اخبار داغ

چراغ بیمارستان فردیس به همت دولت سیزدهم روشن شد

چراغ بیمارستان فردیس به همت دولت سیزدهم روشن شد
بیمارستان فردیس در کنار دانشکده جدید علوم پزشکی البرز از جمله ۵۶ پروژه‌ای است که در سفر دوم ریاست جمهوری به البرز رسما افتتاح شد. افتتاح این بیمارستان از نگاه مردم شهر شاید مهمترین پروژه سفر ریاست جمهوری باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جوانترین شهر البرز در وسعتی حدود  ۷۷ کیلومتر مربع با جمعیتی که آمارهای غیر رسمی از نزدیک شدن آن به مرز یک میلیون نفر می‌گویند، تا همین ۱۰ ماه پیش حتی یک تخت بیمارستانی هم نداشت؛ چه عزیزانی که در این شهر بخاطر نبود بیمارستان و ماندن در ترافیک برای رسیدن به بیمارستان‌های شهرهای دیگر از دست نرفتند. در ایام کرونا هم شمار قربانیان فردیس کم نبود و در اغلب کوچه پس کوچه‌ها، حداقل یکی دو خانه سیاهپوش بود. اما دریغ از یک تخت بیمارستانی! تا همین بهمن سال گذشته که اولین چراغ بیمارستان فردیس  در اورژانس روشن شد  و نور امید به دل مردم بازگشت. 

آغاز ۱۳ ساله قصه بیمارستان فردیس

قصه بیمارستان فردیس از ۱۳ سال پیش یعنی سال ۸۹ و همزمان با استان شدن البرز شروع می‌شود. زمین بیمارستان فردیس با وسعت ۱۷ هزار متر مربع در اراضی ۱۱۰ واقع در شهرک منظریه، با تغییر کاربری از مسکونی به درمانی از سوی شورای اسلامی شهر کرج به بیمارستان  اختصاص داده شد تا مردم فردیس برای تامین نیازهای درمانی‌ خود مجبور نباشند،  تا تهران، شهریار و کرج بروند.  در ۷ شهریور ۹۰ بیمارستان فردیس با ظرفیت ۱۶۰ تختخواب برای اولین بار کلنگ‌زنی شد و ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات مسکن و شهرسازی به احداث این بیمارستان تخصیص داده شد. اما  ظاهرا این اعتبار جذب نشد و بذر  بیمارستان فردیس در دولت احمدی‌نژاد  همانجا در زمین پوسید.

یکبار دیگر کلنگ زنی 

با تغییر دولت، این بیمارستان دوباره کلنگ زنی شد و با تخصیص ۴۰ میلیارد تومان (به گفته نماینده مجلس وقت البرز)، ظرفیت آن به ۳۲۰ تختخواب رسید. دولت جدید در سال ۹۴  ساخت  این پروژه را به یک  نهاد واگذار کرد که  تنها به تجهیز کارگاه و دیوار کشی منجر شد. در آبان ماه ۹۵ در سفر پرحاشیه و پرهزینه روحانی به البرز، بر اساس طرح تحول سلامت، ۶۰ میلیارد تومان اعتبار  به صورت نقدی و اوراق بهادار برای ساخت بیمارستان فردیس  در نظر گرفته شد و عملیات اجرایی آن رسما آغاز شد.اما تزریق قطره چکانی اعتبار از یکسو، تورم و گران شدن  روز به روز مصالح، بدعهدی و اختلافات پیمانکار و دانشگاه علوم پزشکی البرز از سوی دیگر نفس پروژه را به شماره انداخت. 

امیدی که بی‌فروغ شد 

به گفته رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی البرز در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۰ ،   پیشرفت پروژه  تا  سال ۹۹ ،  ۴۵ درصد بوده که در سال ۹۹ تسریع یافته و به ۸۲ درصد رسیده است. بر اساس زمانبندی دفتر فنی و پیمانکار پروژه فضای فیزیکی این بیمارستان تا پایان خرداد به مرحله نهایی می‌رسد و تا پایان دولت  به بهره برداری می‌شود. اما درنهایت  وعده‌های گاه و بیگاه مسؤولان وقت دانشگاه علوم پزشکی، استانداری البرز و فرمانداری فردیس برای تکمیل و بهره‌داری از بیمارستان فردیس در بهار ۱۴۰۰ و پایان دولت تدبیر و امید عملی نشد تا امید مردم به تغییر سازه نیمه‌کاره بیمارستان فردیس ناامید شود.‌ 

توسعه زمین بیمارستان 

در سال ۹۶ و پس از استقلال مدیریت شهری فردیس، دانشگاه علوم پزشکی البرز برای توسعه و اجرای پروژه‌های بهداشتی درمانی در محل بیمارستان فردیس، زمینی به مساحت ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع از مدیریت شهری فردیس  درخواست کرد. در شهریور ۱۴۰۰ و همزمان با دوره دوم شورا، با توجه به نیازهای درمانی مردم شورای فردیس با واگذاری ۹ هزار و۵۰۰ متر مربع زمین به این مجموعه و دانشگاه علوم پزشکی البرز موافقت کرد و وسعت زمین بیمارستان به حدود ۲۷ هزار متر مربع رسید.

تغییر دولت  و تحول در پیشرفت فیزیکی بیمارستان 

با تغییر دولت در سال ۱۴۰۰ و حضور مجتبی عبداللهی، به عنوان استاندار البرز، تشکیل جلسات هفتگی و پیگیری‌ها و بازدیدهای هفته به هفته او  از روند پیشرفت بیمارستان فردیس، این پروژه دوباره احیا شد. در اولین سفر رئیس جمهور دولت مردمی در فروردین ۱۴۰۱ به البرز، وزیر بهداشت مهمان فردیس شد و اعتبارویژه ای برای بیمارستان فردیس در نظر گرفته شد. به گفته فرماندار فردیس ۱۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل ساخت و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز بیمارستان فردیس از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به بیمارستان فردیس اختصاص داده شد.  اورژانس بیمارستان شهید سلیمانی فردیس در اواخر ۱۴۰۱ راه اندازی شد و حالا این بیمارستان  با رسیدن به مرحله تکمیل رسما با حضور آیت‌الله رئیسی  رئیس جمهور دولت مردمی  افتتاح شد.

نقش دولت سیزدهم در تکمیل بیمارستان فردیس 

مجتبی عبداللهی، استاندار البرز در چند روز گذشته طی بازدید از بیمارستان دولتی فردیس، گفت: این بیمارستان در حال حاضر ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تأمین اعتبار لازم، در اسرع وقت به بهره‌برداری خواهد رسید. وی با اشاره به اهمیت تکمیل پروژه‌های عمرانی حوزه سلامت، گفت: تکمیل این پروژه‌ها در راستای ارتقای سطح بهداشت و درمان استان البرز ضروری است.

احمد افضلی، معاون عمرانی استانداری البرز هم در این خصوص گفت: این بیمارستان ۲۶۰ تختخوابی است که تا ۳۰۰ تختخواب قابلیت افزایش دارد.  این بیمارستان با زیربنای ۲۱ هزار متر مربع در پنج طبقه ساخته شده است و دارای بخش‌های مختلف تخصصی و فوق تخصصی پزشکی است. ۶۷ درصد اعتبارات ساخت این بیمارستان در طول ۲۰ ماه گذشته توسط دولت سیزدهم تأمین شده  و ۵۰ درصد عملیات ساخت تنها بیمارستان دولتی فردیس در یک سال اخیر محقق شده است.

بدهی دولت قبلی تسویه شد

آمارهای مختلفی از پیشرفت فیزیکی بیمارستان فردیس  از سوی مسؤولان وقت برای سال‌های پیش از ۱۴۰۰ وجود دارد؛ ۷۱ ، ۸۰، ۸۲ درصد تا ۹۵ درصد و حتی بیشتر. اما گفته‌های  دکتر غلامرضا حمید، رئیس بیمارستان فردیس در این خصوص قابل تامل است.

دکتر حمید می‌گوید: عملیات اجرائی پروژه بیمارستان فردیس از سال ۹۶ آغار  شد و  تا سال ۱۴۰۰ حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت. از سال  ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، با پیگیری‌های استاندار البرز،فرماندار فردیس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی،  ۴۵ درصد مابقی انجام شد. البته ۶۵ تا ۷۰ درصد از بودجه مورد نیاز پروژه از سال۱۴۰۰ به بعد تامین شده است. چرا که بدهی قبلی به پیمانکار بیمارستان در دولت فعلی پرداخت شد. 

راه اندازی اورژانس بیمارستان و پذیرش اولین بیمار 

او می‌گوید: اولین بیمارِ بیمارستان فردیس در ۲۱بهمن ۱۴۰۱  در بخش اورژانس بستری شد و عملا بخش اورژانس بیمارستان با امکانات محدود راه اندازی شد. هنوز نمی‌توانستیم  بیماران پرریسک را بپذیریم  به تدریج با تکمیل بخش‌های تخصصی، ارائه خدمات بیشتر شد و حالا در همه طبقات بیمارستان پذیرش بیمار داریم و جراحی‌های سنگین مثل خارج کردن طحال ۳ کیلویی از بدن بیمار در این بیمارستان انجام می‌شود. 

با توجه به نبود امکانات بیمارستانی در فردیس، نمی‌توانستیم صبر کنیم تا بیمارستان، تجهیزات و پزشکان تکمیل شود و منتظر بریدن روبان و افتتاح رسمی بمانیم. مرحله به مرحله بخش‌های مختلف بیمارستان تکمیل شد و ارائه خدمات به بیماران افزایش یافت.  

امکانات و خدمات بیمارستان فردیس

بیمارستان فردیس یک بیمارستان عمومی با ۲۶۰ تختخواب است که  امکان افزایش ظرفیت را دارد. ضمن ایتکه با مجموع تخت‌های ستاره دار در اتاق‌های عمل، ریکاوری، اورژانس و غیره عدد تخت‌های این بیمارستان به ۳۰۰ می‌رسد. در این بیمارستان  رشته‌های داخلی، اطفال، قلب، زنان و زایمان، جراحی زنان، جراحی عمومی، اورولوژی و غیره را دارد. درمانگاه تخصصی ما هر روز هفته به جز ایام‌تعطیل رسمی فعال است. در درمانگاه تخصصی تست ورزش، اکو و نوار قلب انجام می‌شود و کلینیک سلامت هم در این درمانگاه فعال است. در این بیمارستان یک واحد زایمانی و ۶ واحد LDR داریم و به زودی مقدمات لازم برای حضور شبانه‌روزی متخصصان جراحی زنان، اطفال و بیهوشی در بیمارستان مهیا می‌شود. 

حالا متوسط مراجعه مردم به اورژانس  بیمارستان طی ۲۴ ساعت، حدود ۴۰۰نفر است. اما اکثرامراجعین سرپایی هستند و تعداد مراجعین بستری بالا نیست. به دلیل اینکه بیشتر بیمارانی که توسط  اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان منتقل می‌شوند، سکته مغزی،  تصادفات و تروماست و با توجه به  نبود  دستگاه  سی تی اسکن نمی‌توانستیم بیمار را در این بیمارستان نگه‌داریم. اما با تمدن سی‌تی‌اسکن شرایط تغییر می‌کند.

خوشبختانه با تلاش معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی از سوی هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت یک دستگاه سی‌تی اسکن  برای بیمارستان خریداری شده که نصب و راه اندازی آن چند روزی زمان می‌برد.  با اضافه شدن دستگاه  سی‌تی‌اسکن خوشبین هستیم بتوانیم بخش های  ارتوپدی، نورولوژی و جراحی اعصاب را هم به این مجموعه اضافه کنیم. دستگاه ام آر آی  هم در حال پیگیری است اما هنوز به  نتیجه نرسیده است.‌

نیازهای بیمارستان فردیس

تجهیزات بیمارستان کامل نیست اما وضعیت رو به پیشرفت است. اعتبار لازم  برای تجهیز بیمارستان به تدریج  تزریق شد.  یک سری از تجهیزات هم مثل دستگاه‌های اندوسکوپی، کلونوسکوپی و تجهیزات غیرضروری اتاق عمل هنوز در بیمارستان موجود نشده  که در تعهد هیات امنای صرفه جویی ارزی است و به تدریج به بیمارستان تحویل می‌شود.

قرار است یک درمانگاه تخصصی سرپایی در ساختمانی مجزا در بیمارستان احداث شود  که با نرخ امروز به ۱۲۵ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. بودجه   تجهیز آن هم جداگانه است. در ساختمان اصلی بیمارستان به لحاظ فیزیکی و  ابنیه، کاری نمانده و تقریبا تمام شده است. خرید ۳ دستگاه  دیزل ژنراتور هم هم از دیگر تجهیزات لازم بیمارستان است که حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه