل وضعیت استخدامی موضوع کثیرالشاکی دیوان عدالت اداری
رئیس قوه قضاییه گفت: تبدیل وضعیت استخدامی یکی از موضوعات کثیرالشاکی دیوان عدالت اداری است
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه امروزسهشنبه (۱۴ آذر) همزمان با چهلودومین سالگرد تأسیس دیوان عدالت اداری با حضور در این دیوان، از بخشهای مختلف آن بازدید به عمل آورد.
رئیس قوه قضائیه در جریان بازدید خود از شعب اجرای احکام دیوان عدالت اداری، به صورت موردی به مطالعه و بررسی چند پرونده ناظر بر شکایات مردمی از واحدها و دستگاههای حکومتی و نحوه اجرای احکام صادره در خصوص آنها پرداخت.
رئیس قوه قضائیه در جریان بازدید خود از یکی از شعب اجرای احکام دیوان عدالت اداری، فراوانی موضوعات مرتبط با پروندههای حوزه اداری استخدامی را مورد سوال قرار داد؛ بنا به گفته رئیس دیوان عدالت اداری، «مزایا و حقوقهای حمایتی»، «تبدیل وضعیت پیمانی به رسمی»، «استرداد حق بیمه» و «اعاده به پست سازمانی»، بیشترین فراوانی را در حوزه پروندههای اداری استخدامی در دیوان عدالت اداری داشت.
رئیس قوه قضائیه در جریان این بازدید، این سوال را از رئیس دیوان عدالت اداری مطرح کرد که آیا اصلاحات صورت گرفته در قانون مرتبط با این دیوان، موجبات بهبود عملکرد آن و افزایش رضایتمندی مردم را در پی داشته است یا خیر؟ حجتالاسلام والمسلمین مظفری در پاسخ به این سوال بیان داشت که با اصلاحات صورت گرفته در قانون دیوان عدالت اداری، یک مرحله از فرآیند دادرسی کاهش یافته که این موضوع هم در وضعیت عملکردی دیوان و هم در افزایش رضایتمندی مردم، نقش قابل توجهی داشته است.
رئیس قوه قضائیه در جریان حضور خود در دیوان عدالت اداری، به صورت چهره به چهره و بدون واسطه، با برخی از مراجعان دیدار کرد و به استماع مسائل و دغدغههای آنان پرداخت.
رئیس دستگاه قضا در ادامه حضور خود در دیوان عدالت اداری، در جلسه هیاتعمومی این دیوان نیز شرکت کرد و به استماع موارد مطروحه در آن پرداخت.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در جمع قضات و کارکنان دیوان عدالت اداری با تبیین و تشریح جایگاه رفیع و مسئولیت خطیر این دیوان اظهار کرد: اهتمام نسبت به رعایت حقوق مردم، مقولهای بسیار مهم و خطیر است؛ بر همین اساس، نهادی تحت عنوان دیوان عدالت اداری در قالب نظام جمهوری اسلامی تأسیس شده است تا مبادا به واسطه مقررهای یا مواجههای، خدای ناکرده حقی از مردم توسط مأمورین یا واحدهای حکومتی تضییع شود.
رئیس قوه قضائیه ضمن تشریح نحوه رسیدگیها در دیوان عدالت اداری گفت: شما دادرسان و قضات فعال در دیوان عدالت اداری در هنگام بررسیها و رسیدگیهای خود به پروندهها، باید ملاک و معیار را «فهم قانون» قرار دهید و در نظر داشته باشید که مَدخلیت ملاحظات اجتماعی، مُختص موعد تدوین قانون است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اهمیت آرای صادره از ناحیه دیوان عدالت اداری و آثاری که بر آن مترتب است، گفت: آرای صادره از ناحیه دیوان عدالت اداری بسیار اثرگذار هستند و این آرا میتوانند تحولات مطلوبی را از حیث پیشگیری از تخلفات و جرایم ایجاد کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: آمار ناظر بر عملکرد دیوان عدالت اداری از جهات مختلف از جمله رسیدگی و مختومه کردن پروندهها و همچنین صدور آرایی با لحاظ جهات پیشگیرانه از تخلف و جرم، تحسینبرانگیز است که این مهم علیرغم حجم بالای کار در دیوان تحقق یافته است؛ بر همین اساس از شما قدردانی به عمل میآورم.
رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت اطلاعرسانی بیشتر پیرامون فرآیندهای کاری در دیوان عدالت اداری گفت: شما در دیوان عدالت اداری حتی قبل از صدور رأی در خصوص یک پرونده، با همکاری مرکز رسانه قوه قضائیه، نسبت به اطلاعرسانی و تبیین موضوع و اقدامات و فرآیندهای طی شده در راستای رسیدگی به آن پرونده و دادخواست، اقدامات مقتضی را ترتیب دهید؛ باید برای عموم مردم تبیین شود که رسیدگیها در دیوان عدالت اداری از وجه تخصصی برخوردار است و هیئتهای تخصصی پیرامون مقولات مختلف در دیوان دایر هستند؛ این امر بهخصوص پیرامون موضوعاتی که آثار اجتماعی بیشتری دارند، برجستهتر میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پایان خطاب به قضات و کارکنان دیوان عدالت اداری تأکید کرد پیشنهادات و نقطهنظرات خود را در خصوص راهکارهای بهبود وضعیت و عملکرد سازمانی، به بخشهای ذیربط در قوه قضائیه ارائه کنند.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین «مظفری» طی سخنانی، از برگزاری ۲۶۰ جلسه توسط ۲۰ کارگروه مشترک دیوان عدالت اداری و دستگاههای اجرایی پُر پرونده در دیوان بهمنظور کاهش ورودی پرونده به دیوان عدالت اداری خبر داد و گفت: در نتیجه برگزاری نشستها و جلسات این کارگروههای مشترک، میزان ورودی پرونده به دیوان عدالت اداری در سال گذشته ۶.۲ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش یافت.
وی همچنین گفت: صرفاً در آبانماه سال جاری، بیش از ۲۵ هزار پرونده به شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ارجاع شد و بیش از ۲۸ هزار پرونده رسیدگی و مختومه گردید.
گفتنی است در این جلسه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، شکایت جمعی از شکات به خواسته ابطال بند ۷ بخشنامه ۲۷ اردیبهشت سازمان امور مالیاتی دایر بر «تعیین مالیات بر کارانه اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی» در حضور رئیس قوه قضائیه مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت.
نهایتاً پس از بحث و واکاوی و ارائه استدلالهای اعضای هیأت عمومی و رئیس هیأت تخصصی مالیاتی و بانکی دیوان عدالت اداری، با رأی اعضای هیأت عمومی دیوان، بخشنامه سازمان امور مالیاتی دایر بر «تعیین مالیات بر کارانه اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی»، ابطال نشد.
همچنین پس از رأیگیری جلسه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، یکی از قضات و یکی از کارمندان دیوان عدالت اداری به نمایندگی از کارکنان این دیوان در حضور رئیس قوه قضائیه، به طرح مطالب و دیدگاههای خود پیرامون موضوعات مختلف پرداختند.
ارسال دیدگاه