وزیر علوم:
کشورگشایی از طریق علم و فناوری در حال وقوع است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امروز کشورگشایی از طریق علم و فناوری در حال وقوع است و دیگر دنیا دنبال جنگ گران نیست، دنبال کشورگشایی از طریق علم و فناوری است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد علی زلفی گل دوشنبه شب در آیین اعطای نخستین نشان ویژه استاد ممتازی به اساتید ممتاز دانشگاه تهران در تالار علامه امینی افزود: کسب مقام استاد ممتازی نتیجه یک عمر جهاد علمی و تلاش صادقانه است کسانی که به این مرتبه نائل میشوند، لطف خداوند بزرگ شامل آنها شده است.
وی با بیان اینکه استادان بزرگ سرآمد جامعه علمی هستند، گفت: امروز دنیا از طریق علم و فناوری سرمایه اجتماعی ایجاد می کند. کشورهای پیشرفته از طریق علم و فناوری و صدور علم و فناوری و نوآوری برای خود قدرت نرم ایجاد میکنند. قدرت نرم یعنی به گونه ای عمل کنی که قلب مردمان با شما باشد، شما را دوست داشته باشند و از پیشرفت شما خوشحال شوند.
وزیر علوم ادامه داد: کشورهای پیشرفته با سرمایهگذاری که در زمینه علم و فناوری و نوآوری می کنند، قدرت نرم و سرمایه اجتماعی خود را افزایش می دهند.
وی افزود: وقتی شما علمی تولید می کنید که در کتابهای مرجع و در نشریات علمی قرار میگیرد، دیگران رجوع میکنند به آن و از علم شما بهرهبرداری میکنند و با نام و کشور شما آشنا می شوند و جذبه نسبت به کشور تولید کننده ایجاد میشود.
زلفی گل تاکید کرد: امروز کشورگشایی از طریق علم و فناوری در حال وقوع است. امروز دیگر دنیا دنبال جنگ گران نیست، دنیا دنبال کشورگشایی از طریق علم و فناوری و دنبال تسخیر کشورها از طریق علم و فناوری است و جالب این است که کشورگشایی از طریق علم و فناوری پسندیده و مشروع هم است.
وی اظهار داشت: اگر می خواهیم قدرت نرم نظام خود را به رخ جهانیان بکشانیم و به دنبال صدور انقلاب هستیم و اگر میخواهیم تمدن خود را گسترش دهیم و فرهنگ خود را به رخ جهانیان بکشیم تنها راه آن سرمایهگذاری در زمینه علم و علم و علم است.
وزیر علوم افزود: جامعهای که عالمانش قدر ببینند و بر صدر بنشینند آن جامعه حتماً رستگار میشود. خداوند بزرگ را شکر می کنیم که به یمن پیروزی انقلاب اسلامی چنین شرایطی برای کشور مهیا شده که قدر عالمان را جامعه ما بدانیم.
وی خطاب به رییس دانشگاه تهران گفت: از شما می خواهم که یک مستند یک ساعته شایدم بیشتر از زندگی این اساتید ممتاز در اولین فرصت بسازید و آن را در اختیار صدا و سیما بگذارید که پخش کنند.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه گفت: اعطای نشان استاد ممتازی همان اعطای نشان حکمت است. کاری که شما استادان انجام دادید که به این درجه و مقام و منزلت علمی رسیدهاید و عمرتان را وقف علم و دانش و تعقل و تفکر و خدمت به جامعه کرده اید همان حکمتی است که قرآن از آن یاد می کند.
وی افزود: کار استاد ممتاز همین است که تولید علم و دانش مبتنی بر عقل، عقلانیت، تجربه و ابزار ادراکی بشر است و در کنار تولید دانش داشتن مسئولیت اجتماعی است.
خسروپناه ادامه داد: دو مسئولیت اجتماعی مهم که شما استادان انجام دادید یکی شاگرد پروریست و دوم حل مسائل و نیازهای جامعه است. همه ویژگی های استاد ممتازی در مفهوم حکمت نهفته است بنابراین اعطای نشان استاد ممتازی همان اعطای نشان حکمت است.
وی تاکید کرد: شما استادان، حکیمان زمانه ما هستید چون عمرتان را با دانش و عقلانیت و خدمت به جامعه سپری کرده اید.
در ادامه مراسم، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران گفت: اگر می خواهیم مسیر توسعه را به معنای واقعی طی کنیم باید استادان ممتاز را پیشرو قرار دهیم، الگوواره های دانشگاهی و جامعه باید همین استادان باشند.
وی افزود: بارها وزیر علوم گفته است استادان باید در صدر قرار گیرند، یکی از اهداف برگزاری این مراسم تحقق فرمایش وزیر علوم است که وظیفه داریم استادان نجیب و قانع را به جایگاه بالا برسانیم.
مقیمی تصریح کرد: به دنبال نشاندن لبخند زیبا بر لب های استادان ممتاز هستیم، ایران دارای دیرینه مذهبی و اسلامی است و اگر می خواهیم مسیر توسعه را به معنای واقعی طی کنیم باید استادان ممتاز را پیشرو قرار دهیم و باید از روش های مختلف علم و فرزانگی را برای شناسایی استادان ممتاز ترویج کنیم و الگوواره های دانشگاهی و جامعه باید همین استادان باشند.
وی گفت: اثرگذاری اجتماعی و ملی استادان وجه تمایز استادان ممتاز از سایر استادان است که احتمال دارد در محیط اجتماعی و دانشگاه ها حضور نداشته باشند، اما تشعشع اثر گذاری آنها در جای جای ایران وجود دارد که باعث افتخار ایران است.
ارسال دیدگاه