مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی حرفه ای؛ معرفی 10 شغل پردرآمد
کشور ترکیه به دلیل نزدیکی فرهنگی، معافیت از ویزا، هزینههای مناسب زندگی و بازار کار قوی مقصدی محبوب برای مهاجران ایرانی محسوب میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کشور ترکیه به دلیل نزدیکی فرهنگی، معافیت از ویزا، هزینههای مناسب زندگی و بازار کار قوی مقصدی محبوب برای مهاجران ایرانی محسوب میشود. این کشور با رشد اقتصادی و صنعتی، با کمبود نیروی کار ماهر در رشتههای فنی و حرفهای مواجه شده" بنابراین یکی از راههای خوب برای مهاجرت به ترکیه، مهاجرت کاری است.
مهاجرت با مدارک فنی حرفهای به دلیل مزایایی مانند سادگی مراحل، عدم نیاز به مدرک زبان ترکی در سطوح بالا و فرصتهای شغلی مناسب، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این مقاله، در ابتدا شما را با 7 شغل مناسب برای مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی حرفه ای آشنا میکنیم و سپس به سراغ مراحل و شرایط این روش میرویم.
به دلیل گرایش ترکیه به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر و تمرکز روی پروژههای برقرسانی ساختمان، تقاضا برای برقکاران ساختمان رو به افزایش است. اما مهاجرت از راه این شغل گاهی چالشهایی هم دارد! بسیاری از کارفرمایان ترجیح میدهند کارگرانی با مجوز کار و مسلط به زبان ترکی را استخدام کنند؛ بنابراین تسلط به زبان ترکی و اخذ مجوز کار رسمی، شانس شما را برای یافتن این شغل به طورقابلتوجهی افزایش میدهد.
در ترکیه فرصتهای شغلی زیادی برای لولهکشهای ماهر و کسانی که به دنبال ورود به این تجارت هستند وجود دارد؛ بنابراین لولهکشی یکی از بهترین مشاغل برای مهاجرت به ترکیه است. البته مانند برقکشی ساختمان، برای یافتن کار در این بخش باید به زبان ترکی مسلط و مجوز کار نیز داشته باشید. در این زمینه، کارفرمایان معمولاً دورههای کارآموزی لولهکشی حرفهای همراه با آموزش نقشهخوانی ساختمان برگزار میکنند.
با نگاهی کوتاه به صفحههای کاریابی مشاغل در ترکیه، متوجه بازار کار خوب و تقاضای بالا برای جوشکارها میشوید. با داشتن مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت و مهارت جوشکاری، امکان دریافت ویزای کار برای شما وجود دارد، البته اگر در ایران مدرک جوشکاری دارید، با طی مراحل لازم برای اعتبارسنجی مدرکتان در ترکیه، مسیر یافتن شغل سریعتر میشود. در نهایت اهمیت تسلط به زبان ترکی را نباید فراموش کنید.
به دلیل رشد و توسعه صنعت ساختوساز و همچنین نیاز به تعمیر و نگهداری سیستمهای موجود، تقاضا برای مهندسان تأسیسات در ترکیه بالاست. با وجود این تقاضا، رقابت در این شغل نیز روزانه افزایش مییابد؛ بهخصوص برای کسانی که به زبان ترکی مسلط نیستند یا تجربه کار در ترکیه را ندارند؛ بنابراین دریافت مدرک رسمی و کسب تسلط کافی روی زبان ترکی، به شما در یافتن کار کمک میکند.
خبر خوب برای مکانیکهای ماهر، تقاضا کار زیادی برای شما در شهرهای بزرگ مانند استانبول، آنکارا و ازمیر وجود دارد. باوجوداینکه داشتن گواهینامههای مکانیک رسمی برای یافتن کار مفید هستند، اما تجربه در این زمینه حرف اول را میزند. برای افزایش شانس خود، در زمینههای تخصصی مانند تعمیرات نوع خاص خودرو (اروپایی، ژاپنی) ماهر شوید.
برای افراد ماهر، نجاری بازار کار خوبی در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول، آنکارا و ازمیر دارد و تقاضا در بخشهای ساختوساز، تولید مبلمان و نوسازی بیشتر است. اگرچه داشتن مدرکهای تخصصی نجاری ارزشمند هستند؛ اما تجربه عملی اهمیت بیشتری برای کارفرماهای این حوزه دارد. برای افزایش شانس موفقیت خود، در زمینه خاصی مانند ساخت مبلمان، کابینت یا بازسازی متخصص شوید.
آرایشگری در ترکیه یک حرفه پر رونق است و همیشه میزان تقاضای خوبی برای آرایشگران ماهر، بهخصوص در شهرهای بزرگ مانند استانبول، آنکارا و ازمیر وجود دارد. داشتن گواهینامههای رسمی آرایشگری ضروری هستند، اما تجربه اغلب برای کارفرمایان اهمیت زیادی دارد. البته کارآموزی نیز یک روش رایج برای ورود به این حرفه در ترکیه است. برای متمایز شدن در این حرفه، در زمینهای خاص مانند آرایش مو، رنگکردن یا اکستنشن تخصص پیدا کنید و یک رزومه قوی برای نمایش مهارتها و تجربه خود بسازید.
ترکیه دارای صنعت نساجی و پوشاک قوی و یک بازار داخلی قابلتوجه است؛ بنابراین این کشور فرصتهای شغلی زیادی برای خیاطها دارد. با اینکه داشتن مدارک رسمی خیاطی برای ورود به این حوزه کاری الزامی نیست، اما آموزش رسمی رزومه شما را تقویت میکند.
از متخصصان اتو و تعمیرات لباس در خشکشوییها تا تولیدکنندگان پوشاک، تنوع مشاغل در این حوزه بسیار زیاد است. هتلها، مراکز تولید پوشاک و کارآفرینان نیز به دنبال استخدام خیاطان ماهر هستند. برای موفقیت در این بازار، تمرکز بر یک تخصص خاص مانند لباس عروس یا لباس مردانه، یا ارائه خدمات منحصربهفرد مانند گلدوزی راهی هوشمندانه است.
صنعت هتلداری در ترکیه فرصتهای شغلی متنوع و مزایایی مانند غذا و محل اقامت (گاهی رایگان!) را برای مهاجران ارائه میدهد. برای یافتن کار در بخش هتلداری، به مجوز کار رسمی نیاز دارید و داشتن تجربه (مانند برخی شغلهای دیگر!) ملاک کارفرمایان برای استخدام نیست.
در ترکیه فرصتهای شغلی مختلفی برای آشپزهای ماهر فراهم است. از دستیاران آشپزخانه و سرآشپزهای باتجربه گرفته تا متخصصان شیرینیپزی در رستورانها، هتلها و استراحتگاهها مشاغل آشپزی زیادی در سطوح مختلف در ترکیه وجود دارد. بااینوجود تقاضا برای آشپزهای ماهر بسته به موقعیت مکانی، فصل گردشگری و نوع رستوران یا محل کار متفاوت است. برای کار در رشته آشپزی در ترکیه به مدرک رسمی نیاز دارید؛ البته تخصص در غذاها یا سبکهای آشپزی خاص به موفقیت شما کمک میکند.
مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی حرفه ای؛ شرایط و مراحل
براساس اطلاعات رسمی اداره کل مدیریت مهاجرت ترکیه (DGMM) تجربه کاری و مدرک فنی حرفه ای برای مهاجرت به ترکیه مفید هستند، اما هیچ برنامه رسمی و واحدی برای مهاجرت به ترکیه فقط براساس این مدارک وجود ندارد، اما شما با برنامهریزی دقیق، از مدرک فنی حرفهای خود بهعنوان پلی برای مهاجرت به ترکیه استفاده میکنید!
شرایط مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی و حرفهای
داشتن شرایط زیر، مسیر مهاجرت با کمک این مدرک را آسانتر میکنند:
- حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
- حداقل سابقه کاری ۳ساله در رشته مرتبط با مدرک فنی حرفهای
- داشتن مدرک معتبر از سازمان فنی حرفهای
- تسلط به زبان ترکی استانبولی یا انگلیسی در حد متوسط
- آشنایی با قوانین و مقررات کار در ترکیه
در صورت داشتن این شرایط، باید مراحل زیر را طی کنید.
مراحل مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی حرفه ای
برای ورود به کشور ترکیه با کمک مدرک فنی و حرفهای و یافتن کار در این کشور باید براساس اداره کل مدیریت مهاجرت ترکیه (DGMM) مراحل زیر را طی کنید:
- انتخاب مسیر مهاجرت: با مدرک فنی و حرفهای سه راه کلی سرمایهگذاری، پیشنهاد شغلی کارفرما و خود حمایتی پیش روی شماست.
- آمادهسازی مدارک: داشتن پاسپورت معتبر، ترجمه و تأیید مدارک تحصیلی و سابقه کار (در صورت نیاز)، گواهی عدم سوءپیشینه، اثبات تمکن مالی و مدارک تکمیلی مربوط به مسیر انتخابی (مانند سرمایهگذاری) ضروری است.
- درخواست اقامت: پر کردن فرم درخواست، ارائه مدارک موردنیاز و پرداخت هزینهها بهصورت آنلاین از سفارت یا کنسولگری ترکیه امکانپذیر است.
- بررسی و صدور اقامت: مدتزمان بررسی بر اساس مسیر انتخابی و حجم کاری اداره مهاجرت متفاوت است. در صورت تأیید درخواست، اقامت شما صادر میشود.
تماس با موسسه هرمس اپلای؛ اولین قدم برای مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی حرفه ای
مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی و حرفه ای فرصتی مناسب برای افراد متخصص در رشتههای مختلف است تا از مزایای زندگی در این کشور بهرهمند شوند. تنوع شغلی در ترکیه برای دارندگان مدارک فنی و حرفهای بالاست و مشاغلی مانند لولهکشی، نجاری، آشپزی و هتلداری خواهان زیادی در این کشور دارند.
باتوجهبه شرایط و مراحل گفتهشده، دریافت مجوز کار و اقامت ترکیه با مدرک فنی حرفه ای نیازمند طیکردن مراحل آمادهسازی مدارک و ارائه آن به سایت سفارت ترکیه است. برای انتخاب بهترین مقصد مهاجرتی با موسسه هرمس اپلای تماس بگیرید.
ارسال دیدگاه